ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έχεις φάει στο πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής, μέσα στο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς;

Το πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής γεννήθηκε, ακούει φυσικά στο όνομα Treehouse και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν μοναδικό.

Έχεις φάει στο πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής, μέσα στο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς;

Το να πετυχαίνεις να δημιουργήσεις ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα σε όλες τους τις εκφάνσεις δεν είναι πάντα εύκολο. Ελλοχεύει ο κίνδυνος της υπερβολής πάντα. Η δουλειά όμως που έκανε η Αλεξάνδρα Ευσταθίαδου στο ξενοδοχείο Ekies της Βουρβουρούς, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν είναι μοναδική. Δικαιώνει απόλυτα τον όρο design hotel.

Η προσθήκη ενός πραγματικά prive εστιατορίου όμως, κυριολεκτικά πάνω σε ένα δέντρο, σαν τα παραμυθένια δεντρόσπιτα της παιδικής μας ηλικίας είναι από μόνη της είδηση.

Έχεις φάει στο πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής, μέσα στο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς;

Το πιο prive λοιπόν εστιατόριο της Χαλκιδικής γεννήθηκε, ακούει φυσικά στο όνομα Treehouse και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν μοναδικό. Αισθητική, ατμόσφαιρα, ένα σπουδαίο σεφ, μια υπέροχη κουζίνα και ιδιωτικότητα. Καθώς μπορούν να γευματίσουν μέχρι δέκα το πολύ άτομα.

Τι κάνει λοιπόν αυτό το εστιατόριο ξεχωριστό: Το παιχνίδι με το παραμύθι, με τη χαμένη αθωότητα. Ανεβαίνεις στο δέντρο όπως ανέβαινες παιδί για να κρυφτείς. Και στην πραγματικότητα είσαι καλά κρυμμένος. Η καλή νεράιδα του παραμυθιού όμως ακούει στο όνομα ενός βραβευμένου με χρυσό σκούφο σεφ. Του Δημήτρη Παμπόρη.

Η ιδέα του να ετοιμάσει σε έναν τέτοιο ξεχωριστό από άποψη αισθητικής χώρο menu degustation 8-10 σταδίων είναι πραγματικά υπέροχη. Εσύ απολαμβάνεις τον ήλιο που σβήνει στον ορίζοντα του κόλπου και η παρέλαση της υψηλής γαστρονομίας ξεκινά.

Με όπλο τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής και την παράδοση της στη γεύση αλλάζει την κάρτα του ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες. Απέναντι από το Άγιο Όρος είναι φυσικό πως μπακαλιάρος, κύριο συστατικό της Αγιορίτικης κουζίνας θα κυριαρχεί. Ενισχυμένος όμως με πουρέ από δαμάσκηνο, κρεμμύδια γιαχνί, κονσομέ κρεμμύδι και κρέμα γαύρου.

Χθες βράδυ έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα δείπνο εκεί αισθανθήκαμε την δικαίωση της επιμονής της δημιουργού αλλά και του σεφ για τη δημιουργία ενός ισχυρού γαστριμαργικού πόλου στη Χαλκιδική που εντάσσει πλέον αυτό το τμήμα της Σιθωνίας ανάμεσα στα μέρη που παίζουν στην πρώτη εθνική κατηγορία της γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Μια εντυπωσιακή παρέλαση δέκα πιάτων εμπνευσμένων από τις παραδόσεις της Ελλάδας, της Χαλκιδικής, του Αγίου Όρους και εμπλουτισμένων με πινελιές μεσογειακής και παγκόσμιας μαγειρικής τέχνης, προϊόντα ξεχωριστά που έχουν συλλεχθεί από σπάνιες ελληνικές ποικιλίες ή παγκόσμιες αγορές, δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που αξίζει να δοκιμάσει κανείς.

Μοναδικά καλωσορίσματα με μακαρόν τζατζικιού με μαύρο σκόρδο, ταρτάκι με γίγαντες, αυγοτάραχο και σκουμπρί, κέικ καραβίδας και σαλάμι Λευκάδας να παντρεύονται εξαίσια, μια δροσερή τοματοσαλάτα με αστακό καπνιστό χέλι, σορμπέ τομάτας και γκασπάτσο, χτένια με μαύρο ταμά και κρίταμα αποξηραμένα, ένα σπουδαίο μπακαλιάρο αγιορείτικο με κρεμμύδια γιαχνί, καπνιστό φουά γκρα με πευκοβελόνες με μια αναπάντεχη σάλτσα από λευκά αμύγδαλα, το απόλυτο αρνάκι φρικασέ, όπως δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ, και τέλος τα χοιρινά μάγουλα με σιταρώτο, ένα γιουβέτσι βγαλμένο από τις παιδικές αναμνήσεις ενός λαού.

Ο Δημήτρης Παμπόρης ζωγραφίζει αυτό το καλοκαίρι στη Βουρβουρού.

Ο Δημήτρης Παμπόρης ζωγραφίζει αυτό το καλοκαίρι στη Βουρβουρού. Δεν μαγειρεύει απλά, δημιουργεί αφορμές για σπουδαία ταξίδια σε τόπους, ιδέες, πρώτες ύλες και συνδυασμούς που σε παίρνουν μαζί τους.

Περιτριγυρισμένο από το περίφημο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς το εστιατόριο χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά τις πευκοβελόνες για το καπνιστό foie gras. Ένα βουνό γεμάτο κράνα δίνει την αφορμή για σορμπέ φτιαγμένα από αυτά!. Αλλά και η θάλασσα παρούσα με χτένια με χοιρινά μάγουλα, και βέβαια δεν λείπουν εκπλήξεις όπως μοναδικά φασόλια γίγαντες, ξινόμηλα και μους λάχανο.

Αν και εξαιρετικά νεαρός σε ηλικία ο Δημήτρης Παμπόρης, βραβευμένος με αρκετά βραβεία, μεταξύ άλλων και Χρυσό Σκούφο. Έχει δουλέψει δίπλα στον φημισμένο Marc Haeberlin και το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο του Auberge de l’Ill. Η δουλειά που κάνει αυτό το καλοκαίρι στα δυο εστιατόρια του Ekies του Bubo και το Treehouse δημιουργεί έναν ισχυρό πόλο βάζοντας το δεύτερο πόδι στην πρώτη εθνική της γεύσης. Μη διστάσετε να αφήσετε πίσω τις αναστολές σας και να σκαρφαλώσετε στο δέντρο.

Υποψήφια την επόμενη χρονιά και τα δυο εστιατόρια του ξενοδοχείου για Χρυσό Σκούφο ελπίζουμε να δικαιώσουν τις προσδοκίες μας και με βραβεία.

Treehouse, Ekies, Βουρβουρού

Δείτε το site του εδώ

και κάντε κράτηση τηλεφωνικά στο +30 2375091000

Read Next

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

Περισσότερα από

Life

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.