ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Για να τα καταφέρουμε, πρέπει πρώτα να είμαστε υγιείς και δυνατές

Κατά την περίοδο της πανδημίας οι γυναίκες απασχολήθηκαν κατά 20 περίπου ώρες εβδομαδιαίως περισσότερο από τους άνδρες.

Για να τα καταφέρουμε, πρέπει πρώτα να είμαστε υγιείς και δυνατές

Όπως καταγράφουν πολλές έρευνες, οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχοσωματική κατάστασή μας ήταν ορατές για πολλούς και πολλές από εμάς. Περισσότερο όμως η πανδημία επηρέασε τη φυσική και ψυχική κατάσταση των γυναικών, αφού χρειάστηκε να αυξήσουν σημαντικά τον χρόνο απασχόλησής τους, τόσο στην εργασία τους όσο και με τη φροντίδα της οικογένειας, αλλά και των ηλικιωμένων γονέων.

Η έρευνα που έγινε από την εταιρεία МcKinsey στις ΗΠΑ, για λογαριασμό της οργάνωσης για την ενδυνάμωση των γυναικών Lean in, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έδειξε ότι οι γυναίκες απασχολήθηκαν κατά 20 περίπου ώρες εβδομαδιαίως περισσότερο από τους άνδρες.

Η έρευνα που έγινε από την εταιρεία МcKinsey στις ΗΠΑ, για λογαριασμό της οργάνωσης για την ενδυνάμωση των γυναικών Lean in, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έδειξε ότι οι γυναίκες απασχολήθηκαν κατά 20 περίπου ώρες εβδομαδιαίως περισσότερο από τους άνδρες.

Το ίδιο σοβαρό θέμα ανέδειξαν και άλλες μελέτες. Αναφέρουμε ενδεικτικά την ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2021, η οποία επεσήμανε ότι άλλη μία γενιά γυναικών θα πρέπει να περιμένει την πραγματική ισότητα των δύο φύλων. Δηλαδή, ο αντίκτυπος της πανδημίας έφερε πίσω τα θέματα της ισότητας και θα χρειαστούν, σύμφωνα με το Π.Ο.Φ περίπου 36 χρόνια για να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, τόσο σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο υγείας ή ακόμη και εκπαίδευσης, με το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ των δύο φύλων να έχει αυξηθεί κατά μια γενιά, από 99,5 χρόνια έως 135,6 χρόνια.

Πέρα όμως από τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες, αυτές που πρέπει να προβληματίσουν πολύ είναι οι συνέπειες στην υγεία των γυναικών. Οι συνέπειες αυτού του πρόσθετου βάρους που επωμίζονται, εκδηλώνονται σε συμπτώματα άγχους, αλλά και σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πρώτα απ’όλα φροντίζουμε τη δική μας υγεία!

Είναι μία περίοδος που κάθε γυναίκα πρέπει να φανεί δυνατή και να κοιτάξει τον ευατό της και την υγεία της. Γιατί τίποτα δεν μπορούμε να καταφέρουμε αν δεν είμαστε πρώτα εμείς καλά.

Γι’αυτό χρειάζεται να βρίσκουμε λίγο χρόνο να ασχοληθούμε με τη φροντίδα του εαυτού μας. Να κρατάμε λίγο ελεύθερο χρόνο για να αφιερώνουμε σε εκείνα που μας χαλαρώνουν, μας ευχαριστούν και μας…γεμίζουν τις μπαταρίες, όπως να μάθουμε καινούρια πράγματα, να αθληθούμε, να διαβάσουμε, να βγούμε με την παρέα μας κ.α. Να μην αναβάλλουμε τους προγραμματισμένους, προληπτικούς ελέγχους της υγείας μας, γιατί με την πρόληψη μπορούμε να προλάβουμε την εξέλιξη ενός απλού θέματος σε μία σοβαρή ασθένεια. Ειδικά για εμάς τις γυναίκες, ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος αναγνωρίζεται ως ζωτικής σημασίας για την υγεία μας, σε όλες τις φάσεις της ζωής μας. Σας φαίνεται βουνό; Ένα ακόμη έξοδο; Και όμως υπάρχει τρόπος να προστατεύσουμε την υγεία μας εύκολα και μάλιστα με προσιτό κόστος.

Να μην αναβάλλουμε τους προγραμματισμένους, προληπτικούς ελέγχους της υγείας μας, γιατί με την πρόληψη μπορούμε να προλάβουμε την εξέλιξη ενός απλού θέματος σε μία σοβαρή ασθένεια. Ειδικά για εμάς τις γυναίκες, ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος αναγνωρίζεται ως ζωτικής σημασίας για την υγεία μας, σε όλες τις φάσεις της ζωής μας.

Το Lady Care της MetLife έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις γυναίκες που θέλουν να προστατέψουν τον εαυτό τους απέναντι στο ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρής γυναικολογικής νόσου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνδυασμένων παροχών, που αντιμετωπίζει το γυναικολογικό καρκίνο σφαιρικά, από την πρόληψη μέχρι την αντιμετώπιση σε περίπτωση διάγνωσης της ασθένειας.

Σε επίπεδο πρόληψης, το Lady Care παρέχει δωρεάν ετήσιο διαγνωστικό και προληπτικό έλεγχο με τεστ Παπ και ψηφιακή μαστογραφία, σε συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα.

