ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έχεις φάει στο πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής, μέσα στο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς;

Το πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής γεννήθηκε, ακούει φυσικά στο όνομα Treehouse και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν μοναδικό.

Έχεις φάει στο πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής, μέσα στο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς;

Το να πετυχαίνεις να δημιουργήσεις ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα σε όλες τους τις εκφάνσεις δεν είναι πάντα εύκολο. Ελλοχεύει ο κίνδυνος της υπερβολής πάντα. Η δουλειά όμως που έκανε η Αλεξάνδρα Ευσταθίαδου στο ξενοδοχείο Ekies της Βουρβουρούς, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν είναι μοναδική. Δικαιώνει απόλυτα τον όρο design hotel.

Η προσθήκη ενός πραγματικά prive εστιατορίου όμως, κυριολεκτικά πάνω σε ένα δέντρο, σαν τα παραμυθένια δεντρόσπιτα της παιδικής μας ηλικίας είναι από μόνη της είδηση.

Έχεις φάει στο πιο prive εστιατόριο της Χαλκιδικής, μέσα στο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς;

Το πιο prive λοιπόν εστιατόριο της Χαλκιδικής γεννήθηκε, ακούει φυσικά στο όνομα Treehouse και έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν μοναδικό. Αισθητική, ατμόσφαιρα, ένα σπουδαίο σεφ, μια υπέροχη κουζίνα και ιδιωτικότητα. Καθώς μπορούν να γευματίσουν μέχρι δέκα το πολύ άτομα.

Τι κάνει λοιπόν αυτό το εστιατόριο ξεχωριστό: Το παιχνίδι με το παραμύθι, με τη χαμένη αθωότητα. Ανεβαίνεις στο δέντρο όπως ανέβαινες παιδί για να κρυφτείς. Και στην πραγματικότητα είσαι καλά κρυμμένος. Η καλή νεράιδα του παραμυθιού όμως ακούει στο όνομα ενός βραβευμένου με χρυσό σκούφο σεφ. Του Δημήτρη Παμπόρη.

Η ιδέα του να ετοιμάσει σε έναν τέτοιο ξεχωριστό από άποψη αισθητικής χώρο menu degustation 8-10 σταδίων είναι πραγματικά υπέροχη. Εσύ απολαμβάνεις τον ήλιο που σβήνει στον ορίζοντα του κόλπου και η παρέλαση της υψηλής γαστρονομίας ξεκινά.

Με όπλο τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής και την παράδοση της στη γεύση αλλάζει την κάρτα του ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες. Απέναντι από το Άγιο Όρος είναι φυσικό πως μπακαλιάρος, κύριο συστατικό της Αγιορίτικης κουζίνας θα κυριαρχεί. Ενισχυμένος όμως με πουρέ από δαμάσκηνο, κρεμμύδια γιαχνί, κονσομέ κρεμμύδι και κρέμα γαύρου.

Χθες βράδυ έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα δείπνο εκεί αισθανθήκαμε την δικαίωση της επιμονής της δημιουργού αλλά και του σεφ για τη δημιουργία ενός ισχυρού γαστριμαργικού πόλου στη Χαλκιδική που εντάσσει πλέον αυτό το τμήμα της Σιθωνίας ανάμεσα στα μέρη που παίζουν στην πρώτη εθνική κατηγορία της γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Μια εντυπωσιακή παρέλαση δέκα πιάτων εμπνευσμένων από τις παραδόσεις της Ελλάδας, της Χαλκιδικής, του Αγίου Όρους και εμπλουτισμένων με πινελιές μεσογειακής και παγκόσμιας μαγειρικής τέχνης, προϊόντα ξεχωριστά που έχουν συλλεχθεί από σπάνιες ελληνικές ποικιλίες ή παγκόσμιες αγορές, δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που αξίζει να δοκιμάσει κανείς.

Μοναδικά καλωσορίσματα με μακαρόν τζατζικιού με μαύρο σκόρδο, ταρτάκι με γίγαντες, αυγοτάραχο και σκουμπρί, κέικ καραβίδας και σαλάμι Λευκάδας να παντρεύονται εξαίσια, μια δροσερή τοματοσαλάτα με αστακό καπνιστό χέλι, σορμπέ τομάτας και γκασπάτσο, χτένια με μαύρο ταμά και κρίταμα αποξηραμένα, ένα σπουδαίο μπακαλιάρο αγιορείτικο με κρεμμύδια γιαχνί, καπνιστό φουά γκρα με πευκοβελόνες με μια αναπάντεχη σάλτσα από λευκά αμύγδαλα, το απόλυτο αρνάκι φρικασέ, όπως δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ, και τέλος τα χοιρινά μάγουλα με σιταρώτο, ένα γιουβέτσι βγαλμένο από τις παιδικές αναμνήσεις ενός λαού.

Ο Δημήτρης Παμπόρης ζωγραφίζει αυτό το καλοκαίρι στη Βουρβουρού.

Ο Δημήτρης Παμπόρης ζωγραφίζει αυτό το καλοκαίρι στη Βουρβουρού. Δεν μαγειρεύει απλά, δημιουργεί αφορμές για σπουδαία ταξίδια σε τόπους, ιδέες, πρώτες ύλες και συνδυασμούς που σε παίρνουν μαζί τους.

Περιτριγυρισμένο από το περίφημο πευκόδασος του Ίταμου της Βουρβουρούς το εστιατόριο χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά τις πευκοβελόνες για το καπνιστό foie gras. Ένα βουνό γεμάτο κράνα δίνει την αφορμή για σορμπέ φτιαγμένα από αυτά!. Αλλά και η θάλασσα παρούσα με χτένια με χοιρινά μάγουλα, και βέβαια δεν λείπουν εκπλήξεις όπως μοναδικά φασόλια γίγαντες, ξινόμηλα και μους λάχανο.

Αν και εξαιρετικά νεαρός σε ηλικία ο Δημήτρης Παμπόρης, βραβευμένος με αρκετά βραβεία, μεταξύ άλλων και Χρυσό Σκούφο. Έχει δουλέψει δίπλα στον φημισμένο Marc Haeberlin και το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο του Auberge de l’Ill. Η δουλειά που κάνει αυτό το καλοκαίρι στα δυο εστιατόρια του Ekies του Bubo και το Treehouse δημιουργεί έναν ισχυρό πόλο βάζοντας το δεύτερο πόδι στην πρώτη εθνική της γεύσης. Μη διστάσετε να αφήσετε πίσω τις αναστολές σας και να σκαρφαλώσετε στο δέντρο.

Υποψήφια την επόμενη χρονιά και τα δυο εστιατόρια του ξενοδοχείου για Χρυσό Σκούφο ελπίζουμε να δικαιώσουν τις προσδοκίες μας και με βραβεία.

Treehouse, Ekies, Βουρβουρού

Δείτε το site του εδώ

και κάντε κράτηση τηλεφωνικά στο +30 2375091000

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.