ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φτιάξε την πανεύκολη κομπόστα ανανά με κρέμα γιαουρτιού του Στέλιου Παρλιάρου

Λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού η πιο δροσερή λύση με ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά.

Φτιάξε την πανεύκολη κομπόστα ανανά με κρέμα γιαουρτιού του Στέλιου Παρλιάρου

Mερίδες: 5, Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 2 ώρες

Υλικά

Κομπόστα

1 ανανάς φρέσκος, μεγάλος (περίπου 500 γρ. καθαρό βάρος)

400 γρ. νερό

30 γρ. καστανή ζάχαρη (σκούρα)

30 γρ. μέλι

3 αστεροειδή γλύκανισα

1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στα δύο

Κρέμα γιαουρτιού

600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά

10 γρ. φύλλα ζελατίνας (δηλαδή 2 των 5 γρ. ή 4 των 2,5 γρ.)

1 σφηνάκι καυτό νερό

30 γρ. μέλι

1 ασπράδι αυγού

Προετοιμασία

Κομπόστα
Καθαρίζουμε τον ανανά πολύ καλά και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι, τη βανίλια και τα γλυκάνισα για 3 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Ρίχνουμε έπειτα τα κομμάτια του ανανά και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Κρέμα γιαουρτιού
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το μέλι. Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις γίνουν σαν μεμβράνη, τις στύβουμε ελαφρώς, πετάμε το νερό και τις ξαναρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το 1 σφηνάκι καυτό νερό και ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν. Ρίχνουμε στις διαλυμένες ζελατίνες λίγο από το μείγμα γιαουρτιού-μελιού, ανακατεύουμε και έπειτα αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί. Απογεμίζουμε τα ποτήρια με την κομπόστα ανανά και σερβίρουμε.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.