ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γιατί χιλιάδες γυναίκες τρέχουν στην παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης;

Μπορείς να τρέξεις κι εσύ μαζί τους για καλό σκοπό.

Γιατί χιλιάδες γυναίκες τρέχουν στην παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης;

Μετά από τα πρώτα 5 χρόνια επιτυχίας, προσφοράς και ευεξίας με επίκεντρο το συγκρότημα του Αστέρα, φέτος ο θεσμός γυρίζει σελίδα και ετοιμαζόμαστε για πολλές εκπλήξεις, πάντα για καλό σκοπό.

Η μεγάλη καινοτομία είναι πως ο φετινός αγώνας θα έχει αφετηρία και τερματισμό την ομορφότερη και πιο premium παραλία της Αττικής, την Astir Beach.

Η διαδρομή δεν θα είναι πολύ διαφορετική από την παραδοσιακή, καθώς οι Ladies όχι μόνο θα τρέξουν ως το τέρμα του Λαιμού και μέσα από τη μαρίνα, αλλά θα περάσουν και μέσα από το ιστορικό συγκρότημα του Αστέρα.

Πριν την έναρξη, στο χώρο της Astir Beach θα λειτουργήσει η γραμματεία του αγώνα. Και βέβαια μετά τον τερματισμό το event θα εξελιχτεί σε ένα αξέχαστο beach party με 1.000 fit & stylish γυναίκες να γιορτάζουν, να φωτογραφίζονται με φόντο τη θάλασσα, να παίζουν στην άμμο και να πέφτουν -καιρού επιτρέποντος- στο νερό.

Γιατί χιλιάδες γυναίκες τρέχουν στην παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης;
Άννα Πρέλεβιτς, Ελισάβετ Κατσαμάκη, Νικολέττα Ράλλη, Τζένη Θεωνά, Έλενα Γαλύφα, Βίβιαν Ρουβέλα. Ladies που μοιράζονται χιλιόμετρα αλληλεγγύης στον Αστέρα.

Μια ιστορία θηλυκότητας και δύναμης

Ήταν Ιανουάριος του 2012 όταν το blog του Ladies Run ξεκίνησε να προβάλλει μοναδικές γυναίκες που τρέχουν για να εμπνεύσουν άλλες γυναίκες. Και το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, το όνειρο ενός αγώνα μόνο για γυναίκες -του πρώτου και μοναδικού στην Ελλάδα- έγινε πραγματικότητα:

Στον “μυστικό παράδεισο” του Astir Palace, εκατοντάδες Ladies με στυλ που έχουν κάνει το τρέξιμο τρόπο ζωής, έτρεξαν δίπλα σε δυναμικές αθλήτριες, πρωταθλήτριες του στίβου αλλά και πολλές διασημότητες. Ήταν ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, αλλά όπως αποδείχθηκε, ήταν μόνο η αρχή.

Το Ladies Run μέσα στα επόμενα χρόνια έγινε θεσμός, με το event να είναι μόνιμα sold out και τα χρήματα που συγκεντρώνονται για τη στήριξη ευπαθών ομάδων γυναικών, να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, φτάνοντας τις 20.000 ευρώ.

Στο Ladies Run μοιράζονται μαζί μας χιλιόμετρα ψυχικής δύναμης γυναίκες που μας εμπνέουν, όπως η Γεωργία Κάλτση.

Μια νέα εποχή

Στην έκτη του διοργάνωση, το Ladies Run που στηρίζει για δεύτερη χρονιά η SAMSUNG ως Χρυσός Χορηγός ανανεώνεται και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις Ladies στην Astir Beach, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί.

Τρέχετε κι εσείς με πάθος ή θέλετε να κάνετε το τρέξιμο τρόπο ζωής; Αδράξτε την ευκαιρία να συμμετάσχετε για καλό σκοπό στον αγώνα 5 χιλιομέτρων του Ladies Run 2017, στην πιο όμορφη διαδρομή της Αττικής, με θέα στο εκτυφλωτικό γαλάζιο.

Το ΙΑΣΩ με πλήρως επανδρωμένο ασθενοφόρο μας γεμίζει σιγουριά σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα.

Μοναδικά δώρα και παροχές

Όλες οι συμμετέχουσες θα λάβουν bib number με το όνομα τους, θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά από την εταιρεία Mylaps που εγγυάται τα αποτελέσματα στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και θα τους προσφερθεί ένα προσωπικό goodie bag με δώρα αξίας.