Σε περίπτωση διάγνωσης, το πρόγραμμα προσφέρει δύο επίπεδα παροχών, Gold και Platinum, από τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας. Ανάλογα με την επιλογή επιπέδου, οι παροχές περιλαμβάνουν εφάπαξ αποζημίωση, η οποία φθάνει τα 40.000€, την οποία η γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συμβουλευτική ψυχικής υγείας ή νοσηλευτική βοήθεια στο σπίτι, ή ακόμα για να καλύψει τρέχοντα έξοδα, αν χρειαστεί να μείνει εκτός εργασίας για ορισμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, προσφέρει μηνιαίο επίδομα υποστήριξης ύψους 500€ για ένα χρόνο, καθώς και επίδομα χειρουργικής αισθητικής αποκατάστασης.

Επιπλέον, η ασφαλισμένη του προγράμματος Lady Care αποκτά πρόσβαση, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος, σε μοναδικά προνόμια και δωρεάν παροχές μέσω του Advanced Benefit Club: ενός δυναμικού δικτύου το οποίο περιλαμβάνει νοσοκομεία στην Αττική και την περιφέρεια, διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια.

Τα προνόμια περιλαμβάνουν δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία, δωρεάν ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, απευθείας πληρωμή σε επιλεγμένα νοσοκομεία, σε περίπτωση νοσηλείας, έκπτωση στη συμμετοχή στο κόστος νοσηλείας, ειδικές προσυμφωνημένες τιμές για πακέτα check-up και διαγνωστικές εξετάσεις σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και για ιατρικές επισκέψεις στο συνεργαζόμενο δίκτυο ιατρών.

Η ύπαρξη μιας αξιόπιστης ασφαλιστικής κάλυψης, όπως αυτή που προσφέρει το πρόγραμμα Lady Care, μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου, καθώς επιτρέπει στις γυναίκες να ξεκινήσουν, χωρίς καθυστέρηση την ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση και, απαλλαγμένες από τα οικονομικά άγχη, να αφοσιωθούν αποκλειστικά στο να γίνουν καλά.

Επειδή ο δρόμος προς την εποχή που θα μοιραζόμαστε τα βάρη ισότιμα είναι ακόμη μακρύς και επειδή οι δικοί μας άνθρωποι βασίζονται, κατά το πλείστον σε εμάς, θα πρέπει λοιπόν πρώτα να προσέξουμε τους εαυτούς μας για να μείνουμε δυνατές και να καταφέρουμε να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο!

Για να τα καταφέρουμε, πρέπει πρώτα να είμαστε υγιείς και δυνατές
Θάλεια Αγγελίδη - Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

Read Next

14 Ιουν 2024

LPP Greece: Διπλό άνοιγμα Sinsay στην Αθήνα!

Τα νέα καταστήματα βρίσκονται σε δύο κομβικά σημεία της πόλης.

13 Ιουν 2024

30 χρόνια Madame Figaro: Όσα έγιναν στο private dinner στη λίμνη Βουλιαγμένης

Γυναίκες που έχουν πρωταγωνιστήσει στα εξώφυλλα και προσωπικότητες από τον χώρο του lifestyle, της μόδας, του πολιτισμού και της πολιτικής έδωσαν το παρών σε ένα exclusive dinner για τα 30ά γενέθλια της Madame Figaro.

Περισσότερα από

Life

12 Ιουν 2024

Α Βοήθειες στον καύσωνα: Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δίνει συμβουλές για τις Α Βοήθειες στον καύσωνα. Ακολούθησε τις οδηγίες αντιμετώπισης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

10 Ιουν 2024

L’Oréal και Hondos Center αποδεικνύουν πως η ομορφιά μπορεί να φροντίσει το περιβάλλον

Το πρόγραμμα "Take it Back" είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου L’Oréal σε συνεργασία με τα Hondos Center.

09 Ιουν 2024

Νοβέλο Φινότι: Μία σπουδαία πολυσυλλεκτική έκθεση για τον κορυφαίο Ιταλό γλύπτη στην Αθήνα

Ο καλλιτέχνης Noβέλο Φινότι θα παρουσιάσει αναδρομικά για πρώτη φορά στην Αθήνα τη δουλειά του στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

09 Ιουν 2024

Γιατί πεινάς το βράδυ; Plus 4 βραδινά σνακ με λίγες θερμίδες

Τα βραδινά σνακ δεν είναι απαραίτητο να είναι παχυντικά. Υπόκυψε σε αυτό το υγιεινό, χωρίς ενοχές τσιμπολόγημα για να αντιμετωπίσεις τις βραδινές λιγούρες.

09 Ιουν 2024

Δροσιστικά καταφύγια στις πισίνες της Αθήνας

Ο καλοκαιρινός καύσωνας είναι δυστυχώς αναπόφευκτος, οπότε ήρθε η ώρα να καταφύγουμε στις ομορφότερες αθηναϊκές πισίνες για ατέλειωτες βουτιές και λαχταριστά κοκτέιλ.

08 Ιουν 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (6-12/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

07 Ιουν 2024

MissBloom Summer Party: Όλα όσα συνέβησαν στο πιο ανατρεπτικό καλοκαιρινό πάρτι της χρονιάς

Για ακόμη μία χρονιά κηρύξαμε την έναρξη της θερινής σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.

07 Ιουν 2024

Λειτουργική ρινοπλαστική και διατροφή: Πώς θα επιταχύνετε την επούλωση

Εάν υποβληθήκατε πρόσφατα σε λειτουργική και αισθητική παρέμβαση της μύτης, θα πρέπει βεβαιωθείτε πως παρέχετε στον οργανισμό σας τα θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος, στην ταχεία θρέψη και επούλωση.

07 Ιουν 2024

Το Κάθε Κουτί Μετράει γιορτάζει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με το International Recycling Tour 2024

Μια πολική αρκούδα από 2.000 κουτάκια αλουμινίου εμφανίστηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του International Recycling Tour 2024!