ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φτιάχνω ψωμί γάστρας, χωρίς ζύμωμα και νιώθω μεγάλη μαγείρισσα ξαφνικά

Η καραντίνα έχει αναδείξει ένα νέο μαγειρικό τρεντ: Όλοι φτιάχνουμε ψωμί. Ιδού μία εύκολη και «σίγουρη» συνταγή.

Φτιάχνω ψωμί γάστρας, χωρίς ζύμωμα και νιώθω μεγάλη μαγείρισσα ξαφνικά

Υλικά Συνταγής

1 κιλό αλεύρι σκληρό η γοχ η χωριατικο ειδικο για ψωμι και αλλα 100γρ για το δευτερο ζυμωμα

2 φακελάκια μαγιά η 50γρ ννωπη μαγια

20 γρ ζαχαρη

20γρ αλάτι

50γρ λάδι

720γρ νερό θερ/σια δωματιου η λιγο χλυαρο

Δοσολογία σε κούπες

ένα κιλό αλεύρι

1 κ/σ γεμάτη ζάχαρη και μια αλάτι

μισό ποτήρι του κρασιού λάδι

δυο μαγιές

3 κούπες νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ που κλείνει, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και για να έχει καλό αποτέλεσμα πρέπει να μείνει για 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο σκεπασμένο
  • Μετα τις 12-14 ώρες ανάβουμε τον φούρνο πάνω κάτω στους 250 βαθμούς και τοποθετούμε την γάστρα είτε μεταλλική είτε πήλινη σκεπασμένη ώσπου να πιάσει τους 250 βαθμούς.
  • Μόλις βάλουμε την γάστρα στον φούρνο απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και βάζουμε την ζύμη μας η οποία είναι αρκετά υγρή και κολλάει στα χέρια, αρχίζουμε να δουλεύουμε το ζυμάρι διπλώνοντας τις άκριες προς τα μέσα προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει ώστε να στεγνώσει η ζύμη μου δεν θέλει ζύμωμα.
  • Το αφήνω να ξεκουραστεί και όταν η γάστρα είναι έτοιμη βάζω το ψωμάκι μέσα με τις διπλές προς τα πάνω Βάζουμε το ψωμί σε λαδόκολλα και την βάζουμε στην καυτή γάστρα την σκεπάζω και ψήνω για 30 λεπτά στους 250 βαθμούς αντιστάσεις στην συνέχεια ανοίγω το καπάκι και ψήνω στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα (μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος ανάλογα την δύναμη του φούρνου).
  • Αλεύρι βάζω σκληρό για να έχω καλό αποτέλεσμα αλλά μπορείτε να βάλετε και για όλες τις χρήσεις ή ότι άλλο θέλετε έχω κάνει πολλούς συνδυασμούς Μπορούμε να βάλουμε σουσάμι από πάνω.

Δείτε το βίντεο της συνταγής βήμα βήμα:

Πηγή: mageirikesapolauseis.gr

Φωτό: @moniqa

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.