ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ξεχωριστή περίπτωση της χορεύτριας που έκλεισε τα 102 της χρόνια και δε σκοπεύει να τα παρατήσει

Η Eileen Kramer θέλει να γιορτάσει τα 103 πάνω στο πάλκο.

Η ξεχωριστή περίπτωση της χορεύτριας που έκλεισε τα 102 της χρόνια και δε σκοπεύει να τα παρατήσει

Mπορεί να έχει συμπληρώσει ήδη τα 102 της χρόνια όμως η Αυστραλέζα χορεύτρια, χορογράφος και ενδυματολόγος, Eileen Kramer, δεν σκοπεύει να κρεμάσει σύντομα τα παπούτσια του χορού. Για την ακρίβεια σκοπεύει το ακριβώς αντίθετο, σχεδιάζοντας από τώρα ένα μεγάλο σόου προκειμένου να γιορτάσει τα 103 της γενέθλια κάνοντας το ένα πράγμα που αγαπάει περισσότερο στον κόσμο.

Η ξεχωριστή Kramer είναι κάτοικος του Σίδνευ και χορεύει τα τελευταία 75 χρόνια της ζωής της, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αισθάνεται πως υπάρχει λόγος να εγκαταλείψει το πάλκο σύντομα. «Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι έχω ανθίσει σε αυτό το στάδιο της ζωής μας. Μπορεί το να χορεύεις στα 20 σου να είναι μία τρομερή έκσταση πλέον όμως νιώθω ότι είμαι σε θέση να δημιουργήσω πολύ πιο ουσιαστικές χορογραφίες».

Η Eileen που έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο έχει εμπνευστεί από την παραμονή της στην Ινδία για να δημιουργήσει ένα χορόδραμα με τίτλο "A Βuddha's Wife" και ετοιμάζεται να το παρουσιάσει τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αυστραλία. Η ιστορία που δημιούργησε η Kramer περιστρέφεται γύρω από το δράμα μίας γυναίκας που προσπαθεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι ο σύζυγος της την εγκατέλειψε. Σύμφωνα με την ίδια την χορογράφο το έργο θέλει να εξερευνήσει το σκληρό πρόσωπο της εγκατάλειψη και τους τρόπους που κάποιος μπορεί να βρει ξανά γαλήνη.

Η ξεχωριστή περίπτωση της χορεύτριας που έκλεισε τα 102 της χρόνια και δε σκοπεύει να τα παρατήσει

Η ιδιαίτερη ιστορίας της γοητευτικής Eileen Kramer είναι μία ιστορία γεμάτη περιπλανήσεις, πειραματισμό και ακόμα περισσότερο χορό. Έχοντας ζήσει μία μοναδική ζωή, γυρίζοντας σε ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60 και του 70 η γνωστή χορεύτρια εγκαταστάθηκε στην Αμερική στις αρχές των 80s και έγινε μέλος της ομάδας Τillium Performing Arts, πριν αποφασίσει να ξαναλλάξει τη ζωή της στα 99 της χρόνια, επιστρέφοντας στην Αυστραλία και αρχίζοντας από το μηδέν. Δύσκολα θα μπορούσε κανείς πολλούς ακόμα ανθρώπους που θα τολμούσαν κάτ αντίστοιχο.«Ήμουν ήδη σε μία οργανωμένη χορευτική ομάδα στην Αμερική όταν ξαφνικά αισθάνθηκα την επιθυμία να μυρίσω ξανά τα μαστιχόδεντρα της πατρίδας μου», διηγείται η Kramer που ξεκίνησε να χορέυει επαγγελματικά στα 24 της χρόνια και είναι σήμερα η μακροβιότερη χορεύτρια του κόσμου και μία από τις μακροβιότερες χορογράφους που πέρασαν ποτέ από την ιστορία του χορού.

Παρά τα 75 χρόνια που έχουν περάσει με την ίδια να χορεύει πάνω σε σκηνές σε ολόκληρο τον κόσμο η Eileen ακόμα δηλώνει βαθιά συγκινημένη κάθε φορά που αισθάνεται ότι αφήνει ένα βαθύ αποτύπωμα στις ψυχές των ανθρώπων που την παρακολουθούν. «Πριν από δύο εβδομάδες χόρεψα για μια ομάδα θεατών από την Ιαπωνία. Η μυρωδιά της ικανοποιήσης και της χαράς στα πρόσωπα τους ήταν ο λόγος που δεν μπορώ να σταματήσω να κάνω αυτό που κάνω. Αυτές οι στιγμές είναι ανεκτίμητες».

