ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εκατοντάδες γυναίκες κάνουν το ίδιο: H Jennifer Lopez ξεκινάει κίνημα body positivity με μια φωτό

Αντλώντας έμπνευση από την selfie της Τζένιφερ Λόπεζ, μητέρες από όλον τον κόσμο κοινοποιούν στο Instagram φωτογραφίες με μπικίνι γιορτάζοντας το body positivity.

Εκατοντάδες γυναίκες κάνουν το ίδιο: H Jennifer Lopez ξεκινάει κίνημα body positivity με μια φωτό

Έχει αποδείξει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός - που δεν δείχνει να την απασχολεί – και διαθέτει μια αξιοζήλευτη φυσική κατάσταση. Η Jennifer Lopez στα 50 της αφού έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει με την εμφάνιση της στο ημίχρονο του Super Bowl, «χτυπάει» ακόμη μια φορά με μία selfie στο Instagram φορώντας λευκό μπικίνι και δείχνοντας ότι είναι σε φόρμα -ίσως περισσότερο από ποτέ. Μάλιστα έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τη σέξι φωτογραφία «Χαλαρωμένη και ανανεωμένη» .

Αυτή η φωτογραφία στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει μια προσπάθεια για να ενισχυθεί το κίνημα της θετικής αποδοχής του σώματος ιδιαίτερα από τις μαμάδες που πασχίζουν να ισορροπήσουν όλους τους ρόλους στην καθημερινότητα και ταυτόχρονα να διατηρήσουν μια υγιή εικόνα. Κάπως έτσι λοιπόν, αντλώντας έμπνευση από την φωτογραφία της Jennifer Lopez, μητέρες από όλον τον κόσμο κοινοποιούν τις τελευταίες ημέρες στο Instagram selfie με μπικίνι με σκοπό να καταπολεμήσουν όσο γίνεται τις ανασφάλειες σχετικά με την εικόνα του σώματός.

Την αρχή έκανε η Maria Kang ιδρύτρια της κοινότητας body positiviity «Μαμά Χωρίς Δικαιολογία» που ανέβασε μια παρόμοια φωτογραφία, ενθαρρύνοντας και τις υπόλοιπες μητέρες να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. «Φτιάξε την ιστορία σου, ανάλαβε τις ευθύνες σου. Μην βρίσκεις δικαιολογίες για την αδράνειά σου. Αν μπορεί αυτή, αν μπορώ εγώ, αν μπορούν να το κάνουν χιλιάδες μαμάδες όλων των μεγεθών, σχημάτων και ηλικιών - τότε ΚΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ» έγραψε χρησιμοποιώντας το hashtag #jlochallenge. Μετά και από αυτή την προτροπή, δεκάδες μητέρες όλων των ηλικιών και μεγεθών έχουν κοινοποιήσει φωτογραφίες χρησιμοποιώντας αυτό το hashtag, προωθώντας τη θετική αποδοχή του σώματος ανεξαρτήτως αν έχει γυμνασμένο ή όχι.

Μια άλλη μαμά που συμμετείχε στην πρόκληση βγάζοντας μία selfie με μπικίνι έγραψε: «Αν η Jennifer Lopez μπορεί να το κάνει, μπορούμε κι εμείς! Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, το μέγεθος ή το σχήμα, μπορούμε να είμαστε υγιείς!».

Ακόμη μια νεαρή μητέρα πόσταρε την φωτογραφία της με μαγιό εγκωμιάζοντας την άσκηση και την καλή διατροφή «Είμαι 32 και αυτό είναι το σώμα που δημιούργησε 3 θαυμάσια παιδιά, και που έχει περάσει από ένα τρομερό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η άσκηση και η δραστήρια ζωή μου έσωσε τη ζωή μου».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.