ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Αλιόνα και ο Κώστας ταξιδεύουν ανά τον πλανήτη με τον 2χρονο γιο τους γεμίζοντας εμπειρίες

«Παντού με τον μικρό μας συνταξιδιώτη 23 χώρες στα 2 χρόνια ζωής του».

Η Αλιόνα και ο Κώστας ταξιδεύουν ανά τον πλανήτη με τον 2χρονο γιο τους γεμίζοντας εμπειρίες

«Η δική μας μεγάλη αλήθεια για τα ταξίδια με παιδί. Για κάποιο λόγο, πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση πως τα παιδιά κλαίνε, ταλαιπωρούνται ή ενοχλούν τον κόσμο στα ταξίδια. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, με μια σωστή διαχείριση - οργάνωση, τα ταξίδια παραμένουν αρκετά ήρεμα θα λέγαμε. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι φορές που δυσκολευτήκαμε και ενοχλήσαμε κόσμο, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τι θέλουμε να πούμε; Τα παιδιά είναι το ίδιο σημαντικά μέλη της κοινωνίας μας. Πολλοί άνθρωποι για διάφορους λόγους ταξιδεύουν με παιδιά, και έχουν απόλυτο δικαίωμα να το κάνουν. Σαφώς, σε κάθε γονιό, όσο ήσυχο/εύκολο κι αν είναι το παιδί του, μπορεί να τύχει μια "κακή" πτήση, μια "δύσκολη" διαδρομή στο λεωφορείο, κτλ. Τα παιδιά είναι παιδιά. Όπου κι αν είναι, μπορούν να έχουν ξεσπάσματα, γκρίνια, κακή διάθεση, και να μην τηρούν τους "κανόνες" της κοινωνίας μας. Έτσι όμως ήμασταν κι εμείς κάποτε, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ευγένια, χαμόγελο ή, τουλάχιστον, κατανόηση, σαφώς βοηθάνε καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν οι γονείς δεν μπορούν να ησυχάσουν το παιδί τους. Ταξιδεύοντας πολύ, με και χωρίς παιδί, καταλήξαμε στα εξής: Πάντα να έχουμε ακουστικά μαζί μας, γιατί και οι μεγάλοι πολλές φορές ροχαλίζουν- φωνάζουν-μιλάνε ασταμάτητα. Ωτοασπίδες, αν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε με φασαρία, γιατί ακόμη και τα μπαράκια έξω από το ξενοδοχείο σας μπορεί να ενοχλούν. Πάντα ευγένεια και υπομονή, για να λύσετε οποιεσδήποτε διαφωνίες στο δρόμο. Τα ταξίδια είναι κούραση, όπως και να το κάνεις. Πολλές φορές κάτι δεν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, αν μιλάμε για μέσα μαζικής μεταφοράς. Υπήρχαν ατελείωτες φορές που δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε/να διαβάσουμε/να σχεδιάσουμε/να χαλαρώσουμε στο δρομο, για χίλιους λόγους, και ελάχιστοι από αυτούς τους λόγους ήταν τα παιδιά. Όταν βλέπουμε κουρασμένους ταλαιπωρημένους γονείς να προσπαθούν να ησυχάσουν ένα μωρό/παιδί οπουδήποτε, ακόμη και σε μια παιδική χαρά, τους χαρίζουμε πάντα ένα μεγάλο χαμόγελο. Δοκιμάστε το, και δείτε τι μαγική επιρροή έχει μια τόσο μικρή πράξη».

Αυτό γράφουν στο ίνσταγκραμ η Αλιόνα και ο Κώστας, οι οποίοι λατρεύουν να ταξιδεύουν, αυτό έκαναν πάντα και αυτό συνεχίζουν να κάνουν με τον μικρό συνοδοιπόρο τους πλέον, από τον πρώτο μήνα της γέννησής του, τον Έκτορα. «Ελπίζουμε να μεγαλώσει αγαπώντας τον κόσμο αυτό, σεβόμενος κάθε τι διαφορετικό, και χαμογελώντας» λένε οι γονείς του.

Η γνωριμία μας άρχισε το μακρινό πλέον 2008, πέρασαν κάποια χρόνια, και τελικά οι ζωές μας ενώθηκαν το καλοκαίρι του 2013. Κοινό μας σημείο, μεταξύ πολλών άλλων, η αγάπη για τις περιπέτειες και τη φωτογραφία.

Αρχικά οι ταξιδιωτικές μας εμπειρίες περιγράφονταν σε ταξιδιωτικό φόρουμ, όπου ο Κώστας συμμετείχε. Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε κάτι δικό μας, έτσι προέκυψε το πρώτο μας απλό blog. Ε, το Νοέμβριο του 2018 λοιπόν ήρθε και η δημιουργία αυτού του site, με πολλή προσπάθεια, από την Αλιόνα κατά βάση. Ένα τρόπος να μοιραζόμαστε εμπειρίες και συμβουλές, αλλά και να κρατάμε τις αναμνήσεις μας ζωντανές.