Με την τεχνολογική πρωτοπορία της Samsung και τα fitness αξεσουάρ Gear Sport, Fit2 Pro και IconX, για ακόμη μια χρονιά προπονούμαστε παρακολουθώντας την αγωνιστική μας πρόοδο: Οι νικήτριες της 22ης Οκτωβρίου, θα κερδίσουν πολύτιμα high tech / fitness αξεσουαρ. Ladies, βάλτε τα δυνατά σας.

Κάντο όπως η Δανάη Σκιάδη: Φορώντας το αποκλειστικά σχεδιασμένο adidas t-shirt για τις Ladies, ενυδατώνεται με τον πολύτιμο σύμμαχο του θεσμού, το νερό Contrex.

Όπως κάθε χρόνο, κάθε Lady θα φορά το αποκλειστικά σχεδιασμένο για το Ladies Run, adidas dry fit T-shirt, που φέτος θα έχει το χρώμα της μέντας.

Ακόμα, για πρώτη φορά, με κάθε εγγραφή, οι Ladies θα αποκτήσουν εντελώς δωρεάν ένα πρωτοποριακό, μοντέρνου σχεδιασμού wearable, το i-bank payband της Εθνικής Τράπεζας: Ένα φούξια βραχιόλι-prepaid card που φοριέται στο χέρι σαν stylish αξεσουάρ και σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, απολαμβάνοντας το τρέξιμο, τις βόλτες και την παραλία, χωρίς να κρατάτε πορτοφόλι.

Χρώματα, λάμψη και στυλ! Για 6η χρονιά το αναμνηστικό βραχιόλι της Links of London θα στολίσει τον καρπό μας.

Στον τερματισμό, θα γίνουν τα “αποκαλυπτήρια” για το έκτο αναμνηστικό και απολύτως συλλεκτικό βραχιολάκι της Links of London, βασισμένο στο σχέδιο της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου: Ποιο θα είναι το φετινό χρώμα στον καρπό των Ladies;

Ο ΟΠΑΠ έρχεται για πρώτη φορά στο Ladies Run για να κάνει την εμπειρία ακόμα πιο έντονη: Ζέσταμα, διατάσεις, εμψύχωση στο πιο δύσκολο σημείο της διαδρομής, όλα εκείνα που όσο να’ναι μας ζορίζουν στον ομορφότερο αγώνα της χρονιάς θα γίνουν λίγο πιο εύκολα και πολύ πιο fun χάρη στη συνδρομή του οργανισμού που μας καλεί να “ζήσουμε το παιχνίδι”, κάθε στιγμή!

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο όμιλος ERGO θα καλύψει κάθε συμμετοχή για προσωπικό ατύχημα αλλά και αστική ευθύνη, προσφέροντας την απαραίτητη ασφάλεια σε όλες τις συμμετέχουσες.

Και φέτος το νοσοκομείο ΙΑΣΩ, ένας θεσμός της υγείας μόνο για Ladies,θα φροντίσει, με εξειδικευμένο προσωπικό και πλήρως επανδρωμένο ασθενοφόρο στην είσοδο της Astir Beach, να νιώσει κάθε Lady σιγουριά.

Η πρωταθλήτρια του στίβου Ντενίζ Δημάκη, κάθε χρόνο τρέχει για τις γυναίκες.

Το φυσικό μεταλλικό νερό Contrex από τα Γαλλικά βουνά των Βοσγίων θα είναι ο σύντροφος μας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα: Μικρές γουλιές σε μήκος πέντε χιλιομέτρων θα εφοδιάσουν τον οργανισμό των δρομέων με μαγνήσιο και ασβέστιο προσφέροντας ενυδάτωση και μια ανάσα δροσιάς.

Στη λήξη του αγώνα οι μπανάνες Fyffes, το αγαπημένο υγιεινό σνακ των δρομέων, θα προσφέρουν ενέργεια και τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία για την ανακούφιση των μυών μετά την αθλητική προσπάθεια.

Η Μάντη Περσάκη και η ομάδα της θα εκτελέσουν ένα fun πρόγραμμα Pilates αποθεραπείας στο γρασίδι.

Ο διοργανωτής Κίμων Φραγκάκης περιστoιχισμένος από την τηλεοπτική Νικολέττα Ράλλη, την πρωταθλήτρια του στίβου Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο και τη στιλίστρια Βίβιαν Ρουβέλα από το Team του Ladies Run.

Από τη δημιουργία του θεσμού μέχρι και σήμερα οι γυναίκες δρομείς έχουν προσφέρει πολλά μέσω του Ladies Run:

-Το 2012, ο αγώνας ενίσχυσε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την εκστρατεία της ενάντια στον καρκίνο του μαστού, με το ποσό των 3.000€.

