ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φάγαμε και ξαναφάγαμε στο εθιστικό και ηδονικό Pink Flamingo του Βασίλη Καλλίδη

Ο όρος toy resto (εστιατόριο-παιχνίδι) βρίσκει το απόλυτο σημείο του. Η γεύση της Αθήνας δε θα ήταν ίδια εάν έλειπαν τα ζεστά και λαχταριστά bao ban της Σκούφου.

Φάγαμε και ξαναφάγαμε στο εθιστικό και ηδονικό Pink Flamingo του Βασίλη Καλλίδη

Από τον Δημήτρη Κούσουλα

Κάπου ανάμεσα στο Σύνταγμα και στην Πλάκα, μεταξύ Βουλής και Νίκης, υπάρχει ο δρόμος Σκούφου και αν τύχει να περνάς από εκεί θα δεις τρεις, τέσσερις Maneki Neko μαζεμένες σε ένα παράθυρο σαν πραγματικές γάτες, να σε χαιρετούν κουνώντας πάνω-κάτω ρυθμικά το δεξί τους χέρι. Παραδοσιακά οι Maneki Neko είναι σύμβολα καλής τύχης, εδώ όμως έχουν πιάσει κολλητιλίκια με τα ροζ flamingos και επιδοκιμάζουν κάθε μέρα, όλη μέρα, τα πιο έμπειρα bao buns και τα πιο νόστιμα dumplings που έχετε φάει.

Το όνομα Pink Flamingo είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία του John Waters και στριφογύριζε στο μυαλό του chef Βασίλη Καλλίδη εδώ και δέκα χρόνια. Ουδεμία σχέση έχει με τα ηλιοκαμένα flamingos που ξεχύθηκαν στις Κυκλάδες. Πρόκειται περί σύμπτωσης.

Φάγαμε και ξαναφάγαμε στο εθιστικό και ηδονικό Pink Flamingo του Βασίλη Καλλίδη
Παραδοσιακά οι Maneki Neko είναι σύμβολα καλής τύχης, εδώ όμως έχουν πιάσει κολλητιλίκια με τα ροζ flamingos.
Ο μικρός μακρόστενος χώρος του μαγαζιού που θυμίζει πράγματι street food της Ασίας, με τα λίγα τραπεζάκια έξω στο δρόμο και τις sriracha sauces ακουμπισμένες στους πάγκους.

«Οι Έλληνες αγαπούν την Ασιατική κουζίνα, όταν αυτή είναι ένα τσικ μετατοπισμένη προς τη δυτική κουζίνα. Οι γνήσιες εκδοχές της δύσκολα θα έβρισκαν κοινό» μου εξηγεί ο Βασίλης ο οποίος έχει βρει στις συνταγές του τη μυστική φόρμουλα ώστε να κρατάει αυθεντική μεν ασιατική γεύση αλλά με ένα ευρωπαϊκό twist, όπως θα λέγαμε στην καθομιλουμένη. Τα dim sum με ένα euro face lift είναι ομολογουμένως συναρπαστικά. Το ίδιο και ο μικρός μακρόστενος χώρος του μαγαζιού που θυμίζει πράγματι street food της Ασίας, με τα λίγα τραπεζάκια έξω στο δρόμο, τις sriracha sauces ακουμπισμένες στους πάγκους και τα μικρά σημειωματάρια με τα σκίτσα, που χρησιμοποιείς για να κάνεις την παραγγελία σου.

Τα κορεάτικα ατμιστά bao buns είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο από την άλλη. Τείνουν, παγκοσμίως, να φάνε την πρωτιά του κραταιού burger, τόσο στις μεταμεσονύχτιες κόντρες των καλοφαγάδων, στα πιο διάσημα street food των μητροπόλεων, όσο και στις μεσημεριανές τους ανάπαυλες, όταν έρχεται η ώρα να αφήσουν για λίγο τα γραφεία και να τσιμπήσουν κάτι.

Το όνομα Pink Flamingo είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία του John Waters και στριφογύριζε στο μυαλό του chef Βασίλη Καλλίδη εδώ και δέκα χρόνια.

Στο Pink Flamingo μπορείτε να φάτε κάθε εβδομάδα και μια διαφορετική εκδοχή των bao buns, αφού η γέμιση αλλάζει. Κάποιες φορές με peking duck, άλλες με pork ή beef και hoi sin, πάντοτε είναι εξαιρετικά, ενώ υπάρχει και εκδοχή για τους vegetarians. Ζήτησα από τον Βασίλη να περιγράψει τα ζεστά αυτά ψωμάκια με πέντε επίθετα και η απάντησή του ήταν «αφράτα, αχνιστά, πάλλευκα, ηδονικά και εθιστικά». Ειδικά περί ηδονής και εθισμού δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, σκέφτομαι στριφογυρίζοντας στην καρέκλα μου, ενώ κοιτάω με νοσηρό, από τη λαχτάρα, βλέμμα μια φωτογραφία από ένα bao bun.

Ζήτησα από τον Βασίλη να περιγράψει τα ζεστά αυτά ψωμάκια με πέντε επίθετα και η απάντησή του ήταν «αφράτα, αχνιστά, πάλλευκα, ηδονικά και εθιστικά».

Είναι βέβαια και ο παράγοντας ποιότητα που κάνει το Pink Flamingo τόσο ξεχωριστό, πέρα από τις επιτυχημένες συνταγές και το ωραίο concept. Η ποιότητα αποτελεί προϋπόθεση. «Το ότι το φαγητό του δρόμου θεωρείται πρόχειρο και φτηνό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να είναι πρόχειρο και φτηνό. Όταν ένα street food μαγαζί μεταφράζεται σε εστιατόριο, η ποιότητα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Στην Ελλάδα καμιά φορά τα street food δεν ακολουθούν αυτήν τη λογική. Πρόχειρο φαγητό για μένα δεν σημαίνει πρόχειρα υλικά. Είμαι αδιαπραγμάτευτος σε αυτό. Προτιμώ τα εστιατόριά μου να είναι ένα 10% πιο ακριβά, αλλά να ξέρω ότι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιώ είναι οι καλύτερες».

Θυμηθείτε όταν έρθει η ώρα για επιδόρπιο το παγωτό βανίλια με mango και τριμμένο fortune cookie. Τέλος, μέσα στο χειμώνα που ακολουθεί, στο Pink Flamingo θα μας περιμένει μια ζεστή σούπα με dumplings για να ξεχάσουμε το κρύο, καθώς και μια σειρά από μαθήματα «How to make your own dumplings» που ετοιμάζει ο chef.

Facebook Pink Flamingo
Σκούφου 2-4, Σύνταγμα, Αθήνα, Τηλ.: 2103316177

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.