ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έχεις φάει στο πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής, μέσα στο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς;

Το πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής γεννήθηκε, ακούει φυσικά στο όνομα Treehouse και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν μοναδικό.

Έχεις φάει στο πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής, μέσα στο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς;

Το να πετυχαίνεις να δημιουργήσεις ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα σε όλες τους τις εκφάνσεις δεν είναι πάντα εύκολο. Ελλοχεύει ο κίνδυνος της υπερβολής πάντα. Η δουλειά όμως που έκανε η Αλεξάνδρα Ευσταθίαδου στο ξενοδοχείο Ekies της Βουρβουρούς, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν είναι μοναδική. Δικαιώνει απόλυτα τον όρο design hotel.

Η προσθήκη ενός πραγματικά prive εστιατορίου όμως, κυριολεκτικά πάνω σε ένα δέντρο, σαν τα παραμυθένια δεντρόσπιτα της παιδικής μας ηλικίας είναι από μόνη της είδηση.

Έχεις φάει στο πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής, μέσα στο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς;

Το πιο prive λοιπόν εστιατόριο της Χαλκιδικής γεννήθηκε, ακούει φυσικά στο όνομα Treehouse και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν μοναδικό. Αισθητική, ατμόσφαιρα, ένα σπουδαίο σεφ, μια υπέροχη κουζίνα και ιδιωτικότητα. Καθώς μπορούν να γευματίσουν μέχρι δέκα το πολύ άτομα.

Τι κάνει λοιπόν αυτό το εστιατόριο ξεχωριστό: Το παιχνίδι με το παραμύθι, με τη χαμένη αθωότητα. Ανεβαίνεις στο δέντρο όπως ανέβαινες παιδί για να κρυφτείς. Και στην πραγματικότητα είσαι καλά κρυμμένος. Η καλή νεράιδα του παραμυθιού όμως ακούει στο όνομα ενός βραβευμένου με χρυσό σκούφο σεφ. Του Δημήτρη Παμπόρη.

Η ιδέα του να ετοιμάσει σε έναν τέτοιο ξεχωριστό από άποψη αισθητικής χώρο menu degustation 8-10 σταδίων είναι πραγματικά υπέροχη. Εσύ απολαμβάνεις τον ήλιο που σβήνει στον ορίζοντα του κόλπου και η παρέλαση της υψηλής γαστρονομίας ξεκινά.

Με όπλο τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής και την παράδοση της στη γεύση αλλάζει την κάρτα του ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες. Απέναντι από το Άγιο Όρος είναι φυσικό πως μπακαλιάρος, κύριο συστατικό της Αγιορίτικης κουζίνας θα κυριαρχεί. Ενισχυμένος όμως με πουρέ από δαμάσκηνο, κρεμμύδια γιαχνί, κονσομέ κρεμμύδι και κρέμα γαύρου.

Χθες βράδυ έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα δείπνο εκεί αισθανθήκαμε την δικαίωση της επιμονής της δημιουργού αλλά και του σεφ για τη δημιουργία ενός ισχυρού γαστριμαργικού πόλου στη Χαλκιδική που εντάσσει πλέον αυτό το τμήμα της Σιθωνίας ανάμεσα στα μέρη που παίζουν στην πρώτη εθνική κατηγορία της γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Μια εντυπωσιακή παρέλαση δέκα πιάτων εμπνευσμένων από τις παραδόσεις της Ελλάδας, της Χαλκιδικής, του Αγίου Όρους και εμπλουτισμένων με πινελιές μεσογειακής και παγκόσμιας μαγειρικής τέχνης, προϊόντα ξεχωριστά που έχουν συλλεχθεί από σπάνιες ελληνικές ποικιλίες ή παγκόσμιες αγορές, δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που αξίζει να δοκιμάσει κανείς.

Μοναδικά καλωσορίσματα με μακαρόν τζατζικιού με μαύρο σκόρδο, ταρτάκι με γίγαντες, αυγοτάραχο και σκουμπρί, κέικ καραβίδας και σαλάμι Λευκάδας να παντρεύονται εξαίσια, μια δροσερή τοματοσαλάτα με αστακό καπνιστό χέλι, σορμπέ τομάτας και γκασπάτσο, χτένια με μαύρο ταμά και κρίταμα αποξηραμένα, ένα σπουδαίο μπακαλιάρο αγιορείτικο με κρεμμύδια γιαχνί, καπνιστό φουά γκρα με πευκοβελόνες με μια αναπάντεχη σάλτσα από λευκά αμύγδαλα, το απόλυτο αρνάκι φρικασέ, όπως δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ, και τέλος τα χοιρινά μάγουλα με σιταρώτο, ένα γιουβέτσι βγαλμένο από τις παιδικές αναμνήσεις ενός λαού.

