ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γευστική εμπειρία: Έψαχνα μια νέα ιδέα για τα όσπρια και μόλις τη βρήκα

Ούτε που φανταζόμουν ότι το αλεύρι ρεβιθιού και κόκκινης φακής θα μου χαρίσει το πιο ωραίο μεσημεριανό πιάτο.

Γευστική εμπειρία: Έψαχνα μια νέα ιδέα για τα όσπρια και μόλις τη βρήκα

«Μα, πόσες φορές τη βδομάδα τρως ζυμαρικά με ρωτάει η συνάδελφός μου, στο lunch break -μια καθημερινή συνήθεια που απολαμβάνουμε και οι δυο, αφού μας βγάζει από τη ροή της δουλειάς και μας βάζει σε ένα ευχάριστο μισάωρο επικοινωνίας. «Όσες μπορώ» της απαντάω γελώντας γιατί ξέρω ότι έχω άσο στο μανίκι και ότι θα την εκπλήξω ευχάριστα με τη νέα ανακάλυψη/πληροφορία που της φυλάω για τη συνέχεια.

Η βασική συζήτηση αυτού του μισάωρου είναι φυσικά τι άλλο, το φαγητό. «Τι έχεις φέρει σήμερα;», «πότε το ετοίμασες;», «έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια», «έχεις κάτι καινούργιο να μου προτείνεις;», «καμία νέα ιδέα;». Αρπάζω την πάσα της τελευταίας λέξης της και παίρνω ύφος ψαγμένου foodie, που γνωρίζει τις τάσεις, τα νέα εστιατόρια και τις νέες γεύσεις πριν ακόμα συμβούν.

Γευστική εμπειρία: Έψαχνα μια νέα ιδέα για τα όσπρια και μόλις τη βρήκα
Οι πέννες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής της Barilla.

«Φυσικά και έχω» της λέω. «Τα νέα Barilla με αλεύρι από κόκκινες φακές και ρεβίθια που μόλις ανακάλυψα και ξετρελάθηκα. Σχήμα ζυμαρικού και όσπρια σε ένα. Ούτε που μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα καλύψω την επιθυμία μου για όσπρια κερδίζοντας χρόνο από την καθημερινότητά μου» συνεχίζω, μη μπορώντας να κρύψω τη χαρά μου. Για μένα που το φαγητό είναι στα τρία πρώτα πράγματα που σκέφτομαι με το που ανοίξω τα μάτια μου το πρωί μέχρι που θα τα κλείσω, τέτοιου τύπου γευστικές εκπλήξεις είναι το ζητούμενο.

Η εξέλιξη της νοστιμιάς, όπως αυτή ορίζεται στο δικό μου μενού, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι ανοιχτό σε προκλήσεις, αλλά παράλληλα έχει και απαιτήσεις. Οι πέννες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και τα καζαρέτσε από 100% αλεύρι ρεβιθιού της Barilla μοιάζουν να είναι αυτό που ήθελα.

Tα καζαρέτσε από 100% αλεύρι ρεβιθιού της Barilla.

«Εξελιγμένα ζυμαρικά» λέω με στόμφο σαν αν έχω βγάλει τίτλο σε άρθρο. Η συνάδελφός μου γελάει και με ρωτάει μερικά έξτρα tip για να μπει κι αυτή στο κλίμα των Barilla από όσπρια.

«Από 100% αλεύρι ρεβιθιού ή κόκκινης φακής, πλούσια σε πρωτεΐνες, πλούσια σε φυτικές ίνες, χωρίς γλουτένη» εξηγώ, μιας και το έχω ψάξει το θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι μόλις τα είδα στο ράφι του σούπερ μάρκετ, τις προάλλες, παραξενεύτηκα. Αλλά ταυτόχρονα, η περιέργειά μου είχε κοκκινίσει από προσμονή. Τα έβαλα στο καλάθι μου χωρίς δεύτερη σκέψη. Και τις δύο γεύσεις.

Ταιριάζουν υπέροχα με λαχανικά, με ψάρι και κρέας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες δημιουργικότητας στην κουζίνα. Έχω δοκιμάσει ήδη αρκετούς συνδυασμούς, με κοτόπουλο, με τόνο, με χοιρινό, με λαχανικά και το μυστικό για ένα πιάτο με ισορροπημένη γεύση είναι η πλούσια σάλτσα.

Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ, όμως, είναι η τέλεια υφή και το al dente κράτημά τους. Κάτι που δε διαπραγματεύομαι.

Οι πέννες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και τα καζαρέτσε από 100% αλεύρι ρεβιθιού της Barilla μοιάζουν να είναι αυτό που ήθελα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Δεκ 2025

Καταφθάνουν σύντομα τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης

Τα The World's 50 Best Bars εγκαινιάζουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars και δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.

05 Δεκ 2025

Σύνδρομο χριστουγεννιάτικου δέντρου: Τι είναι και γιατί δεν πρέπει να αγνοείς τα συμπτώματά του;

Ένα φαινομενικά αθώο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να κρύβει ερεθιστικούς παράγοντες που σου χαλούν τις γιορτές - δες τι πρέπει να προσέξεις.

Περισσότερα από

Life

05 Δεκ 2025

Ένα απροσδόκητο street party παίζει σήμερα στη Μητροπόλεως

Απόψε, από τις 20:00, το κέντρο φορά τα γιορτινά του και γεμίζει μουσική και ρυθμό.

05 Δεκ 2025

Οι ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο στο Netflix

Πρεμιέρες που μπαίνουν δυνατά στη γιορτινή περίοδο, μεγάλα ονόματα σε νέες παραγωγές και μια σειρά από ταινίες και ντοκιμαντέρ που κλείνουν τη χρονιά θεαματικά.

05 Δεκ 2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

05 Δεκ 2025

Στο 'Hotel Ερμού', για δέκατη χρονιά με την Άννα Βίσση

Η "απόλυτη Ελληνίδα σταρ" γιορτάζει 10 συνεχόμενα χρόνια στο στέκι της, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

05 Δεκ 2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

05 Δεκ 2025

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

05 Δεκ 2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

05 Δεκ 2025

"Στα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο Χρήστος Νικολάου ζωντανεύει το παιδί μέσα μας

Στη μαγική παράσταση "Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο πρωταγωνιστής Χρήστος Νικολάου αποκαλύπτει πώς ο ρόλος έγινε προσωπικό ταξίδι επιστροφής στη φαντασία, στην παιδική αθωότητα και στη δύναμη της αγάπης που ενώνει και μεταμορφώνει.

05 Δεκ 2025

Γιατί πλημμυρίζει η Αθήνα κάθε φορά που βρέχει;

Βρέχει ξανά και οι δρόμοι της Αθήνας μετατρέπονται σε ποτάμια - πώς θα φτάσεις στη δουλειά, στο σχολείο ή στο ραντεβού σου; Ένας ειδικός μάς εξηγεί τι συμβαίνει.

04 Δεκ 2025

9 έξυπνες χρήσεις του αλατιού που πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα

Το αλάτι δεν είναι μόνο για γεύση. Ανακάλυψε 9 καθημερινές χρήσεις που θα σε εντυπωσιάσουν.