Αφήνοντας πίσω μας σιγά σιγά την εορταστική περίοδο, οι περισσότεροι μαζεύουν και τα τελευταία γιορτινά στολίδια, με το χριστουγεννιάτικο δέντρο να έχει πάρει ήδη την θέση του στο πατάρι. Απόλυτα λογικό θα πίστευε κανείς, εκτός και αν ήταν μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Γιατί για ακόμα μια φορά, η βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και ο περίγυρος της ξεχωρίζουν από τους «κοινούς θνητούς» καθώς φέρεται να αφήνουν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό μέχρι και τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Γνωρίζοντας πόσο ιερές είναι οι οικογενειακές διακοπές των Χριστουγέννων για τους royals, σίγουρα υπάρχει εξήγηση για την εν λόγω ασυνήθιστη επιλογή τους.

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων είναι μια αρκετά σημαντική περίσταση τόσο για την μονάρχη, όσο και για τα παιδιά, τα εγγόνια αλλά και τα δισέγγονα της. Και αυτό γιατί σύσσωμη η βασιλική οικογένεια ταξιδεύει στην εξοχική κατοικία του Sandringham για να περάσουν μαζί τις μέρες των γιορτών. Το βασιλικό κτήμα συνήθως «φοράει τα καλά του», λίγες ημέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ μετά την άφιξη της βασίλισσας σε αυτό, δίνεται η εντολή να στολιστεί το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η μακροβιότερη μονάρχης μένει πάντα στο Sandringham μέχρι τον Φεβρουάριο, καθώς επιθυμεί να γιορτάζει εκεί την επέτειο θανάτου του αείμνηστου πατέρα της.

Ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' πέθανε στον ύπνο του στο βασιλικό κτήμα στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, σε ηλικία μόλις 56 ετών. Έκτοτε ο εορταστικός στολισμός του κτήματος παραμένει μέχρι να αποχωρήσει η βασίλισσα για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα Ελισάβετ, τότε πριγκίπισσα, ήταν μόλις 25 ετών όταν πέθανε ο πατέρας της και ανέλαβε τον θρόνο. Συγκεκριμένα, η νεαρή πριγκίπισσα βρισκόταν την εποχή εκείνη στην Κένυα, με τον αείμνηστο πρίγκιπα Φίλιππο να της γνωστοποιεί τα θλιβερά νέα.

Τα φετινά Χριστούγεννα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για την βασίλισσα για ακόμα δύο λόγους. Πρώτον, ήταν οι πρώτες γιορτές χωρίς τον Φίλιππο στο πλευρό της, αφού ο Δούκας του Εδιμβούργου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών, τον περασμένο Απρίλιο και δεύτερον στερήθηκε για ακόμα μια φορά την οικογένεια της, αφού λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία, η 95χρόνη μονάρχης, πέρασε τις γιορτές έχοντας συντροφιά μόνο τον γιό της, πρίγκιπα Κάρολο και την σύζυγό του, Καμίλα. Νωρίτερα μέσα στο έτος, η βασίλισσα είχε δηλώσει για την απώλεια του συζύγου της: «Η οικογένειά μου και εγώ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξη και την καλοσύνη που μας δείξατε τις τελευταίες ημέρες. Έχουμε συγκινηθεί βαθιά και συνεχίζετε να μας υπενθυμίζετε ότι ο Φίλιππος είχε εξαιρετική επίδραση σε αμέτρητους ανθρώπους σε όλη του τη ζωή».

 

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS