«Όλοι οι celebrities έχουμε ένα raison d'être. Κάτι λέει για εμάς, για την κοινωνία μας, για το τι θέλουμε να δείξουμε και, κάποιες φορές, τι θέλουμε να δούμε. Οι celebrities υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια γιατί βασίζονται στον τρόπο με τον οποίο μοιραζόμαστε τις δημιουργίες μας αλλά και την ταυτότητά μας»: Η Μαριόν Κοτιγιάρ σε νέα συνέντευξη που έδωσε στη Chanel μιλάει εμπνευστικά για τη φήμη, την προσωπική της σχέση με αυτήν, αλλά και το εμβληματικό άρωμα του πολυτελούς οίκου.

Όπως προσθέτει η ηθοποιός: «Στην αρχή η φήμη μου προκαλούσε σύγχυση, γιατί στο καλλιτεχνικό σύμπαν αντιμετωπίζουμε το βαθύ ερώτημα της αξιοπιστίας. Έχω έντονη την ανάγκη της αναγνώρισης, η οποία στα μάτια μου έχει υπάρξει αμφιλεγόμενη, σχεδόν ανάξια. Η φήμη είναι ένα είδος αναγνώρισης, ένα μονοπάτι, κατά κάποιον τρόπο, προς την αποδοχή. Μου έδωσε μια αυτοπεποίθηση που μου επέτρεψε να εξελιχθώ. Ποτέ δεν είχα τη βαθιά ανάγκη να χρησιμοποιήσω τη φήμη για κάποιο σκοπό. Αλλά έχω την ανάγκη να εκφραστώ. Αυτή η πλατφόρμα [της φήμης] που μου δίνεται είναι ένα προνομιακό μέρος που επίσης αναδεικνύει προσωπικότητες λιγότερο γνωστές από εμένα, οι οποίες δεν ακούγονται τόσο».

«Η φήμη είναι ένα είδος αναγνώρισης, ένα μονοπάτι, κατά κάποιον τρόπο, προς την αποδοχή. Μου έδωσε μια αυτοπεποίθηση που μου επέτρεψε να εξελιχθώ».

Σχετικά με το άρωμα Νο5, η Κοτιγιάρ λέει: «Βρήκα τη θέση μου στην εκπροσώπηση του οίκου Chanel και του αρώματος No5. Το No5 δεν είναι απλά ένα άρωμα. Ντύνει τη γυναίκα αποκαλύπτοντας το ποια είναι, δεν κρύβει κάτι. Ταυτόχρονα έχει κάτι εξαιρετικά μυστηριώδες γιατί σε κάθε γυναίκα που το φορά μυρίζει διαφορετικά. Είναι το πιο διάσημο άρωμα στον κόσμο, ένας μύθος, ένα αριστούργημα και, για όλους αυτούς τους λόγους, αιώνιο».

«Το No5 δεν είναι απλά ένα άρωμα. Ντύνει τη γυναίκα αποκαλύπτοντας το ποια είναι, δεν κρύβει κάτι. Ταυτόχρονα έχει κάτι εξαιρετικά μυστηριώδες γιατί σε κάθε γυναίκα που το φορά μυρίζει διαφορετικά».

Το βίντεο με τη Μαριόν Κοτιγιάρ ανήκει σε μια σειρά συνεντεύξεων της Chanel με τίτλο «Celebrity By», με αφορμή την εκατοστή επέτειο του αρώματος Νο5. Στην ίδια σειρά μιλούν επίσης η μπαλαρίνα και χορογράφος Μαρί-Ανιές Ζιλό, το ίνδαλμα της κινεζικής μόδας Χανγκ Χουάνγκ, η καταξιωμένη ψυχολόγος Λόρι Ρ. Σάντος, ο αναγνωρισμένος πρώην συνεργάτης του Vanity Fair Γκρέυντον Κάρτερ και το διεθνές αστέρι του χορού Λιλ Μπακ. Κάθε ομιλητής, από το δικό του υπόβαθρο, μιλάει για τη φήμη και το πώς αυτή επηρεάζει τον πολιτισμό, τη δημιουργία, την κοινωνία μας.

Το βίντεο με τη Μαριόν Κοτιγιάρ ανήκει σε μια σειρά συνεντεύξεων της Chanel με τίτλο «Celebrity By», με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από το λανσάρισμα του Νο5.

Δείτε τη συνέντευξη της Μαριόν Κοτιγιάρ:

Info

Δείτε όλες τις συνεντεύξεις και σχετικό υλικό στο Chanel.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτογραφίες: Chanel
 

TAGS