Tο χούμους ταιριάζει τέλεια με ζεστές αραβικές πιτούλες αλλά και μέσα σε σάντουιτς. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις να αλείψεις δύο φέτες πολύσπορο ψημένο ψωμί με μείγμα χούμους και τόνου και να προσθέσεις πολύ λεπτές ροδέλες από αγγούρι! Μπορείς να φτιάξεις πραγματικό το δικό σου χούμους αν προσθέσεις ή συνδυάσεις μπαχαρικά που σου αρέσουν πιο πολύ. Πρόσθεσε πάπρικα, σουμάκ, ξερό κόλιανδρο ή ακόμα και ψητή πιπεριά Φλωρίνης ή καραμελωμένα κρεμμύδια. Μην αγοράσεις έτοιμο χούμους δεν αξίζει.
Δες την συνταγή και θα μας θυμηθείς.
Συνταγή:
1 1/2 κούπα ρεβύθια βρασμένα, φρέσκα ή κονσέρβας
30 γρ ταχίνι, άγλυκο
30-40 ml παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό από 1 λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
- Βάζεις όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού μέσα στο πολυμίξερ ή το μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.
- Χρειάζεται 2-3 λεπτά συνεχόμενο χτύπημα στην δυνατή ταχύτητα για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Δοκιμάζεις και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση, και αν χρειαστεί βάζεις λίγο ακόμα λεμόνι.
- Από την συγκεκριμένη ποσότητα προκύπτουν σχεδόν 1 κούπα και κάτι χούμους, το οποίο μπορεί να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο αεροστεγώς κλεισμένο για καμιά εβδομάδα.
- Σερβίρεις το χούμους με πιτούλες, κράκερς, με κομμένα ωμά λαχανικά ή το χρησιμοποιείς σαν άλειμμα σε σάντουιτς.