ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γερμανική πόλη τοποθετεί για αστέγους φουτουριστικές καμπίνες με αυτόνομη θέρμανση

Η εταιρεία Ulmer Nest ξεκίνησε ένα πρότζεκτ που τους προστατεύει από το δριμύ ψύχος.

Γερμανική πόλη τοποθετεί για αστέγους φουτουριστικές καμπίνες με αυτόνομη θέρμανση

Μέσα στον δριμύ, γερμανικό χειμώνα υπάρχουν περίπου 860.000 άστεγοι, εκτεθειμένοι στις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν συχνά. Με αυτό το σκεπτικό μια εταιρεία, η Ulmer Nest, αποφάσισε να αναλάβει δράση, κατασκευάζοντας μια σειρά από φουτουριστικές καμπίνες οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται από σύστημα αυτόνομης θέρμανσης που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Η τοποθέτηση των πρώτων καμπινών έγινε, πιλοτικά, στην Ουλμ, πόλη της νότιας Γερμανίας. Τα συγκεκριμένα, design καταφύγια είναι φτιαγμένα από ξύλο και μπορούν να φιλοξενήσουν έως δύο άτομα (εναλλακτικά, έναν άνθρωπο με το κατοικίδιο ή τα προσωπικά του αντικείμενα). Είναι αδιάβροχες, προσφέρουν μόνωση από το κρύο, τον δυνατό άνεμο και την υγρασία αλλά το μεγάλο ατού είναι τα ηλιακά πάνελ που τις θερμαίνουν εσωτερικά.

Είναι αδιάβροχες, προσφέρουν μόνωση από το κρύο, τον δυνατό άνεμο και την υγρασία αλλά το μεγάλο ατού είναι τα ηλιακά πάνελ που τις θερμαίνουν εσωτερικά.

Μάλιστα οι παροχές τους δεν σταματούν εδώ. Κλειδώνουν από μέσα και όταν ο φιλοξενούμενος τις ξεκλειδώσει και τις αδειάσει, ένας αισθητήρας στέλνει ειδοποίηση στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης, ώστε να καθαριστούν εσωτερικά από επαγγελματικό συνεργείο προτού ξαναχρησιμοποιηθούν.

Στόχος της εταιρείας, φυσικά, δεν είναι να λύσει το πρόβλημα της αστεγίας με αυτό τον τρόπο, αλλά να προσφέρει μια προσωρινή λύση σε όσους δεν έχουν εναλλακτική επιλογή, μέχρι να εξασφαλίσουν ένα κανονικό σπίτι. Μια λύση που μπορεί να αποδειχθεί κυριολεκτικά σωτήρια.

Μάλιστα, όπως σχολίασαν εκπρόσωποι της Ulmer Nest, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του προγράμματος έχουν παρατηρήσει και «παράπλευρα οφέλη» που δεν είχαν φανταστεί: «Για παράδειγμα, γείτονες προσφέρουν το πρωί στους αστέγους ζεστό τσάι. Επίσης, οι τοπικές αρχές είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικές και μας έχουν βοηθήσει πολύ στο πρότζεκτ. Και υπάρχουν και εκείνες οι μικρές στιγμές που κάποιος, άστεγος ή μη, έρχεται και σου λέει ευχαριστώ. Αυτό σημαίνει πολλά».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις καμπίνες:

Γερμανική πόλη τοποθετεί για αστέγους φουτουριστικές καμπίνες με αυτόνομη θέρμανση

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτογραφίες: ulmernest.de

Read Next

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

Περισσότερα από

Life

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.