ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φάγαμε και ξαναφάγαμε στο εθιστικό και ηδονικό Pink Flamingo του Βασίλη Καλλίδη

Ο όρος toy resto (εστιατόριο-παιχνίδι) βρίσκει το απόλυτο σημείο του. Η γεύση της Αθήνας δε θα ήταν ίδια εάν έλειπαν τα ζεστά και λαχταριστά bao ban της Σκούφου.

Φάγαμε και ξαναφάγαμε στο εθιστικό και ηδονικό Pink Flamingo του Βασίλη Καλλίδη

Από τον Δημήτρη Κούσουλα

Κάπου ανάμεσα στο Σύνταγμα και στην Πλάκα, μεταξύ Βουλής και Νίκης, υπάρχει ο δρόμος Σκούφου και αν τύχει να περνάς από εκεί θα δεις τρεις, τέσσερις Maneki Neko μαζεμένες σε ένα παράθυρο σαν πραγματικές γάτες, να σε χαιρετούν κουνώντας πάνω-κάτω ρυθμικά το δεξί τους χέρι. Παραδοσιακά οι Maneki Neko είναι σύμβολα καλής τύχης, εδώ όμως έχουν πιάσει κολλητιλίκια με τα ροζ flamingos και επιδοκιμάζουν κάθε μέρα, όλη μέρα, τα πιο έμπειρα bao buns και τα πιο νόστιμα dumplings που έχετε φάει.

Το όνομα Pink Flamingo είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία του John Waters και στριφογύριζε στο μυαλό του chef Βασίλη Καλλίδη εδώ και δέκα χρόνια. Ουδεμία σχέση έχει με τα ηλιοκαμένα flamingos που ξεχύθηκαν στις Κυκλάδες. Πρόκειται περί σύμπτωσης.

Φάγαμε και ξαναφάγαμε στο εθιστικό και ηδονικό Pink Flamingo του Βασίλη Καλλίδη
Παραδοσιακά οι Maneki Neko είναι σύμβολα καλής τύχης, εδώ όμως έχουν πιάσει κολλητιλίκια με τα ροζ flamingos.
Ο μικρός μακρόστενος χώρος του μαγαζιού που θυμίζει πράγματι street food της Ασίας, με τα λίγα τραπεζάκια έξω στο δρόμο και τις sriracha sauces ακουμπισμένες στους πάγκους.

«Οι Έλληνες αγαπούν την Ασιατική κουζίνα, όταν αυτή είναι ένα τσικ μετατοπισμένη προς τη δυτική κουζίνα. Οι γνήσιες εκδοχές της δύσκολα θα έβρισκαν κοινό» μου εξηγεί ο Βασίλης ο οποίος έχει βρει στις συνταγές του τη μυστική φόρμουλα ώστε να κρατάει αυθεντική μεν ασιατική γεύση αλλά με ένα ευρωπαϊκό twist, όπως θα λέγαμε στην καθομιλουμένη. Τα dim sum με ένα euro face lift είναι ομολογουμένως συναρπαστικά. Το ίδιο και ο μικρός μακρόστενος χώρος του μαγαζιού που θυμίζει πράγματι street food της Ασίας, με τα λίγα τραπεζάκια έξω στο δρόμο, τις sriracha sauces ακουμπισμένες στους πάγκους και τα μικρά σημειωματάρια με τα σκίτσα, που χρησιμοποιείς για να κάνεις την παραγγελία σου.

Τα κορεάτικα ατμιστά bao buns είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο από την άλλη. Τείνουν, παγκοσμίως, να φάνε την πρωτιά του κραταιού burger, τόσο στις μεταμεσονύχτιες κόντρες των καλοφαγάδων, στα πιο διάσημα street food των μητροπόλεων, όσο και στις μεσημεριανές τους ανάπαυλες, όταν έρχεται η ώρα να αφήσουν για λίγο τα γραφεία και να τσιμπήσουν κάτι.

Το όνομα Pink Flamingo είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία του John Waters και στριφογύριζε στο μυαλό του chef Βασίλη Καλλίδη εδώ και δέκα χρόνια.

Στο Pink Flamingo μπορείτε να φάτε κάθε εβδομάδα και μια διαφορετική εκδοχή των bao buns, αφού η γέμιση αλλάζει. Κάποιες φορές με peking duck, άλλες με pork ή beef και hoi sin, πάντοτε είναι εξαιρετικά, ενώ υπάρχει και εκδοχή για τους vegetarians. Ζήτησα από τον Βασίλη να περιγράψει τα ζεστά αυτά ψωμάκια με πέντε επίθετα και η απάντησή του ήταν «αφράτα, αχνιστά, πάλλευκα, ηδονικά και εθιστικά». Ειδικά περί ηδονής και εθισμού δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, σκέφτομαι στριφογυρίζοντας στην καρέκλα μου, ενώ κοιτάω με νοσηρό, από τη λαχτάρα, βλέμμα μια φωτογραφία από ένα bao bun.

Ζήτησα από τον Βασίλη να περιγράψει τα ζεστά αυτά ψωμάκια με πέντε επίθετα και η απάντησή του ήταν «αφράτα, αχνιστά, πάλλευκα, ηδονικά και εθιστικά».

Είναι βέβαια και ο παράγοντας ποιότητα που κάνει το Pink Flamingo τόσο ξεχωριστό, πέρα από τις επιτυχημένες συνταγές και το ωραίο concept. Η ποιότητα αποτελεί προϋπόθεση. «Το ότι το φαγητό του δρόμου θεωρείται πρόχειρο και φτηνό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να είναι πρόχειρο και φτηνό. Όταν ένα street food μαγαζί μεταφράζεται σε εστιατόριο, η ποιότητα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Στην Ελλάδα καμιά φορά τα street food δεν ακολουθούν αυτήν τη λογική. Πρόχειρο φαγητό για μένα δεν σημαίνει πρόχειρα υλικά. Είμαι αδιαπραγμάτευτος σε αυτό. Προτιμώ τα εστιατόριά μου να είναι ένα 10% πιο ακριβά, αλλά να ξέρω ότι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιώ είναι οι καλύτερες».

Θυμηθείτε όταν έρθει η ώρα για επιδόρπιο το παγωτό βανίλια με mango και τριμμένο fortune cookie. Τέλος, μέσα στο χειμώνα που ακολουθεί, στο Pink Flamingo θα μας περιμένει μια ζεστή σούπα με dumplings για να ξεχάσουμε το κρύο, καθώς και μια σειρά από μαθήματα «How to make your own dumplings» που ετοιμάζει ο chef.

Facebook Pink Flamingo
Σκούφου 2-4, Σύνταγμα, Αθήνα, Τηλ.: 2103316177

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.