Είναι vegan, ένα πλήρες, γευστικό, θρεπτικό και υγιεινό σνακ. Με λίγα λόγια είναι κόλλημα.
Υλικά Συνταγής
6 γλυκοπατάτες κόκκινες
1 πατάτα
1 κομμάτι κολοκύθα κίτρινη
1/4 φλ. ελαιόλαδο
3-4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Οι γλυκοπατάτες στο φούρνο μπορούν να συνδυαστούν και με πατάτες ή κολοκύθα κίτρινη.
- Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια ή σε μεγάλες μπουκιές.
- Τα βάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα σκόρδα το θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο να μην βγαίνει καθόλου ο ατμός του ψησίματος. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45΄. Ξεσκεπάζουμε το ταψί από το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15΄μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Οι ψητές γλυκοπατάτες συνοδεύουν τέλεια Όλα τα κρεατικά και πουλερικά σας. Μόνες τους αποτελούν ένα πλήρες θρεπτικό και υγιεινό vegan γεύμα.
Δείτε ένα βίντεο:
Συνταγή από argiro.gr