ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γευστική εμπειρία: Έψαχνα μια νέα ιδέα για τα όσπρια και μόλις τη βρήκα

Ούτε που φανταζόμουν ότι το αλεύρι ρεβιθιού και κόκκινης φακής θα μου χαρίσει το πιο ωραίο μεσημεριανό πιάτο.

Γευστική εμπειρία: Έψαχνα μια νέα ιδέα για τα όσπρια και μόλις τη βρήκα

«Μα, πόσες φορές τη βδομάδα τρως ζυμαρικά με ρωτάει η συνάδελφός μου, στο lunch break -μια καθημερινή συνήθεια που απολαμβάνουμε και οι δυο, αφού μας βγάζει από τη ροή της δουλειάς και μας βάζει σε ένα ευχάριστο μισάωρο επικοινωνίας. «Όσες μπορώ» της απαντάω γελώντας γιατί ξέρω ότι έχω άσο στο μανίκι και ότι θα την εκπλήξω ευχάριστα με τη νέα ανακάλυψη/πληροφορία που της φυλάω για τη συνέχεια.

Η βασική συζήτηση αυτού του μισάωρου είναι φυσικά τι άλλο, το φαγητό. «Τι έχεις φέρει σήμερα;», «πότε το ετοίμασες;», «έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια», «έχεις κάτι καινούργιο να μου προτείνεις;», «καμία νέα ιδέα;». Αρπάζω την πάσα της τελευταίας λέξης της και παίρνω ύφος ψαγμένου foodie, που γνωρίζει τις τάσεις, τα νέα εστιατόρια και τις νέες γεύσεις πριν ακόμα συμβούν.

Γευστική εμπειρία: Έψαχνα μια νέα ιδέα για τα όσπρια και μόλις τη βρήκα
Οι πέννες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής της Barilla.

«Φυσικά και έχω» της λέω. «Τα νέα Barilla με αλεύρι από κόκκινες φακές και ρεβίθια που μόλις ανακάλυψα και ξετρελάθηκα. Σχήμα ζυμαρικού και όσπρια σε ένα. Ούτε που μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα καλύψω την επιθυμία μου για όσπρια κερδίζοντας χρόνο από την καθημερινότητά μου» συνεχίζω, μη μπορώντας να κρύψω τη χαρά μου. Για μένα που το φαγητό είναι στα τρία πρώτα πράγματα που σκέφτομαι με το που ανοίξω τα μάτια μου το πρωί μέχρι που θα τα κλείσω, τέτοιου τύπου γευστικές εκπλήξεις είναι το ζητούμενο.

Η εξέλιξη της νοστιμιάς, όπως αυτή ορίζεται στο δικό μου μενού, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι ανοιχτό σε προκλήσεις, αλλά παράλληλα έχει και απαιτήσεις. Οι πέννες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και τα καζαρέτσε από 100% αλεύρι ρεβιθιού της Barilla μοιάζουν να είναι αυτό που ήθελα.

Tα καζαρέτσε από 100% αλεύρι ρεβιθιού της Barilla.

«Εξελιγμένα ζυμαρικά» λέω με στόμφο σαν αν έχω βγάλει τίτλο σε άρθρο. Η συνάδελφός μου γελάει και με ρωτάει μερικά έξτρα tip για να μπει κι αυτή στο κλίμα των Barilla από όσπρια.

«Από 100% αλεύρι ρεβιθιού ή κόκκινης φακής, πλούσια σε πρωτεΐνες, πλούσια σε φυτικές ίνες, χωρίς γλουτένη» εξηγώ, μιας και το έχω ψάξει το θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι μόλις τα είδα στο ράφι του σούπερ μάρκετ, τις προάλλες, παραξενεύτηκα. Αλλά ταυτόχρονα, η περιέργειά μου είχε κοκκινίσει από προσμονή. Τα έβαλα στο καλάθι μου χωρίς δεύτερη σκέψη. Και τις δύο γεύσεις.

Ταιριάζουν υπέροχα με λαχανικά, με ψάρι και κρέας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες δημιουργικότητας στην κουζίνα. Έχω δοκιμάσει ήδη αρκετούς συνδυασμούς, με κοτόπουλο, με τόνο, με χοιρινό, με λαχανικά και το μυστικό για ένα πιάτο με ισορροπημένη γεύση είναι η πλούσια σάλτσα.

Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ, όμως, είναι η τέλεια υφή και το al dente κράτημά τους. Κάτι που δε διαπραγματεύομαι.

Οι πέννες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και τα καζαρέτσε από 100% αλεύρι ρεβιθιού της Barilla μοιάζουν να είναι αυτό που ήθελα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.