ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η πανδημία επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες. Πώς να αντιμετωπίσετε τις νέες προκλήσεις

Είναι πια πολλοί οι φορείς και οι οργανώσεις σε όλον τον κόσμο που θέτουν ανοιχτά το πρόβλημα των επιπτώσεων της πανδημίας στις γυναίκες.

Η πανδημία επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες. Πώς να αντιμετωπίσετε τις νέες προκλήσεις

Γράφει η Θάλεια Αγγελίδη, Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

Είναι πια πολλοί οι φορείς και οι οργανώσεις σε όλον τον κόσμο που θέτουν ανοιχτά το πρόβλημα των επιπτώσεων της πανδημίας στις γυναίκες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναγνωρίζει το πρόβλημα και αναφέρει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη ανακοίνωσή του (1/3/2021), «Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, οι κοινωνικές και οικονομικές της συνέπειες επιδεινώνουν τις υφιστάμενες ανισότητες μεταξύ των φύλων, απειλώντας να αναστρέψουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα και να ωθήσουν 47 εκατομμύρια περισσότερες γυναίκες και κορίτσια κάτω από το όριο της φτώχειας παγκοσμίως. Η περασμένη χρονιά σήμανε την 25η επέτειο της υιοθέτησης της Διακήρυξης και της Πλατφόρμας Δράσης του Πεκίνου, με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλη την υφήλιο. Ο δρόμος όμως παραμένει μακρύς. Σύμφωνα με το δείκτη 2020 του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), ο μέσος όρος ισότητας των φύλων στην ΕΕ ανέρχεται στο 67,9% και, με τους σημερινούς ρυθμούς, θα χρειαστεί περισσότερο από 60 χρόνια για να επιτύχει πλήρη ισότητα των φύλων. Ο χαμηλότερος μέσος όρος ισότητας των φύλων είναι εκείνος της Ελλάδας, που ανέρχεται στο 52,2%».

Επιπλέον, στις σχετικές έρευνες εμφανίζεται πιο πιθανό οι γυναίκες να έχουν μείωση μισθού ή απώλεια εργασίας, ενώ σε άλλες, όπως η έρευνα που έγινε για λογαριασμό της οργάνωσης Lean in από τη McKinsey, μία στις τέσσερις γυναίκες σκέφτονται να εγκαταλείψουν ή να περιορίσουν την εργασία τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, ενώ εκείνες που επιλέγουν να συνεχίζουν να εργάζονται κινδυνεύουν με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η πλειοψηφία των εργαζόμενων πρώτης γραμμής είναι γυναίκες, άρα είναι πιο πιθανό να εκτεθούν στον ιό.

Εκατομμύρια ασφαλισμένες σε όλον τον κόσμο μας λένε τις λύσεις. Κι εμείς τις ακούμε!

Η MetLife, μια εταιρία με εκατομμύρια ασφαλισμένες και χιλιάδες εργαζόμενες σε όλον τον κόσμο, αλλά και μία εταιρία στην οποία το 73% των εργαζομένων της στην Ελλάδα, αποτελείται από γυναίκες, γνωρίζει και κατανοεί σε βάθος τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των εργαζόμενων γυναικών. Γι΄ αυτό προσφέρει προγράμματα υγείας και προστασίας που έχουν σχεδιαστεί για να απαντούν σε μια υπαρκτή ανάγκη: την ανάγκη να νοιώθει μια γυναίκα μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια, σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευθεί η ίδια ή κάποιο μέλος της οικογένειάς της ή στην περίπτωση που χάσει μέρος ή όλο το εισόδημά της από μία απρόβλεπτη εξέλιξη στη ζωή της.

Για παράδειγμα το ABC Health Care, το νοσοκομειακό πρόγραμμα της MetLife, πέραν του ότι καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, παρέχει οικονομική υποστήριξη με τη μορφή ημερήσιου επιδόματος, εάν η νοσηλεία γίνει σε δημόσιο νοσοκομείο. Με τα χρήματα αυτά, μπορεί κανείς να καλύψει πρόσθετα έξοδα στη διάρκεια της νοσηλείας ή της ανάρρωσης.

Ακόμη πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη σε περίπτωση νοσηλείας – είτε αφορά δημόσιο είτε ιδιωτικό νοσοκομείο – παρέχουν εξειδικευμένα προγράμματα της MetLife, όπως το MediPlan το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο νοσοκομειακό πρόγραμμα, ή να λειτουργήσει ανεξάρτητα, συμπληρώνοντας τις παροχές της δημόσιας ασφάλισης. Ανάλογα με το επίπεδο που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος με βάση τις ανάγκες του, το MediPlan παρέχει νοσοκομειακό και χειρουργικό επίδομα, το οποίο καταβάλλεται ακόμη και για 1 ημέρα νοσηλείας. Το ποσό αυτό μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη πρόσθετων εξόδων που θα προκύψουν στο πλαίσιο της νοσηλείας, αλλά και να υποστηρίξει οικονομικά τηv περίοδο της ανάρρωσης στο σπίτι.

Να σημειώσουμε ότι όλα τα προγράμματα υγείας της MetLife παρέχουν πρόσβαση στο Advanced Benefit Club, ένα ισχυρό και συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο, που προσφέρει μοναδικά προνόμια και δωρεάν παροχές που αναβαθμίζονται συνεχώς. Το Advanced Benefit Club περιλαμβάνει τα περισσότερα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια.

Επιπρόσθετα, τα προγράμματα Life Essential και Life Cover Plus είναι προγράμματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κινδύνων και στηρίζουν τις γυναίκες οικονομικά με τη μορφή επιδόματος, σε περίπτωση που τους παρουσιαστεί ένα αναπάντεχο γεγονός, ώστε να μπορούν να προστατεύσουν τις οικογένειές τους σε μία δύσκολη στιγμή.

Εμείς οι γυναίκες έχουμε να νοιαστούμε για πολλά, ας έχουμε μία έγνοια λιγότερη!

Τα απρόβλεπτα που παρουσιάζονται καθημερινά είναι πολλά και όσο και αν προσπαθούμε να τα έχουμε όλα υπό έλεγχο, στη σημερινή μας ζωή είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για αυτά. Έτσι, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται αποτελεσματικά και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούμε για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας.

Η πανδημία επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες. Πώς να αντιμετωπίσετε τις νέες προκλήσεις
Θάλεια Αγγελίδη Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

Περισσότερα από

Life

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.