-Το 2013 υποστηρίζοντας το σωματείο "ΔΕΣΜΟΣ", αγοράσαμε ένα

σύγχρονο κολποσκόπιο αξίας άνω των 3.000€ για τα ανοικτά πολυιατρεία των “Γιατρών του Κόσμου” σε Αθήνα και Πέραμα.

-Το 2014 αγοράσαμε επαγγελματικές ραπτομηχανές αξiας άνω των 3.000€ για τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών "ΦΟΙΒΗ" και 10 παιδικές κούνιες με στρώματα αξίας άνω των 1.000€ για τα μωρά των κρατουμένων μητέρων στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.

-Το 2015 αγοράσαμε είδη πρώτης ανάγκης (ρουχισμού, προσωπικής

υγιεινής κ.α.) αξίας άνω των 3.500€ για ανήλικους πρόσφυγες και τις

μητέρες τους μέσω του Δικτύου Μεταναστριών Ελλάδος Melissa Network.

-Το 2016 στηρίξαμε με 4.000€ τις μητέρες και τα παιδιά τους στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Μητέρων του 18 ΑΝΩ, τον Ξενώνα

Κακοποιημένων Γυναικών στον Πειραιά και την διεθνή οργάνωση Amurtel προσφέροντας ηλεκτρικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό και παιδικά παιχνίδια. Επιπλέον δωρίσαμε 3 στολές κατάδυσης σε γυναίκες με κινητικά προβλήματα.

Και φέτος, θα τρέξουμε μαζί με το σωματείο "ΔΕΣΜΟΣ” που στελεχώνεται από μία ομάδα νέων, δυναμικών γυναικών και έχει σκοπό τη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. www.desmos.org

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές παρακαλούμε επισκεφθείτε μας στο www.ladiesrun.gr

Ανακαλύψτε τις ιστορίες μοναδικών γυναικών που μοιράζονται το πάθος τους για το τρέξιμο και μας εμπνέουν, στο www.ladiesrun.gr/portraits

Ελάτε στην διαδικτυακή μας παρέα και βοηθήστε μας να εμπνεύσουμε περισσότερες Ladies.

Η Θωμαή Απέργη ελέγχει την αγωνιστική της πρόοδο με το “έξυπνο ρολόϊ” Gear Fit της Samsung.

Read Next

05 Δεκ 2025

Μπήκαμε στον Δεκέμβρη: Tα φρούτα και λαχανικά του μήνα που θα βάλεις στο πιάτο σου

Την επόμενη φορά που θα πας στον μανάβη, θα ξέρεις τι να επιλέξεις!

Περισσότερα από

Life

05 Δεκ 2025

Άνω των 50; Η επιστήμη αποκαλύπτει την ελάχιστη άσκηση που επιβραδύνει την άνοια

Νέα μελέτη δείχνει ότι λίγα λεπτά άσκησης την εβδομάδα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία του εγκεφάλου σου.

05 Δεκ 2025

Καταφθάνουν σύντομα τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης

Τα The World's 50 Best Bars εγκαινιάζουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars και δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.

05 Δεκ 2025

Σύνδρομο χριστουγεννιάτικου δέντρου: Τι είναι και γιατί δεν πρέπει να αγνοείς τα συμπτώματά του;

Ένα φαινομενικά αθώο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να κρύβει ερεθιστικούς παράγοντες που σου χαλούν τις γιορτές - δες τι πρέπει να προσέξεις.

05 Δεκ 2025

Ένα απροσδόκητο street party παίζει σήμερα στη Μητροπόλεως

Απόψε, από τις 20:00, το κέντρο φορά τα γιορτινά του και γεμίζει μουσική και ρυθμό.

05 Δεκ 2025

Οι ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο στο Netflix

Πρεμιέρες που μπαίνουν δυνατά στη γιορτινή περίοδο, μεγάλα ονόματα σε νέες παραγωγές και μια σειρά από ταινίες και ντοκιμαντέρ που κλείνουν τη χρονιά θεαματικά.

05 Δεκ 2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

05 Δεκ 2025

Στο 'Hotel Ερμού', για δέκατη χρονιά με την Άννα Βίσση

Η "απόλυτη Ελληνίδα σταρ" γιορτάζει 10 συνεχόμενα χρόνια στο στέκι της, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

05 Δεκ 2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

05 Δεκ 2025

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

05 Δεκ 2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".