ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H σαλάτα του σεφ από τον Άκη έχει πολύ λιγότερες θερμίδες. Έτοιμη σε 5 λεπτά

Ο Άκης Πετρετζίκης σου αποκαλύπτει το μυστικό για να κάνεις ακόμα πιο νόστιμη την πιο διάσημη σαλάτα του κόσμου

H σαλάτα του σεφ από τον Άκη έχει πολύ λιγότερες θερμίδες. Έτοιμη σε 5 λεπτά

Το μυστικό της σαλάτας του σεφ κρύβεται στο σωστό dressing. Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει το απόλυτο κόλπο για να κάνεις την πιο νόστιμη σαλάτα στον πλανήτη ακόμα πιο νόστιμη και κυρίως πολύ πιο ελαφριά.

Υλικά

Για το dressing

80 γρ. μαγιονέζα

80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. μέλι

2 κ.σ κέτσαπ

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

αλάτι

πιπέρι

Για τη σαλάτα

½ iceberg

4-5 φύλλα μαρουλιού

½ λόλα κόκκινη

1 μικρό αγγούρι

10 τοματίνια

2-3 φέτες μπέικον

2-3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

2-3 φέτες γραβιέρα

2-3 φέτες cheddar

2 αυγά μέτρια βρασμένα

Για το σερβίρισμα

κρουτόν

1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο

Μέθοδος Εκτέλεσης


Για το dressing

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξίδι, το μέλι, την κέτσαπ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε άμεσα μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο 4-5 μέρες.

Για τη σαλάτα

Κόβουμε το iceberg σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.


Βάζουμε 2 κ.σ. από το dressing ώστε να μαριναριστεί το iceberg.


Επίσης βάζουμε 2 κ.σ. από το dressing στον πάτο του μπολ σερβιρίσματος και βάζουμε από πάνω το iceberg.


Κόβουμε τη λόλα και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια για να μην βγάλουν υγρασία και τα προσθέτουμε στο μπολ σερβιρίσματος.


Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά μισοφέγγαρα, τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο μπολ.


Κόβουμε το μπέικον, τη γαλοπούλα, τη γραβιέρα και το cheddar σε τετραγωνάκια 1 εκ. τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να αναμειχθούν μεταξύ τους και τα βάζουμε στο μπολ.


Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο μπολ.


Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, βάζουμε το dressing φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια της σαλάτας.


Σερβίρουμε με τα κρουτόν και το θυμάρι.

Πηγή:akispetretzikis.gr

Read Next

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.