ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η εποχή των παγετώνων επιστρέφει: Θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το πρόγραμμα του Ιουλίου για τις προβολές παιδικών ταινιών Park your Cinema Kids.

Η εποχή των παγετώνων επιστρέφει: Θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Park your Cinema Kids, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που απευθύνεται σε παιδιά, υπό την επιμέλεια του κριτικού κινηματογράφου Ηλία Φραγκούλη, συνεχίζεται τον Ιούλιο στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Οι παιδικές προβολές του Ιουλίου, με όχημα τη φαντασία, τη μουσική, το γέλιο και το συναίσθημα, μας φέρνουν κοντά στη φύση και τα πλάσματα που ανήκουν εκεί. Από την Εποχή των Παγετώνων, μέχρι τους κανόνες συμβίωσης μιας ζούγκλας και τα μαθήματα ζωής σε ένα δάσος που κρύβει κινδύνους, οι ταινίες αυτές έρχονται να ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους θεατές στο βασίλειο των ζώων.

Το βιβλίο της ζούγκλας / The Jungle Book (1967)
Κυριακή 14/07, 21.00, Ξέφωτο
Ο μικρός Μόγλης, μεγαλωμένος από λύκους στη ζούγκλα, πρέπει να ακολουθήσει τη συμβουλή ενός πάνθηρα και μίας αρκούδας και να επιστρέψει στον πολιτισμό προτού έρθει σε σύγκρουση με έναν επικίνδυνο τίγρη. Το 19ο animated φιλμ μεγάλου μήκους του studio της Disney ήταν η τελευταία παραγωγή που επιμελήθηκε (προσωπικά, όπως συνήθιζε) πριν τον θάνατό του ο Walt. Φυσικά, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Rudyard Kipling, μεταφερμένο εδώ σαν ένα σαφώς πιο πρόσχαρο παιδικό μιούζικαλ, με αξιομνημόνευτα τραγούδια, όπως το «The Bare Necessities» που προτάθηκε για Όσκαρ. Σκηνοθεσία: Wolfgang Reitherman. Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.

Η εποχή των παγετώνων επιστρέφει: Θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Μπάμπι / Bambi (1942). Κυριακή 21/07, 21.00, Ξέφωτο

Μπάμπι / Bambi (1942)
Κυριακή 21/07, 21.00, Ξέφωτο
Ο Μπάμπι, το μικρό ελαφάκι, μεγαλώνει μόνος του στο δάσος, με τη συντροφιά ενός φιλικού κουνελιού κι ενός κουναβιού που… δεν μυρίζει ακριβώς σαν λουλούδι. Το πέμπτο animated φιλμ μεγάλου μήκους της Disney είναι ένα από τα σημαντικότερα στο είδος του και πλέον αγαπητό στο κοινό παγκοσμίως. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Αυστριακού Felix Salten. Παραδόξως, υπήρξε εμπορική αποτυχία στην πρώτη του προβολή, καθώς ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν επέτρεψε να φτάσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Προτάθηκε για τρία Όσκαρ (μουσικής, τραγουδιού και ήχου) και συγκαταλέγεται στη λίστα του Εθνικού Μητρώου Ταινιών των ΗΠΑ. Σκηνοθεσία: David Hand. Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.

Η εποχή των παγετώνων / Ice Age (2002). Κυριακή 28/07, 21.00, Ξέφωτο

Η εποχή των παγετώνων / Ice Age (2002)
Κυριακή 28/07, 21.00, Ξέφωτο
Τρία θηλαστικά της παλαιολιθικής εποχής προσπαθούν να επιστρέψουν ένα χαμένο μωρό στους γονείς και τη φυλή του, ενώ ένας μικρός σκίουρος βασανίζεται να μεταφέρει ένα βελανίδι, προκαλώντας ανεπανόρθωτες καταστροφές. Τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία ψηφιακού animation, το πρώτο Ice Age προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ταινίας στην κατηγορία του και έμελλε να έχει ακόμη τέσσερα κινηματογραφικά sequel μέχρι το 2016. Βασικό μέρος της απήχησής του franchise κουβαλά στους ώμους του ο άτυχος σκίουρος Scrat, ο οποίος έγινε και πρωταγωνιστής για πολλά μικρού μήκους φιλμ. Σκηνοθεσία: Chris Wedge. Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη. Το Park your Cinema Kids, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Info
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα SNFCC.org

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.