Μπορεί το τριπλό άξελ να σας λέει λίγα πράγματα ή να μην έχετε δοκιμάσει ποτέ στη ζωή σας παγοπέδιλα, τα ονόματα όμως των Τόνια Χάρντινγκ και Νάνσι Κέριγκαν μπορεί να σας ξυπνούν αναμνήσεις ενός (καθόλου καλλιτεχνικού) σκανδάλου που συνέβη τον Ιανουάριο του 1994.

Κατά τη διάρκεια του αμερικάνικου πρωταθλήματος καλλιτεχνικού πατινάζ, το μεγάλο αστέρι της διοργάνωσης και φαβορί για το χρυσό μετάλιο Νάνσι Κέριγκαν, δέχτηκε επίθεση από άγνωστο άντρα που χτύπησε με μεταλλικό σωλήνα τα γόνατά της, αναγκάζοντάς την να αποχωρήσει από τη διεκδίκηση του τίτλου (διάβασε ολόκληρη την ιστορία του συγκεκριμένου σκανδάλου εδώ). Το σοκ του τραυματισμού έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν αποκαλύφθηκε πως η Τόνια Χάρντινγκ, βασική αντίπαλος της Κέριγκαν, και ο σύζυγός της Τζεφ Τζιλούλι, είχαν σχεδιάσει την αποτρόπαιη επίθεση.

Η Χάρντινγκ υπήρξε πρωταθλήτρια κόσμου το 1991 και είχε βγει τέταρτη στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992. Τρομερά ανασφαλής και με έναν δεσποτικό σύζυγο στο πλάι της, δεν καλόβλεπε καθόλου το νέο αίμα στο άθλημα.

Φιλοδοξία, ταξική διαμάχη, σκάνδαλα και βία στις παγοπίστες. Επειδή λοιπόν η ζωή μπορεί να γράψει τα πιο τρελά σενάρια, δεν είναι περίεργο που το «Εγώ, η Τόνια» ολοκληρώνει τα γυρίσματά του με την Μαργκό Ρόμπι στο ρόλο της Χάρντινγκ και σε σκηνοθεσία του Κρεγκ Γκιλεσπι («Lars and the Real Girl»).

Το Today Show κυκλοφόρησε τις πρώτες φωτογραφίες της γοητευτικής Ρόμπι, που μεταμορφώθηκε για το ρόλο, και η ταινί απου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θα κυκλοφορήσει σε διλική για τα Όσκαρ ημερομηνία τον Δεκέμβριο.

Η Μάργκο Ρόμπι μεταμορφωμένη πλήρως για τις ανάγκες της ταινίας I, Tonya.

Με πληροφορίες από το cinemagazine.gr

TAGS