ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η Μπριζίτ Μακρόν άλλαξε φύλο στη δεκαετία του '80. Την έλεγαν Ζαν-Μισέλ Τρονιέ»

H απίστευτη φήμη που ταράζει τη Γαλλία.

«Η Μπριζίτ Μακρόν άλλαξε φύλο στη δεκαετία του '80. Την έλεγαν Ζαν-Μισέλ Τρονιέ»

Η φαντασία και η λασπολογία δεν έχουν όρια και στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορούμε να δούμε και τα δύο σε καλπάζουσα μορφή. Τεράστιος αναβρασμός επκρατεί στη Γαλλία, έπειτα από επιθέσεις ακροδεξιού Τύπου στον Μανουέλ Μακρόν, με σκοπό να τον βλάψουν πολιτικά. Από τα φαρμακερά σχόλια δεν γλίτωσε ούτε η σύζυγός του Μπριζίτ Μακρόν.

Μόνο που στην περίπτωσή της το θέμα παρατράβηξε μιας και η φήμη που εξαπλώθηκε σαν λαίλαπα είναι κάτι παραπάνω από εξωφρενική. Σύμφωνα με την αφερέγγυα δημοσιογράφο Νατάσα Ρέι, η οποία έχει "βάλει στο μάτι" την επικοινωνιακή τακτική του προεδρικού ζεύγους, η Μπριζίτ γεννήθηκε αγόρι και ονομαζόταν Ζαν-Μισέλ Τρονιέ. Η φήμη εξαπλώθηκε γρήγορα με το αντρικό όνομα της Μπριζίτ να γίνεται το νούμερο 1 trend στη Γαλλία, και την Πρώτη Κυρία να αναγκάζεται να κινηθεί νομικά.

Σύμφωνα με την αφερέγγυα δημοσιογράφο Νατάσα Ρέι, η οποία έχει "βάλει στο μάτι" την επικοινωνιακή τακτική του προεδρικού ζεύγους, η Μπριζίτ γεννήθηκε αγόρι και ονομαζόταν Ζαν-Μισέλ Τρονιέ. Η φήμη εξαπλώθηκε γρήγορα με το αντρικό όνομα της Μπριζίτ να γίνεται το νούμερο 1 trend στη Γαλλία, και την Πρώτη Κυρία να αναγκάζεται να κινηθεί νομικά.

Το κοινό έδειξε να γοητεύεται από τη συγκεκριμένη, υπερβολική θα λέγαμε, φήμη, και ενώ οι περισσότεροι γνώριζαν ότι πιθανότατα να επρόκειτο για ασύστολα ψεύδη, η επιθυμία τους να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, νικούσε τη λογική τους. Στο Twitter μάλιστα υπήρξε και ανάρτηση η οποία απεικονίζει τη Μπριζίτ ως αγόρι και αμέσως μετά την εγχείριση αλλαγής φύλου. Η λεζάντα αναφέρει τα εξής:

«Βρήκαμε τα ίχνη της Μπριζίτ, ή Ζαν-Μισέλ-Ανρί Τρονιέ, στην Τουλόν το 1973, όταν ήταν ιδιοκτήτης ενός κοσμηματοπωλείου, πριν αλλάζει φύλο και ταυτότητα, γύρω στα τέλη του '80. Αριστερά, το μικρό αγόρι και δεξιά όταν έγινε καθηγήτρια στο γυμνάσιο και ονομαζόταν Μπριζίτ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρέι στοχοποιεί την Πρώτη Κυρία, μιας και συχνά πυκνά σχολιάζει την μέσω των social media την εμφάνισή της αλλά και τις πλαστικές της επεμβάσεις. Από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Όλα τα χτυπήματα επιτρέπονται. Αυτή την εντύπωση δίνει η βλακώδης φήμη που εξαπλώθηκε στα social media στα μέσα Δεκεμβρίου: σύμφωνα με αυτό το παραμύθι, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, ήταν αρχικά άντρας, ονόματι Ζαν-Μισέλ Τρονιέ, και στη συνέχεια άλλαξε φύλο και όνομα…Φήμη που προέρχεται από τη σφαίρα των συνωμοσιολόγων της άκρας δεξιάς. Πέρα από την ίδια τη φήμη, το επεισόδιο αποκαλύπτει τον φόβο ότι η προεδρική εκλογή του 2022 μπορεί να δηλητηριαστεί από θεωρίες συνωμοσίας, όπως είχε συμβεί στις δυο τελευταίες αμερικανικές εκλογές...Yπάρχει κάτι βαθιά αμερικανικό στο τρανσφοβικό παραλήρημα που έχει στόχο την Μπριζίτ Μακρόν. Όπως θυμίζει ο ειδικός Tristan Mendès-France, μια παρόμοια φήμη είχε εξαπλωθεί και για την Μισέλ Ομπάμα, και είχε γίνει σημαία για την συνωμοσιολογική σφαίρα της χριστιανικής και πουριτανής ακροδεξιάς στις ΗΠΑ ».

Kεντρική φωτογραφία: Splash News / Ideal Image

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87