Στις 20 Ιανουαρίου η Αμάντα Γκόρμαν έγραψε ιστορία, ανεβαίνοντας στη σκηνή που είχε στηθεί έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον και απαγγέλοντας το ποίημα της «Ο λόφος που σκαρφαλώνουμε» το οποίο έγραψε ειδικά για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Είναι η νεότερη ποίητρια που απήγγειλε ποτέ ποίημα σε ορκωμοσία Αμερικανού Προέδρου.

Τώρα, η Γκόρμαν καταρρίπτει ακόμα ένα ρεκόρ γεννόμενη το πρώτο άτομο στην ιστορία των ΗΠΑ που απαγγέλει ποίημα σε αγώνα Super Bowl. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Συγκεκριμένα, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της Κυριακής η 22χρονη Αμάντα, μέσα από ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο, διάβασε για το κοινό του Super Bowl το ποίημα της «Chorus of the Captains», αφιερωμένο σε τρεις ξεχωριστούς ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν με μοναδικό τρόπο στη χώρα τους, βοηθώντας καθημερινά συμπολίτες τους. Τη νοσοκοκόμα Suzie Dorner, που δουλεύει με ασθενείς με κορωνοϊό, τον δάσκαλο Trimaine Davis, που συγκέντρωσε χρήματα για να βοηθήσει τους μαθητές του να αγοράσουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τον πεζοναύτη James Martin που βοηθά ανθρώπους στην κοινότητά του.

Στο βίντεο που από εχθές κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η εντυπωσιακή Αμάντα Γκόρμαν απαγγέλει το ποίημα της μέσα σε ένα γαλάζιο παλτό του οίκου Moschino από τη συλλογή του οίκου για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2021.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS