ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η παραδοσιακή γαλατόπιτα της Καλαμάτας, με κατσικίσιο γάλα, χωρίς φύλλο: Πεντανόστιμη και βελούδινη

Απλή, γλυκιά, παραδοσιακή γαλατόπιτα με αρωματική κρέμα.

Η παραδοσιακή γαλατόπιτα της Καλαμάτας, με κατσικίσιο γάλα, χωρίς φύλλο: Πεντανόστιμη και βελούδινη

Απλή, γλυκιά, παραδοσιακή γαλατόπιτα με βελούδινη και αρωματική κρέμα

Υλικά

6 ποτήρια γάλα κατσικίσιο
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
7 αβγά μεσαίου μεγέθους
2 βανίλιες

Εκτέλεση
-Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά. Προσοχή, τα αβγά πρέπει να τα έχουμε χτυπήσει πρώτα όλα μαζί σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα με το δάρτη αβγών. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην εστία σε μεσαία θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το δάρτη.

-Όταν καταλάβουμε ότι στο πάτο της κατσαρόλας έχει αρχίσει η κρέμα μας να πήζει, αλλάζουμε το δάρτη με μια ξύλινη σπάτουλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, σε χαμηλή θερμοκρασία, εφάπτοντας τη σπάτουλα στον πάτο της κατσαρόλας. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν πήξει και κάνει την πρώτη φουσκάλα βρασμού (πλουφφ). Πρέπει να ρέει και να μην είναι πολύ σφιχτή.

-Αλείψτε με βούτυρο ένα ταψί μεγέθους 40Χ30 εκ. και αδειάστε την κρέμα. Ψήστε σε αντιστάσεις πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια αφού κρυώσει. Καλή απόλαυση!! Όσοι δεν κρατιέστε, πάρτε κουταλάκι του γλυκού και βουρ στο ταψί.


Σημαντικές επισημάνσεις

  • Φτιάξτε τη γαλατόπιτα με φρέσκο κατσικίσιο γάλα για να απολαύσετε την αυθεντική παραδοσιακή της γεύση. Ωστόσο είναι εξίσου γευστική με αγελαδινό γάλα.
  • Σε περίπτωση που η κρέμα είναι πολύ σφιχτή αραιώστε τη με λίγο γάλα στο τέλος του βρασμού.
  • Τοποθετήστε το ταψί στη 2η θέση του φούρνου από κάτω προς τα πάνω.
  • Σε κάποιους φούρνους είναι καλύτερα να ξεκινήσετε το ψήσιμο για 10′ περίπου, μόνο με την κάτω αντίσταση και μετά να συνεχίσετε το ψήσιμο πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει. Έτσι παίρνει καλύτερο χρώμα και από κάτω.
  • Χρησιμοποιήστε ταψί πυρίμαχο ή τύπου πυρέξ για καλύτερο ψήσιμο από κάτω.

Παρακολουθήστε το αναλυτικό βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής:

Πηγή: messinialive.gr

Πηγή βίντεο: MagiaCookTv

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.