ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η κυκλαδίτικη απλότητα απογειώνεται σε δύο μονοκατοικίες στην Άνδρο που βραβεύτηκαν παγκοσμίως

Η εντυπωσιακή πρόταση του ελληνικού αρχιτεκτονικού γραφείου Α31 κατέκτησε διεθνώς την πρωτιά στην κατηγορία Private House των Architizer A+ Awards.

Η κυκλαδίτικη απλότητα απογειώνεται σε δύο μονοκατοικίες στην Άνδρο που βραβεύτηκαν παγκοσμίως

Δύο «δίδυμες» μονοκατοικίες που οραματίστηκαν οι Έλληνες αρχιτέκτονες του Α31, οι λεγόμενες Nonagriam Twins, κατέκτησαν παγκοσμίως την πρωτιά στα αρχιτεκτονικά βραβεία Architizer A+ Awards και συγκεκριμένα στην κατηγορία Residential-Unbuilt - Private House (Popular Choice Winners).

Το θεαματικό κτιριακό σύμπλεγμα φωλιάζει σε μια άγονη πλαγιά της Άνδρου, στην περιοχή της Παλαιόπολης έτσι ώστε να ενσωματώνεται αρμονικά στην άγρια ομορφιά του τοπίου και την ήρεμη γοητεία της θάλασσας. Τα κτίσματα, συνολικής έκτασης 600 τ.μ., χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές που ταιριάζουν στην απλότητα των Κυκλάδων αλλά προτείνουν μια πιο σύγχρονη ανάγνωσή της ως εναλλακτική στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των νησιών.

Η υψηλή αισθητική συνδυάζεται με βιοκλιματικές λύσεις όπως τα γεωθερμικά συστήματα θέρμανσης και το ντιζάιν που διατηρεί το εσωτερικό του σπιτιού ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Δύο πράσινες στέγες με μεσογειακή βλάστηση προσφέρουν προστασία από τον ήλιο στους ανοιχτούς χώρους των μονοκατοικιών και καμουφλάζ στα οικήματα.

Η εταιρεία Α31 ιδρύθηκε το 2003 από τον Πραξιτέλη Κονδύλη. Το 2007 ο αρχιτέκτονας ένωσε τις δυνάμεις του με τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Καρρά και σήμερα είναι στελεχωμένη με μια ομάδα διαφορετικών ειδικοτήτων, που υπογράφει χώρους στην Αθήνα, τη Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, τη Βουδαπέστη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και σε άλλα μέρη του κόσμου. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στον ελληνικό και διεθνή Τύπο.

Δείτε το βραβευμένο πρότζεκτ:

Η κυκλαδίτικη απλότητα απογειώνεται σε δύο μονοκατοικίες στην Άνδρο που βραβεύτηκαν παγκοσμίως


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτογραφίες-περισσότερες πληροφορίες: nonagriamtwins.com

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.