Υλικά
- Τσουρέκι που μας περίσσεψε
- 1 lt. γάλα
- 8 κ.σ. κορν φλάουρ
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 300 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 400 ml. σιρόπι (200γρ. ζάχαρη+200γρ. νερό)
- 1 βανίλια
- Κανέλα
- Λίγη καραμέλα
Εκτέλεση
- Μαζεύουμε τα υλικά μας
- Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και τις στρώνουμε σε πυρέξ ή μπολ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15'. Όταν βγάλω από το φούρνο σιροπιάζω.
- Στα 500ml. γάλα διαλύουμε το κορν φλαουρ και στα υπόλοιπα διαλύω (πάνω στο μάτι) τη ζάχαρη.
- Κατόπιν ρίχνουμε και αυτό που έχουμε διαλύσει το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20'. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι.
- Στρώνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 30' τουλάχιστον.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στο γλυκό.
- Προσθέτουμε την κανέλα και την καραμέλα. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Δείτε το αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή:
Πηγή βίντεο: Pastry Designs
Πηγή συνταγής: cookpad.com