ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένας νέος καφές, σπάνιος και μοναδικός ήρθε να σε εθίσει στη γεύση του

Ένα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο γευστικό προφίλ: Γιασεμί, ροδάκινο και μαύρη σοκολάτα.

Ένας νέος καφές, σπάνιος και μοναδικός ήρθε να σε εθίσει στη γεύση του

O 18ος Microfarm Project, Ethiopia Damo, έρχεται από τη γενέτειρα του καφέ, την Αιθιοπία και εγκαινιάζει τη σειρά Ethiopia Motherland. Η Coffee Island γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Καφέ παρουσιάζοντας τη σειρά του Ethiopia Motherland. Τέσσερις ξεχωριστοί Microfarm Project από την Αιθιοπία, την πατρίδα του καφέ, συνθέτουν τη σειρά που θα φτάσει σταδιακά, αυτό το χειμώνα, στα καταστήματα της Coffee Island.

Ένας νέος καφές, σπάνιος και μοναδικός ήρθε να σε εθίσει στη γεύση του

Η πρεμιέρα γίνεται με τον Damo, ανήμερα της γιορτής του καφέ που λόγω της ημέρας θα μπορείς να απολαύσεις στην τιμή του καθημερινού σου ροφήματος. Το αγαπημένο Microfarm Project επιστρέφει και φέτος δυναμικά με μοναδικές ιστορίες και γεύσεις που δε θα ξαναϋπάρξουν. Αυτόν το χειμώνα θα μας συντροφεύσουν τέσσερις Microfarm Project από την Αιθιοπία, την πατρίδα του καφέ.

Όλα ξεκίνησαν, λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η ομάδα της Coffee Island ταξίδεψε στη μακρινή γενέτειρα του καφέ, την Αφρική. Γεμάτοι όρεξη για περιπέτειες και με στόχο να ανακαλύψουν νέες περιοχές, φάρμες, καλλιεργητές, οι εξερευνητές του καφέ έθεσαν για μια ακόμα φορά, μόνο σκοπό τους, να προσφέρουν στους καταναλωτές νέες γευστικές και σπάνιες εμπειρίες που δε θα ξαναϋπάρξουν, μέσω του Microfarm Project. Έτσι, ανακάλυψαν υπέροχες ιστορίες που τυλίγονται με γεύσεις και αρώματα.

Αφετηρία του γευστικού ταξιδιού και ταυτόχρονα το πρώτο κεφάλαιο της σειράς Ethiopia Motherland είναι o Ethiopia Damo. Με ρίζες από το ομώνυμο χωριό Damo, στην περιοχή Bensa της Sidama, 100% Specialty Arabica Heirloom, καλλιεργείται σε υψόμετρο 1900-2100 m. και η συγκομιδή του γίνεται από τοπικές μικροφάρμες ενώ οι καλλιεργητές του είναι άνθρωποι με μεράκι.

Η μέθοδος επεξεργασίας του είναι η υγρή και έχει medium καβούρδισμα διαθέτοντας ένα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο γευστικό προφίλ: Γιασεμί, Ροδάκινο & Μαύρη Σοκολάτα. Για τους ανθρώπους της περιοχής, η καλλιέργεια καφέ, δεν είναι ένα επάγγελμα, είναι μια φιλοσοφία και στάση ζωής. Η παραγωγή της δικής τους σοδειάς, εκτός από αφοσίωση σε κάθε στάδιο της καλλιέργειας, προϋποθέτει και ένα ιδιαίτερο «δέσιμο» με τη φύση, σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και βαθιά γνώση πάνω στην ιδιαιτερότητα ή ξεχωριστή «συμπεριφορά» κάθε ποικιλίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ λοιπόν στην Coffee Island, έρχεται με μια γεύση που δε θα ξαναϋπάρξει, από την πατρίδα του καφέ ενώ αποκλειστικά για εκείνη την ημέρα θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις τη μοναδική γεύση του Damo Microfarm Project στην τιμή του κανονικού καφέ. Πρόλαβέ τον στο καφεκοπτείο ή κάνε μια πρώτη δοκιμή με take away στο κατάστημα ή ηλεκτρονικά μέσα από το app της Coffee Island ή από το site www.coffeeisland.gr

Microfarm Project. Γεύση που δεν θα ξαναϋπάρξει.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.