Οι πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών στην Ελλάδα είχαν κατασκευαστεί στη Νάουσα με τις φωτογραφίες από την συγκεκριμένη, πρωτοποριακή κίνηση να έχει γίνει viral, κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου.

Τώρα συνέχεια έχει η Αθήνα, όπου η πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις που θα δούμε στην πρωτεύουσα μόλις δημιουργήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους του Χαλανδρίου οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε σχολεία.

Oδικό μέτρο για την ασφάλεια όλων και κυρίως των μαθητών που περνούν καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο.

Στόχος του συγκεκριμένου πρότζεκτ είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε θέματα σωστής οδικής συμπεριφοράς και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η ασφάλεια στους δρόμους, δημιουργήθηκαν οι  διαβάσεις τριών διαστάσεων (3D), περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, στις οδούς Φιλ. Λίτσα, Σεβ. Καλλισπέρη και Αισχύλου στο κέντρο του Χαλανδρίου.


Οι διαβάσεις αυτές είναι σχεδιασμένες ώστε να μοιάζουν ότι αιωρούνται πάνω από το οδόστρωμα, δημιουργώντας μία οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς που πλησιάζουν στα εν λόγω σημεία. Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε πολλές χώρες στον κόσμο με πολύ θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν, καθώς τα αυτοκίνητα μοιραία κατεβάζουν αμέσως ταχύτητα μόλις προσεγγίζουν το σημείο.

Τρισδιάστατη διάβαση πεζών στο Χαλάνδρι.

Οι πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών στην Ελλάδα κατασκευάστηκαν στη Νάουσα.

 

Φωτογραφίες: Eurokinisi

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS