ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Εναέρια ακροβατικά, ζωντανή μουσική, θεατρική πρόζα. Μια φαντασμαγορία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι παραστάσεις «Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη» του Cirko Cachivache, με ελεύθερη είσοδο, συνεχίζονται μέχρι 8 Αυγούστου.

Εναέρια ακροβατικά, ζωντανή μουσική, θεατρική πρόζα. Μια φαντασμαγορία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

H πολύ επιτυχημένη, με συνεχόμενα sold out παράσταση «Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη» από το Cirko Cachivache, που έχουν απολαύσει ήδη χιλιάδες μικροί και μεγάλοι θεατές, συνεχίζεται. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει 3 ακόμα παραστάσεις στις 06, 07 & 08/08 στον Θόλο.

Ο Θόλος, η ολοκαίνουργια εγκατάσταση που εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια του Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στον Λαβύρινθο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), έχει υποδεχτεί από 16 Ιουλίου το Cirko Cachivache. Ακροβάτες, μουσικοί, ζογκλέρ, παλιάτσοι και ηθοποιοί μεταμορφώνουν τον Θόλο σ’ ένα φαντασμαγορικό τσίρκο που συναρπάζει το κοινό όλων των ηλικιών. Ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορός, πρόζα, αλλά και στοιχεία από κινέζικες πολεμικές τέχνες, συνδυάζονται αρμονικά με την τέχνη του νέου τσίρκου, δημιουργώντας ένα θεαματικό αποτέλεσμα που μαγνητίζει παιδιά και ενήλικες.

Το Cirko Cachivache είναι μια ομάδα καλλιτεχνών του τσίρκου, του θεάτρου και της μουσικής που ιδρύθηκε το 2010, με τις ρίζες του στο νέο τσίρκο και το θέατρο του δρόμου. Το «νέο τσίρκο» (New Circus, Nouveau Cirque) συνδυάζει την παραδοσιακή μορφή του τσίρκου με νέες αισθητικές επιρροές, οι οποίες έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον του κοινού. Το Cirko Cachivache έχει υιοθετήσει τα σημαντικότερα συστατικά του New Circus: ακροβατικά νούμερα, θεατρική πρόζα, ζογκλέρ, εναέρια ακροβατικά, κωμική αλλά και δραματική δράση, ζωντανή μουσική κ.λπ. Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι όλα τα μέλη της μπορούν να κάνουν τα πάντα, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να παίξουν μουσική, να κάνουν ακροβατικά και ζογκλερικά.

Το Cirko Cachivache έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, σε ανοικτά και κλειστά θέατρα, φεστιβάλ, πλατείες και πάρκα, δίνοντας παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό με αποκορύφωμα την παράσταση «Το Όνειρο της Μόλυ» (θέατρο Παλλάς – σεζόν 2016/17), που παρακολούθησαν πάνω από 40.000 θεατές.

Εναέρια ακροβατικά, ζωντανή μουσική, θεατρική πρόζα. Μια φαντασμαγορία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορός, πρόζα, αλλά και στοιχεία από κινέζικες πολεμικές τέχνες, συνδυάζονται αρμονικά με την τέχνη του νέου τσίρκου, δημιουργώντας ένα θεαματικό αποτέλεσμα που μαγνητίζει παιδιά και ενήλικες.

Βαδίζοντας στην Ουρά του Τίγρη: Λίγα λόγια για την υπόθεση

Στο βασίλειο του KIΝ επικρατεί ειρήνη. Εκεί, ο ενάρετος βασιλιάς και η σοφή βασίλισσα κυβερνούν αρμονικά, σέβονται τη φύση και φροντίζουν το λαό τους. Η λίμνη, που χαρίζει ζωή σε όλο το βασίλειο προσφέροντας το νερό της σε ανθρώπους, ζώα και καλλιέργειες, λατρεύεται σαν θεότητα. Όταν ο κακός αδερφός του βασιλιά, για να του κλέψει τον θρόνο, ξεραίνει τη λίμνη και φέρνει ανομβρία, όλα μοιάζουν χαμένα για το βασίλειο. Μια νεαρή ηρωίδα, που γεννιέται με μαγικό τρόπο μέσα από μια κερασιά, φαίνεται να είναι αποφασισμένη να φέρει πάλι τη βροχή. Παρ’ όλα αυτά, την κρίσιμη στιγμή δειλιάζει… Θα καταφέρει, τελικά, να ξεπεράσει τους φόβους της και να σώσει το βασίλειο;

Με έντονο το μυθολογικό στοιχείο, η πλοκή του έργου «Βαδίζοντας στην ουρά του τίγρη» επιχειρεί να ενδυναμώσει τη σχέση του θεατή με τη φύση, θέλοντας να μεταδώσει ένα οικολογικό μήνυμα.

Info

Επόμενες παραστάσεις 25, 26, 30, 31 Ιουλίου, 1 Αυγούστου. Νέες παραστάσεις 06, 07 και 08 Αυγούστου. Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 21.00, διαρκούν 90’ χωρίς διάλειμμα και πραγματοποιούνται στον Θόλο, στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά από 5 ετών και πάνω με ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org. Η προεγγραφή για τις νέες παραστάσεις θα ξεκινήσει την Τρίτη 30 Ιουλίου.

Δείτε τρέιλερ για προηγούμενη παράσταση του Cirko Cachivache, «Το Όνειρο της Μόλυ»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Ιουλ 2024

Μύθοι και αλήθειες για την επείγουσα αντισύλληψη

Οι μύθοι γύρω από την επείγουσα αντισύλληψη που πρέπει να καταρριφθούν

25 Ιουλ 2024

Γωγώ Μπρέμπου -Χρήστος Χωμενίδης: Από το Προεδρικό Μέγαρο με πολλή αγάπη

Μια σπάνια κοινή δημόσια έξοδο έκαναν η Γωγώ Μπρέμπου και ο Χρήστος Χωμενίδης που μετρούν εννέα χρόνια σχέσης.

Περισσότερα από

Life

25 Ιουλ 2024

Συγκίνηση για το Μάτι: Βουρκωμένοι συγγενείς άφησαν 104 φαναράκια στην Αργυρά Ακτή για τις ψυχές των θυμάτων

Μετά το τρισάγιο και το Προσκλητήριο νεκρών στον Νέο Βουτζά, έγινε πομπή προς το Μάτι, η οποία κατέληξε στην Αργυρά Ακτή.

24 Ιουλ 2024

Anna Maria Mazaraki: 5+1 ethnic picks με -40% έκπτωση που θα πάρεις μαζί σου στο νησί"

Ξεχωριστά κοσμήματα με -40% έκπτωση που θα αναβαθμίσουν τα καλοκαιρινά σου looks!

23 Ιουλ 2024

Μαύρη επέτειος σήμερα: Πέρασαν έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι - Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση

'Εξι χρόνια συμπληρώνονται από τη μεγάλη εθνική τραγωδία στο Μάτι, με τους 104 νεκρούς και τους τραυματίες.

23 Ιουλ 2024

Έρευνα Καταναλωτών Pepco: Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν έως και το 87% όλων των αγοραστών

Οι πελάτες της Pepco σε κάθε χώρα αποτελούνται κυρίως από γυναίκες.

22 Ιουλ 2024

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι: Η παράσταση που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο έρχεται στο Ηρώδειο για μόνο δύο βραδιές

Το αθηναϊκό κοινό έχει δύο ακόμη ευκαιρίες να απολαύσει το αντιπολεμικό αριστούργημα σε σκηνοθεσία Τιμοφέι Κουλιάμπιν που καταχειροκροτήθηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

21 Ιουλ 2024

Πανσέληνος Ιουλίου: Τα ζώδια που επηρεάζει "μεταμορφωτικά" η πανσέληνος του Ελαφιού

Η Πανσέληνος της 21ης Ιουλίου επηρεάζει έντονα τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού.

21 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: 24 άγνωστες ιστορίες που θα σε κάνουν να τους δεις με άλλα μάτια

Μπες στο ολυμπιακό πνεύμα και μάθε αυτά τα απίστευτα στοιχεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

21 Ιουλ 2024

Σοκ στην Τουρκία: Ένα νέο αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου προτείνει τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων να κάνουν λόγο για σφαγή και να ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.