ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Νέα Ζηλανδία τα έχει πάει τόσο καλά με την πανδημία που το ποσοστό θνησιμότητας έπεσε από πρόπερσι

Το αδιανόητο success story της όμορφης, μακρινής χώρας του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η Νέα Ζηλανδία τα έχει πάει τόσο καλά με την πανδημία που το ποσοστό θνησιμότητας έπεσε από πρόπερσι

Aυτή τη στιγμή πολύ λίγες χώρες στον πλανήτη μπορούν να περηφανεύονται για τα πραγματικά χαμηλά ποσοστά διασποράς του κορονοϊού εντός των τειχών τους, αλλά η Νέα Ζηλανδία είναι χωρίς αμφιβολία μία από αυτές. Η κυβέρνηση του νησιού, υπό την καθοδήγηση της πολύ δημοφιλούς πρωθυπουργού Jacinda Ardern, έχει καταφέρει να νικήσει την εξάπλωση του ιού ενώ παράλληλα έχει καταφέρει να προμηθευτεί εμβόλια και για μερικά γειτονικά, νησιωτικά κρατίδια.

Αυτή η εξαιρετικά πετυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης που μεταδίδουν ότι η Νέα Ζηλανδία έχει καταφέρει να τηρήσει τόσο ευλαβικά και αποτελεσματικά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊού, ώστε τα ποσοστά θνησιμότητας από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Σεπτέμβιο του 2020 έπεσαν κατά 11% από την ίδια περίοδο το «φυσιολογικό» 2019.

Αναλυτικά, η Νέα Ζηλανδία μέχρι σήμερα έχει καταγράψει μόνο 2.188 κρούσματα κορονοϊού και μόλις 25 θανάτους εξαιτίας της νόσου. Αν και η κυβέρνηση ήδη από τις αρχές του 2020 είχε αρχίσει να δίνει σταθερή, εβδομαδιαία αναφορά με τα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα, μία ομάδα ερευνητών του Ιατρικού Ινστιτούτου της Νέας Ζηλανδίας εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ με τα άριστα αποτελέσματα ενάντια στην πανδημία ώστε άρχισαν να ψάχνουν σε παλαιότερα αρχεία και να συγκρίνουν τον αριθμό θανάτων στην χώρα από το 2015 έως το 2019.

Όπως απέδειξαν οι έρευνες από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα τέλη Απριλίου και με το πρώτο κύμα της πανδημίας σε πλήρη εξέλιξη, τα ποσοστά θνησιμότητας παρέμειναν ακριβώς τα ίδια με οποιαδήποτε άλλη χρονιά τα τελευταία 5 έτη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα πάρα πολύ σκληρά μέτρα προστασίας που τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή για περίπου 5 εβδομάδες στην χώρα είχαν τόσο μεγάλο αποτέλεσμα ώστε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε ολόκληρη την εξέλιξη της πανδημίας στο κρατίδιο του Ειρηνικού Ωκεανού.

Έτσι ακόμα κι όταν τα μέτρα χαλάρωσαν σημαντικά το καλοκαίρι σε πάρα πολλούς τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας η εξάπλωση του ιού δεν επέστρεψε με αποτέλεσμα η Νέα Ζηλανδία να έχει σημειώσει 11% λιγότερους θανάτους μέσα στο 2020 απ' ότι το «υγιές» 2019.

Mε πληροφορίες από το MyModernMet

Kεντρική φωτογραφία: unsplash

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.