ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ελένη Σαβιολάκη βλέπει τη ζωή διαφορετικά και κυρίως πιο γλυκιά

Η Ελένη είδε την απόλυση σαν ευκαιρία για να κάνει κάτι διαφορετικό: τα γλυκά Different. Διαφορά στην εμφάνιση, στη γεύση και στον τρόπο που βλέπει τη ζωή της.

Η Ελένη Σαβιολάκη βλέπει τη ζωή διαφορετικά και κυρίως πιο γλυκιά

Την Ελένη Σαβιολάκη δεν θα τη βρείτε σε κάποιο ζαχαροπλαστείο στο ρόλο της pastry chef. Επίσης, μην γκουγκλάρετε το όνομά της για να δείτε τη δουλειά της – δεν έχει ούτε site ούτε δημοσιεύσεις. Η Ελένη είναι μια τέως ιδιωτική υπάλληλος, η οποία έχασε τη δουλειά της (πριν από τρία χρόνια), αλλά όχι και την όρεξή της να εργαστεί. Και βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να συνδυάσει το επάγγελμα με τα μητρικά της καθήκοντα, καθώς η νέα της δουλειά δεν απαιτεί να λείπει για ώρες από το σπίτι.
Με το μικρόβιο της ζαχαροπλαστικής να την τρώει από τα παιδικά της χρόνια, σκέφτηκε «κάθε εμπόδιο για καλό» και ξεκίνησε να μετατρέπει την κουζίνα του σπιτιού της σε επαγγελματικό εργαστήριο.

Η Ελένη Σαβιολάκη βλέπει τη ζωή διαφορετικά και κυρίως πιο γλυκιά
Αχλάδι ψητό με μπαχαρικά και κρασί, πάνω σε ζεστή σάλτσα σοκολάτας και Crumble με γεύση μελομακάρονο.

Έτσι, ανάμεσα στις φωνές και τα γέλια των δυο μικρών γιων της (7 και 3 χρόνων), γεννήθηκαν τα «Different». Διαφορετικά «όνομα και πράγμα». Εξάλλου αυτό ακριβώς το διαφορετικό ήταν η αιτία που ανακάλυψα τις δημιουργίες της σε αυτήν την ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών που λέγεται Facebook. Είναι η ίδια πηγή απ' όπου η Ελένη αντλεί έμπνευση για τις δημιουργίες της, παράλληλα βέβαια με το Pinterest και το Instagram, τις νέες, ψηφιακές «βίβλους» για κάθε άνθρωπο με αισθητικές ανησυχίες.
Τα γλυκά της Ελένης Σαβιολάκη δεν τα έχω δοκιμάσει – ακόμη. Έχω ωστόσο βάσιμες υποψίες ότι είναι το ίδιο εύγευστα όσο και φωτογραφίσιμα, γιατί αδυνατώ να πιστέψω πως μια γυναίκα ζαχαροπλάστις, με τέτοιου είδους εμμονή στo food styling, δεν έχει και την ίδια εμμονή με τη γεύση.
Παράλληλα, έμαθα πως απεχθάνεται τη ζαχαρόπαστα (που έχουμε βαρεθεί να τη βλέπουμε) και χρησιμοποιεί ποιοτικές πρώτες ύλες που δεν τις βρίσκεις στα μαζικά γλυκά, όπως φρέσκα ολόκληρα αυγά και αυθεντική βανίλια Μαγαδασκάρης αλλά και υλικά που παραδοσιακά ανήκουν στους μάγειρες, όπως κρασί, ούζο και παξιμάδια.

Της αρέσει ακόμη να πειράζει τις συνταγές που έμαθε από τη μαμά της και να τις σερβίρει με τρόπο που να μη θυμίζουν τίποτα από τα παραδοσιακά γλυκά. Συχνά πυκνά, μάλιστα, βουτάει τις δημιουργίες της μέσα σε μυρωδάτες σάλτσες, δροσερές το καλοκαίρι, ζεστές τώρα το χειμώνα.

Και με τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες τι γίνεται; Κι εδώ παίζει έντονα το «πριν» και το «μετά». Δηλαδή, τα μελομακάρονα μεταμορφώνονται σε βάση για τσιζκέικ, σε μωσαϊκό ή τυλίγονται σε φύλλο με καρύδια και περιλούζονται με σάλτσα μαυροδάφνης. Οι κουραμπιέδες, πάλι, θρυμματίζονται και εξελίσσονται σε τιραμισού, ενώ ο μπακλαβάς τυλίγεται σε ρολό για να κάτσει πάνω σε μια μους σοκολάτας.

Όσο για τους πελάτες της, δεν είναι οι μητέρες που οργανώνουν παιδικά πάρτι ούτε οι οικοδέσποινες που φτιάχνουν έναν τεράστιο μπουφέ για μαζική κατανάλωση. Είναι, εκτός από εταιρείες που οργανώνουν special events σε πολυχώρους, άνθρωποι που θέλουν να προσεγγίσουν γλυκά και με στυλ κάποιες ιδιαίτερες στιγμές της ζωής τους. Για παράδειγμα: μια παρέα φίλων που αποχαιρετούν ένα μέλος της παρέας που βρήκε δουλειά στο εξωτερικό. Ή ένας άντρας που θέλει να γιορτάσει την επέτειο γάμου ή τα γενέθλια της γυναίκας του με έναν τρόπο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μια γυναίκα που ετοιμάζει γιορταστικό δείπνο για την επιτυχία του παιδιού της στις εισαγωγικές εξετάσεις... Διαφορετικοί άνθρωποι που απαιτούν διαφορετικά γλυκά, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Τελικά τα γλυκά «Different» θα λέγαμε ότι αγγλιστί είναι custom made και γαλλιστί sur mesure. Στα ελληνικά, είναι απλώς Διαφορετικά.

Για να παραγγείλετε το δικό σας διαφορετικό γλυκό
Facebook
Τηλ.: 6936590361

Pavlova, σάλτσα από κόκκινα φρούτα με βανίλια.

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.