ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένας νέος καφές, σπάνιος και μοναδικός ήρθε να σε εθίσει στη γεύση του

Ένα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο γευστικό προφίλ: Γιασεμί, ροδάκινο και μαύρη σοκολάτα.

Ένας νέος καφές, σπάνιος και μοναδικός ήρθε να σε εθίσει στη γεύση του

O 18ος Microfarm Project, Ethiopia Damo, έρχεται από τη γενέτειρα του καφέ, την Αιθιοπία και εγκαινιάζει τη σειρά Ethiopia Motherland. Η Coffee Island γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Καφέ παρουσιάζοντας τη σειρά του Ethiopia Motherland. Τέσσερις ξεχωριστοί Microfarm Project από την Αιθιοπία, την πατρίδα του καφέ, συνθέτουν τη σειρά που θα φτάσει σταδιακά, αυτό το χειμώνα, στα καταστήματα της Coffee Island.

Ένας νέος καφές, σπάνιος και μοναδικός ήρθε να σε εθίσει στη γεύση του

Η πρεμιέρα γίνεται με τον Damo, ανήμερα της γιορτής του καφέ που λόγω της ημέρας θα μπορείς να απολαύσεις στην τιμή του καθημερινού σου ροφήματος. Το αγαπημένο Microfarm Project επιστρέφει και φέτος δυναμικά με μοναδικές ιστορίες και γεύσεις που δε θα ξαναϋπάρξουν. Αυτόν το χειμώνα θα μας συντροφεύσουν τέσσερις Microfarm Project από την Αιθιοπία, την πατρίδα του καφέ.

Όλα ξεκίνησαν, λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η ομάδα της Coffee Island ταξίδεψε στη μακρινή γενέτειρα του καφέ, την Αφρική. Γεμάτοι όρεξη για περιπέτειες και με στόχο να ανακαλύψουν νέες περιοχές, φάρμες, καλλιεργητές, οι εξερευνητές του καφέ έθεσαν για μια ακόμα φορά, μόνο σκοπό τους, να προσφέρουν στους καταναλωτές νέες γευστικές και σπάνιες εμπειρίες που δε θα ξαναϋπάρξουν, μέσω του Microfarm Project. Έτσι, ανακάλυψαν υπέροχες ιστορίες που τυλίγονται με γεύσεις και αρώματα.

Αφετηρία του γευστικού ταξιδιού και ταυτόχρονα το πρώτο κεφάλαιο της σειράς Ethiopia Motherland είναι o Ethiopia Damo. Με ρίζες από το ομώνυμο χωριό Damo, στην περιοχή Bensa της Sidama, 100% Specialty Arabica Heirloom, καλλιεργείται σε υψόμετρο 1900-2100 m. και η συγκομιδή του γίνεται από τοπικές μικροφάρμες ενώ οι καλλιεργητές του είναι άνθρωποι με μεράκι.

Η μέθοδος επεξεργασίας του είναι η υγρή και έχει medium καβούρδισμα διαθέτοντας ένα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο γευστικό προφίλ: Γιασεμί, Ροδάκινο & Μαύρη Σοκολάτα. Για τους ανθρώπους της περιοχής, η καλλιέργεια καφέ, δεν είναι ένα επάγγελμα, είναι μια φιλοσοφία και στάση ζωής. Η παραγωγή της δικής τους σοδειάς, εκτός από αφοσίωση σε κάθε στάδιο της καλλιέργειας, προϋποθέτει και ένα ιδιαίτερο «δέσιμο» με τη φύση, σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και βαθιά γνώση πάνω στην ιδιαιτερότητα ή ξεχωριστή «συμπεριφορά» κάθε ποικιλίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ λοιπόν στην Coffee Island, έρχεται με μια γεύση που δε θα ξαναϋπάρξει, από την πατρίδα του καφέ ενώ αποκλειστικά για εκείνη την ημέρα θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις τη μοναδική γεύση του Damo Microfarm Project στην τιμή του κανονικού καφέ. Πρόλαβέ τον στο καφεκοπτείο ή κάνε μια πρώτη δοκιμή με take away στο κατάστημα ή ηλεκτρονικά μέσα από το app της Coffee Island ή από το site www.coffeeisland.gr

Microfarm Project. Γεύση που δεν θα ξαναϋπάρξει.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία