Την Αθήνα αλλιώς υπόσχονται να μας συστήσουν το saBarBar Project και οι Troubadours Digital σε μια ξενάγηση διαφορετική από τις άλλες, μια ιδιαίτερη βόλτα στα Εξάρχεια. Σπουδαστές θεατρικών σχολών, ερασιτέχνες με αγάπη για το θέατρο, μουσικοί, στιχουργοί, άνθρωποι με εκφραστικές ανησυχίες από διαφορετικές εθνικότητες και κουλτούρες σκορπίζονται σε γωνιές, πλατείες και δρόμους παρουσιάζοντας τη δική τους εκδοχή της γειτονιάς. Βασισμένοι σε μαρτυρίες κατοίκων και υλικό προφορικής ιστορίας, δημιουργούν τραγούδια και μικρές περφόρμανς, συνθέτοντας έναν δημιουργικό χάρτη της περιοχής.

Σπουδαστές θεατρικών σχολών, ερασιτέχνες με αγάπη για το θέατρο, μουσικοί, στιχουργοί, άνθρωποι με εκφραστικές ανησυχίες από διαφορετικές εθνικότητες και κουλτούρες σκορπίζονται σε γωνιές, πλατείες και δρόμους.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του «Curing the Limbo 2018-2021: Η Αθήνα μαθαίνει και μοιράζεται», που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος ένταξης Curing the Limbo. Το saBarBar project –των UrbanDig Project και Fabrica Athens– και οι Troubadours Digital –των Alternative Tours of Athens και UrbanDig Project- θα είναι εκεί για να μας ξεναγήσουν την Τετάρτη 16 Ιουνίου.

Βασισμένοι σε μαρτυρίες κατοίκων και υλικό προφορικής ιστορίας, δημιουργούν τραγούδια και μικρές περφόρμανς, συνθέτοντας έναν δημιουργικό χάρτη της περιοχής.

Θα πραγματοποιηθούν δύο βόλτες, χωρισμένες σε δύο μέρη και σε γκρουπ των 15 ατόμων, με δυνατότητα παράλληλης μετάφρασης για αγγλόφωνο κοινό:

1η Βόλτα
• Διαδρομή 1 (Άγιος Νικόλαος Πευκακίων- Τοσίτσα): Ώρα εκκίνησης 18.15 και σημείο συνάντησης Άγιος Νικόλαος Πευκακίων - Ασκληπιού 38.
• Διαδρομή 2 (Πλατεία Εξαρχείων - Μεσολογγίου κυκλική): Ώρα εκκίνησης 19.30 και σημείο συνάντησης πλατεία Εξαρχείων (στο κομμάτι Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη).

2η Βόλτα
• Διαδρομή 1 (Άγιος Νικόλαος Πευκακίων- Τοσίτσα): Ώρα εκκίνησης 19.00 και σημείο συνάντησης Άγιος Νικόλαος Πευκακίων.
• Διαδρομή 2 (Πλατεία Εξαρχείων - Μεσολογγίου κυκλική): Ώρα εκκίνησης 20.15 και σημείο συνάντησης πλατεία Εξαρχείων (στο κομμάτι Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη).

Info
Κρατήστε τη θέση σας για τη μία ή και τις δύο διαδρομές στο e-mail info@atathens.org γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ώρα και τη διαδρομή ή τις διαδρομές στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε ή στο τηλέφωνο 6972205007. Η ξενάγηση είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες: troubadours.gr, Facebook, info@trobadours.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS