ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φέρε το Παρίσι στο πιάτο σου με την αυθεντική συνταγή της crème brûlée από την ταινία Αμελί

Δεν χρειάζεται να φτάσετε μέχρι το Παρίσι για να απολαύσετε μια crème brûlée. Φτιάξτε μόνοι σας την αυθεντική συνταγή της κατευθείαν από την κουζίνα της Αμελί!

Φέρε το Παρίσι στο πιάτο σου με την αυθεντική συνταγή της crème brûlée από την ταινία Αμελί

Αν ένα γλυκό έχει ταυτιστεί με ταινία, τότε είναι η crème brûlée με την καραμελένια κρούστα την οποία συνήθιζε να σπάει η Αμελί με το κουταλάκι στην ομώνυμη ταινία. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να φτάσετε μέχρι το Παρίσι για να απολαύσετε αυτό το εμβληματικό γλυκό που συνδυάζει πικρό, γλυκό, σκληρό και μαλακό μαζί. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας την αυθεντική συνταγή της crème brûlée κατευθείαν από την κουζίνα της Αμελί!

Φέρε το Παρίσι στο πιάτο σου με την αυθεντική συνταγή της crème brûlée από την ταινία Αμελί
Δοκιμάστε την crème brûlée με την καραμελένια κρούστα την οποία συνήθιζε να σπάει η Αμελί με το κουταλάκι στην ομώνυμη ταινία.

Υλικά (για 4 άτομα)

•60 γρ. ζάχαρη

•100 ml γάλα

•300 ml κρέμα γάλακτος

•4 κρόκοι αβγών

•4 κ.σ. καστανή ζάχαρη

•2 βανίλιες σκόνη

•4 φορμάκια για crème brûlée

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°.

Χωρίζουμε προσεκτικά τους κρόκους των αβγών.

Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη απαλά, ώστε να μη σχηματιστούν φυσαλίδες στο μείγμα.

Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια ανακατεύοντας.

Μοιράζουμε το μείγμα σε τέσσερα ειδικά φορμάκια και ψήνουμε σε μπεν μαρί (μέσα σε ταψάκι με νερό που να φτάνει έως τη μέση στα φορμάκια) επί μία ώρα.

Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη την επιφάνεια. Ανάβουμε το γκριλ και όταν πυρώσει ακουμπάμε τα φορμάκια σε σχάρα κάτω από το γκριλ για 5' μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε και το αναλυτικό βίντεο της συνταγής

ΦΩΤΟ: Pixabay

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.