ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φανταστικά τρουφάκια χωρίς ζάχαρη με βρώμη και πορτοκάλι: Πλούσιες σε γεύση μπουκίτσες

Τρώγονται τρία-τρία, χωρίς τύψεις. Φτιάχνονται στο λεπτό.

Υλικά για 20 τρουφάκια

  • 400γρ χουρμάδες (340γρ χωρίς τα κουκούτσια)

  • Χυμός από 2 πορτοκάλια

  • 2 φλούδες πορτοκαλιού

  • 1 ξύλο κανέλας

  • 2 κ.σ. κακάο

  • ½ φλυτζανιού νιφάδες βρώμης

  • 1 φλυτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη

  • ¼ κ.γλ. κανέλα

  • 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας μας

  • Για την επικάλυψη

  • Τρίμμα καρύδας

  • Σοκολάτα κουβερτούρα (μαύρη, λευκή, γάλακτος, ο, τι μας αρέσει!)

  • Ξηροί καρποί

  • Τρούφα

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το χυμό των πορτοκαλιών, τις φλούδες και το ξύλο κανέλας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-7 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν και να ανακατευτούν τα αρώματα. Αποσύρουμε και περιμένουμε λίγο να κρυώσουν.

  • Βγάζουμε την κανέλα και μεταφέρουμε το υπόλοιπο μίγμα στο multi μαζί με το χυμό και τις φλούδες των πορτοκαλιών. Πολτοποιούμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπωλ, ενώ προσθέτουμε στη συνέχεια το κακάο, τη βρώμη, την καρυδόψιχα, την κανέλα και το λικέρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο.

  • Αφού περάσει περίπου 1 ώρα, βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και πλάθουμε 20 τρουφάκια. Μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα ή απλώς να τα κυλήσουμε σε καρύδα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Δείτε μια παραλλαγή της συνταγής από το κανάλι του Γιάννη Αποστολάκη:

Φωτό: Merve Aydın

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.