ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H 8χρονη βιβλιοφάγος που έγραψε βιβλίο για να ενθαρρύνει τα άλλα παιδιά να διαβάσουν

Παράλληλα ίδρυσε τον δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό για να συλλέξει και να δωρίσει 2 εκατομμύρια βιβλία σε φυλακές και ιδρύματα.

H 8χρονη βιβλιοφάγος που έγραψε βιβλίο για να ενθαρρύνει τα άλλα παιδιά να διαβάσουν

Πόσα παιδιά 8 ετών υπάρχουν στον κόσμο που να μπορούν να πουν ότι έχουν εκδόσει δύο δικά τους βιβλία και ότι έχουν ιδρύσει μία μη κερδοσκοπική εταιρία. Σίγουρα, η μικρή Selah Thompson, ανήκει σε αυτή τη μικρή, σπάνια κατηγορία, αφού σε ηλικία μόλις 5 ετών πήρε την απόφαση να γράψει κάτι δικό της όταν παρατήρησε ότι πολλοί φίλοι και συμμαθητές της δυσκολεύονταν ακόμα και να αναγνωρίσουν μικρές, απλές λέξεις. Το μικρό κορίτσι ζήτησε τη συμβουλή και τη βοήθεια των γονιών και κάπως έτσι γεννήθηκε το The Empowered Readers Literacy Project.

Aκούγοντας τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της 5χρονης κόρης τους, ο Khalil και η Nicole Thompson έκαναν τη δική τους έρευνα, ανακαλύπτοντας κάποια αρκετά ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με τον αναλφαβητισμό στις ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτά και το ανησυχητικό δεδομένο ότι το 85% των ανηλίκων που βρίσκονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα της Αμερικής είναι πρακτικά αναλφάβητοι.

H 8χρονη βιβλιοφάγος που έγραψε βιβλίο για να ενθαρρύνει τα άλλα παιδιά να διαβάσουν
Kάπως έτσι η μικρή κόρη τους Selah πήρε την απόφαση να γράψει το πρώτο της βιβλίο για ένα κορίτσι που θα της έμοιαζε και το οποίο θα σκεφτόταν όπως εκείνη, ζώντας περιπέτειες σαν τις δικές της.

Με αυτά τα απογοητευτικά νούμερα κατά νου η οικογένεια της μικρής Selah ίδρυσε τον δικό της μη κερδοσκοπικό οργανισμό με μοναδικό σκοπό να συλλέξει και δωρίσει σε ιδρύματα και φυλακές 2 εκατομμύρια βιβλία, τα οποία θα βοηθούσαν στο να αλλάξει η σχέση των παιδιών και των εφήβων με την ανάγνωση.

Το πρώτο βιβλίο της Selah

Ξεκινώντας την προσπάθεια τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με νέα ζητήματα για να οποία αναζήτησαν λύσεις. Κάτι που γρήγορα παρατήρησαν ήταν το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά έχαναν πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον τους για ένα βιβλίο ή για μία ιστορία όταν δεν αναγνώριζαν μέσα σε αυτή κάποιο στοιχείο από τη δική τους ζωή ή τον δικό τους χαρακτήρα. Και κάπως έτσι η μικρή κόρη τους Selah πήρε την απόφαση να γράψει το πρώτο της βιβλίο για ένα κορίτσι που θα της έμοιαζε και το οποίο θα σκεφτόταν όπως εκείνη, ζώντας περιπέτειες σαν τις δικές της.

Ο Khalil Thomson, πατέρας της Selah, είπε σχετικά: «Υπάρχει τόση εμπνεύση πίσω από το γεγονός ότι ένα παιδί σκέφτηκε και έγραψε μόνο του αυτή την ιστορία. Θέλω να πω στα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, να γράψουν και να προσπαθούν να κάνουν τα πράγματα που κάνει και ένας ενήλικας. Μπορούν να τα κάνουν το ίδιο καλά και ακόμα καλύτερα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες από το MyModernMet

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.