Ο Δημήτρης Παμπόρης ζωγραφίζει αυτό το καλοκαίρι στη Βουρβουρού.

Ο Δημήτρης Παμπόρης ζωγραφίζει αυτό το καλοκαίρι στη Βουρβουρού. Δεν μαγειρεύει απλά, δημιουργεί αφορμές για σπουδαία ταξίδια σε τόπους, ιδέες, πρώτες ύλες και συνδυασμούς που σε παίρνουν μαζί τους.

Περιτριγυρισμένο από το περίφημο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς το εστιατόριο χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά τις πευκοβελόνες για το καπνιστό foie gras. Ένα βουνό γεμάτο κράνα δίνει την αφορμή για σορμπέ φτιαγμένα από αυτά!. Αλλά και η θάλασσα παρούσα με χτένια με χοιρινά μάγουλα, και βέβαια δεν λείπουν εκπλήξεις όπως μοναδικά φασόλια γίγαντες, ξινόμηλα και μους λάχανο.

Αν και εξαιρετικά νεαρός σε ηλικία ο Δημήτρης Παμπόρης, βραβευμένος με αρκετά βραβεία, μεταξύ άλλων και Χρυσό Σκούφο. Έχει δουλέψει δίπλα στον φημισμένο Marc Haeberlin και το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο του Auberge de l’Ill. Η δουλειά που κάνει αυτό το καλοκαίρι στα δυο εστιατόρια του Ekies του Bubo και το Treehouse δημιουργεί έναν ισχυρό πόλο βάζοντας το δεύτερο πόδι στην πρώτη εθνική της γεύσης. Μη διστάσετε να αφήσετε πίσω τις αναστολές σας και να σκαρφαλώσετε στο δέντρο.

Υποψήφια την επόμενη χρονιά και τα δυο εστιατόρια του ξενοδοχείου για Χρυσό Σκούφο ελπίζουμε να δικαιώσουν τις προσδοκίες μας και με βραβεία.

Treehouse, Ekies, Βουρβουρού

Δείτε το site του εδώ

και κάντε κράτηση τηλεφωνικά στο +30 2375091000

Read Next

05 Δεκ 2025

Άνω των 50; Η επιστήμη αποκαλύπτει την ελάχιστη άσκηση που επιβραδύνει την άνοια

Νέα μελέτη δείχνει ότι λίγα λεπτά άσκησης την εβδομάδα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία του εγκεφάλου σου.

05 Δεκ 2025

Καταφθάνουν σύντομα τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης

Τα The World's 50 Best Bars εγκαινιάζουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars και δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.

Περισσότερα από

Life

05 Δεκ 2025

Σύνδρομο χριστουγεννιάτικου δέντρου: Τι είναι και γιατί δεν πρέπει να αγνοείς τα συμπτώματά του;

Ένα φαινομενικά αθώο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να κρύβει ερεθιστικούς παράγοντες που σου χαλούν τις γιορτές - δες τι πρέπει να προσέξεις.

05 Δεκ 2025

Ένα απροσδόκητο street party παίζει σήμερα στη Μητροπόλεως

Απόψε, από τις 20:00, το κέντρο φορά τα γιορτινά του και γεμίζει μουσική και ρυθμό.

05 Δεκ 2025

Οι ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο στο Netflix

Πρεμιέρες που μπαίνουν δυνατά στη γιορτινή περίοδο, μεγάλα ονόματα σε νέες παραγωγές και μια σειρά από ταινίες και ντοκιμαντέρ που κλείνουν τη χρονιά θεαματικά.

05 Δεκ 2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

05 Δεκ 2025

Στο 'Hotel Ερμού', για δέκατη χρονιά με την Άννα Βίσση

Η "απόλυτη Ελληνίδα σταρ" γιορτάζει 10 συνεχόμενα χρόνια στο στέκι της, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

05 Δεκ 2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

05 Δεκ 2025

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

05 Δεκ 2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

05 Δεκ 2025

"Στα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο Χρήστος Νικολάου ζωντανεύει το παιδί μέσα μας

Στη μαγική παράσταση "Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο πρωταγωνιστής Χρήστος Νικολάου αποκαλύπτει πώς ο ρόλος έγινε προσωπικό ταξίδι επιστροφής στη φαντασία, στην παιδική αθωότητα και στη δύναμη της αγάπης που ενώνει και μεταμορφώνει.

05 Δεκ 2025

Γιατί πλημμυρίζει η Αθήνα κάθε φορά που βρέχει;

Βρέχει ξανά και οι δρόμοι της Αθήνας μετατρέπονται σε ποτάμια - πώς θα φτάσεις στη δουλειά, στο σχολείο ή στο ραντεβού σου; Ένας ειδικός μάς εξηγεί τι συμβαίνει.