Γιατί ο κόσμος είναι μικρός και μεγάλος ταυτόχρονα, με ατελείωτα θαύματα κι εμπειρίες για όσους θέλουν να ζήσουν αληθινά.

«Είμαστε κυρίως low budget ταξιδιώτες, δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε, εφόσον ταξιδεύουμε συχνά. Από την άλλη, θα διαθέσουμε χρήματα για διαμονή σε ακριβό ξενοδοχείο, αν πραγματικά θέλουμε. Έχουμε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, χόστελ, αλλά και στους πρόποδες ηφαιστείων σε σκηνή, ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο. Ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο, αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Ναι, σημασία έχει να ταξιδεύουμε και να γνωρίζουμε νέα μέρη, αν και πολλές φορές επιλέγουμε να επιστρέφουμε σε προηγούμενους προορισμούς, για να δούμε καλούς φίλους» γράφουν στο σάιτ τους.

O Κώστας και η Αλιόνα γράφουν στο facebook: «Παντού με τον μικρό μας συνταξιδιώτη 23 χώρες στα 2 χρόνια ζωής του. Σίγουρα, υπάρχουν δύσκολες ώρες, καμιά φορά και μέρες. Και αναμφίβολα, τα ταξίδια χωρίς παιδί είναι τελείως διαφορετικά: πιο δυναμικά, πιο εύκολα, πιο ξένοιαστα, κι άλλα πολλά.

Όμως:

  • Θυμόμαστε μόνο τις καλές στιγμές.
  • Βλέπουμε πολλά πράγματα με άλλη ματιά και συμμετέχουμε σε διαφορετικές, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
  • Νιώθουμε όμορφα, όταν τα καταφέρνουμε και περνάμε τις δυσκολίες μας μαζί.
  • Γινόμαστε καλύτεροι γονείς.
  • Ο Έκτορας ανοίγεται και αλλάζει, μαθαίνει να προσαρμόζεται, νιώθει πάντα ασφαλής.
  • Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Καλό είναι, αν μπορούμε, να ζούμε πολλές στιγμές όλοι μαζί. Συμφωνείτε;»

*Επισκεφτείτε το site τους: www.aktravelife.com και ακολουθήστε τους στο instagram.com/ak_travelife».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Δεκ 2025

Καταφθάνουν σύντομα τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης

Τα The World's 50 Best Bars εγκαινιάζουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars και δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.

05 Δεκ 2025

Σύνδρομο χριστουγεννιάτικου δέντρου: Τι είναι και γιατί δεν πρέπει να αγνοείς τα συμπτώματά του;

Ένα φαινομενικά αθώο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να κρύβει ερεθιστικούς παράγοντες που σου χαλούν τις γιορτές - δες τι πρέπει να προσέξεις.

Περισσότερα από

Life

05 Δεκ 2025

Ένα απροσδόκητο street party παίζει σήμερα στη Μητροπόλεως

Απόψε, από τις 20:00, το κέντρο φορά τα γιορτινά του και γεμίζει μουσική και ρυθμό.

05 Δεκ 2025

Οι ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο στο Netflix

Πρεμιέρες που μπαίνουν δυνατά στη γιορτινή περίοδο, μεγάλα ονόματα σε νέες παραγωγές και μια σειρά από ταινίες και ντοκιμαντέρ που κλείνουν τη χρονιά θεαματικά.

05 Δεκ 2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

05 Δεκ 2025

Στο 'Hotel Ερμού', για δέκατη χρονιά με την Άννα Βίσση

Η "απόλυτη Ελληνίδα σταρ" γιορτάζει 10 συνεχόμενα χρόνια στο στέκι της, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

05 Δεκ 2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

05 Δεκ 2025

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

05 Δεκ 2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

05 Δεκ 2025

"Στα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο Χρήστος Νικολάου ζωντανεύει το παιδί μέσα μας

Στη μαγική παράσταση "Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο πρωταγωνιστής Χρήστος Νικολάου αποκαλύπτει πώς ο ρόλος έγινε προσωπικό ταξίδι επιστροφής στη φαντασία, στην παιδική αθωότητα και στη δύναμη της αγάπης που ενώνει και μεταμορφώνει.

05 Δεκ 2025

Γιατί πλημμυρίζει η Αθήνα κάθε φορά που βρέχει;

Βρέχει ξανά και οι δρόμοι της Αθήνας μετατρέπονται σε ποτάμια - πώς θα φτάσεις στη δουλειά, στο σχολείο ή στο ραντεβού σου; Ένας ειδικός μάς εξηγεί τι συμβαίνει.

04 Δεκ 2025

9 έξυπνες χρήσεις του αλατιού που πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα

Το αλάτι δεν είναι μόνο για γεύση. Ανακάλυψε 9 καθημερινές χρήσεις που θα σε εντυπωσιάσουν.