ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ερμιόνη που ράγισε την καρδιά του Ντέιβιντ Μπόουι

Το «Γράμμα στην Ερμιόνη» ήταν μάλλον μια ξεκάθαρη αναφορά στον πληγωμένο έρωτα του με την Ερμιόνη Φάρθινγκεϊλ.

Η Ερμιόνη που ράγισε την καρδιά του Ντέιβιντ Μπόουι

Ανάμεσα στον χείμαρρο σκέψεων και συναισθημάτων που αποτύπωναν την απέραντη φαντασία του Ντέιβιντ Μπόουι, ένα σχετικά απλό δίστιχο πάντα προκαλούσε απορία. «Είναι μια απαίσια μικρή υπόθεση για το κορίτσι με τα ΄΄ποτικίσια΄΄ μαλλιά», τραγούδησε στην επιτυχία του «Life On Mars» το 1971, περιγράφοντας τον θρήνο μιας παρεξηγημένης έφηβης που εγκαταλείπει το σπίτι της μετά από έναν καυγά με τους γονείς της. Ο εν λόγω στοίχος αν και μικρός, στάθηκε ικανός για να πυροδοτήσει τις φήμες ότι το διάσημο αυτό κομμάτι γράφτηκε στην μνήμη της πρώτης αγάπης του θρυλικού performer, που όχι μόνο του έκλεψε την καρδιά, αλλά στο τέλος την ράγισε κιόλας.

Η Ερμιόνη που ράγισε την καρδιά του Ντέιβιντ Μπόουι

Η Ερμιόνη Φάρθινγκεϊλ ήταν το κορίτσι που ερωτεύτηκε ο νεαρός τότε rock star, καθώς και η μούσα πολλών μετέπειτα δημιουργημάτων του. Το ειδύλλιο του Μπόουι με την Ερμιόνη ξεκίνησε το 1969 και κράτησε μόλις για έναν χρόνο. Ένας χρόνος, όμως, ήταν αρκετός για να «σημαδέψει» την μουσική πορεία του Άγγλου τραγουδιστή, η οποία έκανε σιγά σιγά το ντεμπούτο της. Εκείνος ήταν 21 ετών, ενώ εκείνη μόλις 19 και όπως φαίνεται, ο οικογενειακός «τσακωμός» που αναφέρει στην επιτυχία του, ήταν αληθινός, αφού η Ερμιόνη βρέθηκε να εγκαταλείπει το σπίτι της για να ζήσει με τον επίδοξο τότε καλλιτέχνη. Ο δεσμός αυτός αποδοκιμάστηκε ιδιαίτερα από τον πατέρα της 19χρόνης τότε Ερμιόνης, καθώς μονίμως της υπενθύμιζε ότι ο καλός της προέρχονταν από τη εργατική τάξη, σε αντίθεση με εκείνον που ήταν γνωστός μεγαλοδικηγόρος. Προς ανακούφιση του τελευταίου, το ζευγάρι διέλυσε την σχέση του, όταν η Ερμιόνη πήρε μέρος στο μιούζικαλ «Song Of Norway» και πήγε στη Σκανδιναβία για τα γυρίσματα της ταινίας. Έτσι προτίμησε να μείνει μακριά του και να κυνηγήσει τα όνειρα της.

Έχω περάσει όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να μιλάω για εμένα και για εκείνον, οπότε γιατί να ξεκινήσω τώρα; Θέλω να παραμείνω πιστή σε αυτό που πάντα εκτιμούσε σε μένα, που ήταν άλλο από το ότι δεν μίλησα ποτέ για εκείνον.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά, ούτε ο Ντέιβιντ Μπόουι, αλλά ούτε και η Ερμιόνη αναφέρθηκαν διεξοδικά στην μεταξύ τους σχέση. Αφενός γιατί ο Μπόουι τρελαινόταν στην σκέψη να μιλήσει για άλλη αγάπη πέραν της μοναδικής του Ιμάν και αφετέρου επειδή η Φάρθινγκεϊλ συνέχισε να υπερασπίζεται την επιλογή της να παρατήσει τον «άπιστο» σύντροφο της. «Έχω περάσει όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να μιλάω για εμένα και για εκείνον, οπότε γιατί να ξεκινήσω τώρα; Θέλω να παραμείνω πιστή σε αυτό που πάντα εκτιμούσε σε μένα, που ήταν άλλο από το ότι δεν μίλησα ποτέ για εκείνον» δήλωσε πρόσφατα η 66χρόνη πλέον χορεύτρια και καθηγήτρια yoga σε συνέντευξη της, αναφέρει χαρακτηριστικά η «Dailymail», προσθέτοντας στην συνέχεια «Ήταν ένας υπέροχος, ευγενικός, πρωτότυπος, γλυκός άνθρωπος που τον αγαπούσα -και εξακολουθώ να τον αγαπώ απίστευτα, και έτσι θα τον θυμάμαι».

Η σύντομη σχέση του με την Ερμιόνη, ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής του.

Παρά την σιωπή που κράτησαν και οι δύο όλα αυτά τα χρόνια για την νεανική τους σχέση, τα γεγονότα έρχονται να διαψεύσουν τα ελάχιστα λεγόμενα τους, πως δεν ξανά βρέθηκαν μετά τον χωρισμό τους. Η Ερμιόνη και ο Μπόουι συναντήθηκαν κρυφά για πρώτη φορά μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες στα των '90s, όταν o θρυλικός τραγουδιστής ανακάλυψε ότι εκείνη είχε παρακολουθήσει τη συναυλία του στο Μάντσεστερ και την κάλεσε στα παρασκήνια για να θυμηθούν τα παλιά. Αντάλλαξαν αγαπημένα μηνύματα μόλις το 2013, με αφορμή την εμφάνιση του Μπόουι στο βίντεο για το single του «Where Are We Now» με ένα μπλουζάκι που έγραφε «Song Of Norway».

Ο βιογράφος του Μπάουι, Κέβιν Καν, επισήμανε ότι η κίνηση αυτή ήταν ο τρόπος του τραγουδιστή να την πλησιάσει για ακόμα μια φορά. «Ο Μπάουι θα χαιρόταν να την ακούσει ξανά, όμως φοβόταν τόσο πολύ μήπως διαρρεύσει η νέα τους επαφή, πληγώνοντας τα συναισθήματα της συζύγου του Ιμάν, που ήταν αμφίβολο ότι της το είπε ποτέ.» ανέφερε ο Καν και συνεχίζει λέγοντας πως «η σύντομη σχέση του με την Ερμιόνη, ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής του». Πολλοί θεωρούν πως το κορίτσι αυτό ενέπνευσε πολλές μεγάλες επιτυχίες του αείμνηστου περφόρμερ, συμπεριλαμβανομένου του συγκινητικού «Letter To Hermione».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

Περισσότερα από

Stories

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.

19 Απρ 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό την δεκαετία του ’50

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πάντα περήφανη για τη σιλουέτα της.

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.