ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έτσι φτιάχνουμε το πανεύκολο και λαχταριστό σουφλέ με ψωμί του τοστ

Το πιο γρήγορο φαγητό φούρνου που μπορείς να φτιάξεις.

Yλικά (για 12 μερίδες)

  • 400 γρ. κίτρινα τυριά, τριμμένα (τουλάχιστον 2 διαφορετικά, π.χ ένταμ, γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι)

  • 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο (προσοχή να μην κάψει), για άλειμμα

  • 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (περίπου 20 φέτες), καλύτερα μπαγιάτικο και χωρίς κόρα

  • 250 γρ. ζαμπόν της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένο

  • 4 αυγά

  • 2 φλιτζ. γάλα

  • 1 τσιμπιά αλάτι

  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο, τριμμένο (προαιρετικά)

Διαδικασία


Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη 2 κουταλιές από τα τυριά και 2 κουταλιές από τη γαλέτα. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ περίπου 38x28 εκ. και το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γαλέτα.

Απλώνουμε στον πάτο τις φέτες του τοστ, τη μία δίπλα στην άλλη στριμωχτά, ώστε να μην μένει καθόλου κενό στο πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα τυριού και όλο το ζαμπόν. Στρώνουμε δεύτερη σειρά με φέτες του τοστ. Και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.


Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και, αν θέλουμε, το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε το σουφλέ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα. Πασπαλίζουμε το σουφλέ με το μείγμα τυρί-γαλέτα, που έχουμε κρατήσει από την αρχή στην άκρη. Και το ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.


Μυστικό


Προσθέτουμε, αν θέλουμε, μανιτάρια σε λεπτές φέτες, πιπεριές, λουκάνικα ή ό,τι αλλαντικό έχουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.