Ίσως δεν υπάρχει πιο πολυσυζητημένη τηλεοπτική σειρά αυτή τη στιγμή από το «Γκάμπι της Βασίλισσας», τη νέα, μίνι παραγωγή του Netflix, ανάμεσα στις δημοφιλέστερες του δικτύου. Τα πράγματα γι’ αυτήν όμως μπορεί να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά αν ο χαρισματικός Χιθ Λέτζερ δεν είχε πεθάνει πρόωρα.

Να θυμίσουμε, καταρχήν, ότι η σειρά μυθοπλασίας μάς συστήνει ένα ορφανό κορίτσι, την Μπεθ Χάρμον (Άννα Τέιλορ-Τζόι), που ανακαλύπτει και καλλιεργεί το απίστευτο ταλέντο της στο σκάκι. Ήδη από την παιδική ηλικία αρχίζει να συμμετέχει και να θριαμβεύει σε αγώνες, ενώ ταυτόχρονα, στη διαδρομή της προς την κορυφή, παλεύει με τον εθισμό της στα χάπια και το αλκοόλ. Παρόλο που ο χαρακτήρας έχει στοιχεία από έναν αληθινό σκακιστή, τον Μπόμπι Φίσερ, είναι αποκύημα της φαντασίας ενός συγγραφέα, του Γουόλτερ Τέβις, στο ομώνυμο μυθιστόρημα του οποίου βασίστηκε η μίνι σειρά.

Η σειρά μυθοπλασίας μάς συστήνει ένα ορφανό κορίτσι, την Μπεθ Χάρμον (Άννα Τέιλορ-Τζόι), που ανακαλύπτει και καλλιεργεί το απίστευτο ταλέντο της στο σκάκι.

Τα δικαιώματα του βιβλίου, που κυκλοφόρησε το 1983, εξασφάλισε ο παραγωγός Άλαν Σκοτ πριν από περίπου 30 χρόνια, με την πρόθεση, τότε, να το μεταφέρει στον κινηματογράφο. Σε κάποια φάση -όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο σκηνοθέτης της σειράς, Σκοτ Φρανκ, σε συνέντευξή του στο «Forbes»- ο ρόλος του σκηνοθέτη προτάθηκε στον Χιθ Λέτζερ κι εκείνος λέγεται πως ήταν θετικός στην πρόταση. Έτσι, ο ηθοποιός θα είχε κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του αν δεν πέθαινε λίγους μόλις μήνες προτού βγει στους κινηματογράφους ο «Σκοτεινός Ιππότης» (2008) και η δική του ερμηνεία του «Τζόκερ» στοιχειώσει τη μεγάλη οθόνη.

Τελικά, ο παραγωγός Άλαν Σκοτ αποφάσισε να μεταφέρει το βιβλίο στη γνωστή μας μίνι τηλεοπτική σειρά, αφήνοντάς μας όμως να αναρωτιόμαστε τι θα είχε συμβεί αν ο Λέτζερ δεν είχε φύγει τόσο πρόωρα.

Δείτε το τρέιλερ της μίνι σειράς «Το Γκάμπι της Βασίλισσας»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Photo: Netflix

TAGS