Μια Γαλλίδα μοναχή μόλις έφερε την επανάσταση στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: Ο πάπας Φραγκίσκος τοποθέτησε τη Ναταλί Μπεκάρ στη Σύνοδο των Επισκοπών με δικαίωμα ψήφου. Συγκεκριμένα, την έχρισε υπογραμματέα της Συνόδου, μαζί με τον Ισπανό ιερέα Λουίς Μαρίν ντε Σαν Μαρτίν. Είναι η πρώτη φορά που γυναίκα κατακτά τόσο υψηλή θέση, ανατρέποντας μακραίωνα θρησκευτικά στερεότυπα και παραδόσεις.

Η Σύνοδος είναι ένα θρησκευτικό σώμα που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς πραγματεύεται σημαντικά ζητήματα, όπως το διαζύγιο, συμβουλεύοντας κατόπιν τον πάπα.

Η Σύνοδος είναι ένα θρησκευτικό σώμα που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς πραγματεύεται σημαντικά ζητήματα, όπως το διαζύγιο, συμβουλεύοντας κατόπιν τον πάπα. Ωστόσο η επιλογή της 52χρονης μοναχής δεν είναι τυχαία, καθώς έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ ήδη από το 2019 τελεί σύμβουλος στη Σύνοδο των Επισκοπών.

Δεν είναι η πρώτη φορά μάλιστα που ο πάπας Φραγκίσκος προβαίνει σε μια χειρονομία-δημόσια δήλωση που φέρνει τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ένα βήμα πιο κοντά στην ισότιμη αποδοχή των γυναικών. Πρόσφατα παραχώρησε περισσότερες αρμοδιότητες σε γυναίκες στα θρησκευτικά μυστήρια (χωρίς ωστόσο να μπορούν ακόμα να αναλάβουν ρόλο ιερέα) ενώ πέρυσι διόρισε έξι γυναίκες σε συμβούλιο επιτήρησης των οικονομικών υποθέσεων του Βατικανού.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Με στοιχεία από CNN

Φωτό: REUTERS/Remo Casilli/File Photo
 

TAGS