Με πληροφορίες από την Daily Mail.

Read Next

12 Σεπ 2025

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμά τον Πάνο Χ. Κούτρα με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα και ειδικές προβολές

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης θα ανοίξει το αφιέρωμα και θα παρευρεθεί στις προβολές των ταινιών του, τις οποίες θα προλογίσουν αγαπημένοι συνεργάτες του

12 Σεπ 2025

Θέλεις να αποκτήσεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σου από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ; Τώρα μπορείς!

Από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου το Μπάκιγχαμ θα φιλοξενεί το πρώτο του χριστουγεννιάτικο pop-up store.

Περισσότερα από

Stories

12 Σεπ 2025

Μελίνα Μερκούρη: Με couture δημιουργία στη συνάντησή της με τον πρίγκιπα Φίλιππο πριν από 62 χρόνια

Το faux pas της Μελίνας Μερκούρη στη συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ που είχε απασχολήσει τον Τύπο.

11 Σεπ 2025

Πρώτη ματιά στην Art Athina 2025

Η φετινή φουάρ παρουσιάζει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών, με 72 χώρους και νέες μορφές τέχνης να δημιουργούν ένα απολαυστικό τετραήμερο.

11 Σεπ 2025

Back to School: Επιστροφή στα θρανία με τις πιο επικές ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου

Το video της Φίνος Φιλμ που μάς γύρισε στα μαθητικά μας χρόνια!

11 Σεπ 2025

Η ζωή και το έργο του Giorgio Armani γίνονται ταινία

Μία εβδομάδα μετά από τον θάνατο του θρυλικού σχεδιαστή, ο Ιταλός παραγωγός Andrea Iervolino δηλώνει ότι ετοιμάζει μία ταινία προκειμένου να έρθουμε σε επαφή με την πραγματική εικόνα του Giorgio Armani.

10 Σεπ 2025

Ανταπόκριση από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο | Οι hot ταινίες της νέας χρονιάς και οι λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί

O L.A. Correspondent του Harper's Bazaar Greece, George Satsidis, βρίσκεται στο Τορόντο και μας μεταδίδει τον παλμό του κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης.

10 Σεπ 2025

For One Night Only | Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δημιουργεί μία ξεχωριστή παράσταση στο Ηρώδειο για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology, ο σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης ανατρέχει στις κορυφαίες του στιγμές και τις αναγεννά δίπλα σε ολοκαίνουργια στοιχεία κινούμενων εικόνων και γλυπτικών εγκαταστάσεων. Μία μοναδική fundraising εκδήλωση για την "Μεταμόρφωση" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

10 Σεπ 2025

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δημιουργεί μία μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο THIS THAT KEEPS ON, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρατεύει εικόνες και σώματα-χίμαιρες από τις τέσσερις δεκαετίες έργου του, και τις αναγεννά δίπλα σε ολοκαίνουργια στοιχεία κινούμενων εικόνων και γλυπτικών εγκαταστάσεων. Μία fundraising βραδιά για την ενίσχυση της "Μεταμόρφωσης" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

10 Σεπ 2025

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Με old money χτένισμα στο Παρίσι στα μέσα της δεκαετίας του '60

Η iconic εμφάνιση με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στη γαλλική πρωτεύουσα.

09 Σεπ 2025

Η πέτρα ως καμβάς δημιουργίας | Μία εντυπωσιακή νέα έκθεση 27 καλλιτεχνών στο ατελιέ του ζωγράφου Νίκου Νικολάου

Έργα τέχνης ζωγραφισμένα σε πέτρες από την Αίγινα και άλλες θάλασσες συγκροτούν μία νέα εικαστική έκθεση στο σπίτι του Νίκου Νικολάου στην Αίγινα.

09 Σεπ 2025

Πάνος Προφήτης | Ο νικητής του βραβείου Young Artist της περσινής Art Athina παρουσιάζει τη νέα του έκθεση

Εμπνευσμένη από τον Πλάτωνα και την αλληγορία του σπηλαίου, η "La Bocca La Grotta" (Το Στόμα Το Σπήλαιο) παρουσιάζεται στο MOMus – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά.