Φανταστείτε να έχετε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το τελευταίο πράγμα που βλέπουν τα μάτια σας να είναι ένα αυτοκίνητο να έρχεται με φόρα κατά πάνω σας, να πέφτετε σε κώμα για 11 ολόκληρους μήνες και όταν τελικά ξυπνάτε να σας ενημερώνουν ότι στο μεσοδιάστημα ολόκληρος ο πλανήτης έχει πληγεί από μία ύπουλη πανδημία που έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και ότι τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως πριν. Μοιάζει με σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας τοποθετημένη στο μακρινό μάλλον, αλλά στην πραγματικότητα είναι η αληθινή ιστορία ενός 19χρονου από την πόλη Μπάρτον της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος  έπεσε σε κώμα στις 11 Μαρτίου του 2020, περίπου δύο εβδομάδες πριν τον ερχομό του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Ο Joseph Flavill χτυπήθηκε από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο στην Αγγλία πριν από περίπου 11 μήνες και δεν έζησε τίποτα απ' όσα έχει ζήσει ολόκληρος ο πλανήτης εδώ και έναν χρόνο. Ούτε τα ολικά lockdown, ούτε τις δραματικές εξελίξεις με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς σε όλες τις χώρες του κόσμου, ούτε την έλευση των εμβολίων ή το δεύτερο κύμα της πανδημίας. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian ο Flavill έχει αρχίσει μόλις να συνέρχεται από το κώμα και να ανταποκρίνεται σε εξωτερικά ερεθίσματα και, πάρα το γεγονός, ότι οι οικείου προσπαθούν να του εξηγήσουν τι έχει συμβεί στο μεσοδιάστημα δεν είναι απολύτως βέβαιοι για το πόσα ακριβώς μπορεί να αντιληφθεί. 

«Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Πριν από ένα χρόνο, αν κάποιος μου έλεγε τι θα συνέβαινε μες στη χρονιά, δε νομίζω να τον πίστευα. Δεν έχω ιδέα πώς ο Joseph θα καταλάβει τι έχουμε περάσει όλοι μας», πρόσθεσε.   

Όπως είπε, όλη η οικογένεια έχει προσπαθήσει να του εξηγήσει μέσω βιντεοκλήσης πως είναι αδύνατο να βρίσκονται κοντά του εξαιτίας των περιορισμών του κορονοϊού, αλλά δεν αποπειράθηκαν καν να εξηγήσουν τον βαθμό της πανδημίας.   

«Όταν ξυπνήσει στο δωμάτιό του, δεν θα έχει την παραμικρή ιδέα γιατί βρίσκεται εκεί. Μιλάμε στο τηλέφωνο και προσπαθούμε να τον κάνουμε να καταλάβει πως θέλουμε πραγματικά να ήμασταν εκεί να τους κρατάμε το χέρι, αλλά απλώς δεν μπορούμε να το κάνουμε λόγω του κορονοϊού», λέει η Sally Flavill Smith.

«Ωστόσο προσπαθούμε να το κρατήσουμε όσο πιο απλό γίνεται, δεν έχουμε βασικά τον χρόνο να αναλύσουμε εκτενώς την πανδημία. Όταν θα καταφέρουμε να τον δούμε από κοντά, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να του εξηγήσουμε τι συνέβη», σημειώνει η ίδια.  

Ο 19χρονος, που νοσηλευόταν στο γενικό νοσοκομείο του Λέστερ και τώρα μεταφέρθηκε στο κέντρο φροντίδας Adderley Green, έχει αρχίσει να κινεί τα άκρα του όταν ζητηθεί και επικοινωνεί με συγγενείς και φίλους ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του και χαμογελώντας, ενώ η οικογένεια του δε μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση της για το γεγονός ότι ο 19χρονος δείχνει να ξεπερνά την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS