ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένας 8χρονος, άστεγος πρόσφυγας κέρδισε τον τίτλο του Πρωταθλητή Σκακιού της Νέας Υόρκης

Όταν το ταλέντο ξεπερνάει ακόμα και τα μεγαλύτερα εμπόδια της ζωής.

Ένας 8χρονος, άστεγος πρόσφυγας κέρδισε τον τίτλο του Πρωταθλητή Σκακιού της Νέας Υόρκης

Ένας οκτάχρονος πρόσφυγας από την Νιγηρία που ζει σε ένα κέντρο αστέγων στη Νέα Υόρκη μαζί με την οικογένεια του απέδειξε πολύ πρόσφατα ότι όταν διαθέτεις το χάρισμα ακόμα και τα μεγαλύτερα εμπόδια της ζωής δεν είναι ικανά να σου βάλουν φρένο.

Ο Tanitoluwa Adewumi που ζει πλέον μόνιμα στο Μανχάταν διαγωνίστηκε στο μαθητικό πρωτάθλημα σκακιού της Νέας Υόρκης καταφέρνοντας να νικήσει πάρα πολλά παιδιά που ασχολούνται εντατικά με το άθλημα, παρακολουθώντας μάλιστα και ιδαίτερα μαθήματα σε τακτική βάση.

Ο μικρος Tanitoluwa - ή Tani όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του - λατρεύει την ασπρόμαυρη σκακιέρα και έμαθε μόνος του να παίζει σκάκι μόλις έναν χρόνο πριν, παρόλα αυτά κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στο μαθητική πρωτάθλημα ολόκληρης της Νέας Υόρκης, αφήνοντας τους πάντες άφωνους με τις καταπληκτικές του επιδόσεις.

Ο Tani, μετά την κατάκτηση του τίτλου του, δήλωσε πως πλέον έχει δύο μεγάλα όνειρα στη ζωή του: Να γίνει ο πιο νέος πρωταθλητής του κόσμου στο σκάκι και να καταφέρει να κερδίσει για την οικογένεια του μόνιμη άδεια παραμονής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ένας 8χρονος, άστεγος πρόσφυγας κέρδισε τον τίτλο του Πρωταθλητή Σκακιού της Νέας Υόρκης
Ο μικρος Tanitoluwa - ή Tani όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του - λατρεύει την ασπρόμαυρη σκακιέρα και έμαθε μόνος του να παίζει σκάκι μόλις έναν χρόνο πριν, παρόλα αυτά κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση στο μαθητική πρωτάθλημα ολόκληρης της Νέας Υόρκης.

Τα μέλη της οικογένειας Adewumi, που είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και την ζωή τους στη Νιγηρία φοβούμενοι ότι θα γίνουν στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Boko Ηaram, λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων και ζουν στη Νέα Υόρκη τα τελευταία χρόνια, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Mε τον Tani να αναπτύσσει μία απίστευτη κλίση προς το σκάκι η μητέρα του τον έγραψε σε μία τοπική λέσχη όπου ξεχώρισε αμέσως εξαιτίας του μεγάλου του χαρίσματος σε ό,τι είχε να κάνει με τα ξύλινα πιόνια. Μάλιστα, οι υπάλληλοι της λέσχης συμφώνησαν από κοινού να μην δέχονται χρήματα για τα δίδακτρα του 8χρονου λόγω της πενιχρής οικονομικής κατάστασης της οικογένειας του.

Ο δάσκαλος του, Shawn Martinez, μιλώντας στους New York Times για την επιτυχία του μαθητή του, δήλωσε «Έχει τόσο μεγάλο και βαθύ κίνητρο που σε εκπλήσσει συνεχώς. Λύνει δέκα φορές περισσότερα σκακιστικά προβλήματα από τον μέσο μαθητή σκακιού. Θέλει να γίνει ο καλύτερος όλος. Μέσα σε έναν χρόνο να καταφέρει κάποιος να φτάσει σε αυτό το σημείο, ουσιαστικά μόνος του, χωρίς οικογενειακό υπόβαθρο και χωρίς την στήριξη της οικογένειας του, πραγματικά δεν το έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου,» είπε.

Μάλιστα, οι υπάλληλοι της λέσχης συμφώνησαν από κοινού να μην δέχονται χρήματα για τα δίδακτρα του 8χρονου λόγω της πενιχρής οικονομικής κατάστασης της οικογένειας του.

Το ίδιο το παιδί, που θα διαγωνιστεί ξανά τον Μάιο για τον τίτλο του πρωταθλητική σκακιού σε ολόκληρες της Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δηλώνει πως στην καρδιά του «αισθάνεται 100% Αμερικάνος» και ελπίζει η οικογένεια του να καταφέρει να κερδίσει την άδεια παραμονής στην ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για εκείνους τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

Read Next

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.