ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα ζαχαροπλαστείο στο Χολαργό που ροκάρει με κάθε τρόπο

Η Ρένα Οροκλού όταν έκρινε πως έπρεπε, άλλαξε σελίδα στην ζωή της, έφυγε από την διοργάνωση συναυλιών και ακολούθησε μια μεγάλη της αγάπη. Την ζαχαροπλαστική.

Ένα ζαχαροπλαστείο στο Χολαργό που ροκάρει με κάθε τρόπο

Ένα ζαχαροπλαστείο στο Χολαργό που ροκάρει με κάθε τρόπο

Κρυμμένη σε ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στον Χολαργό, η Ρένα Οροκλού δημιουργεί γλυκά που ξεχωρίζουν με το κέφι που σου δίνει η σιγουριά ότι έχεις ακολουθήσει αυτό που πάντα ήθελες στην ζωή σου. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που οι δημιουργίες της έχουν γίνει γνωστές σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Τελικά, τα όνειρα μπορεί να είναι φτιαγμένα από ζάχαρη και μέλι και οι μεγάλες αποφάσεις της ζωής μας να μην απατούν τίποτα περισσότερο από ένα καλό ξεσκόνισμα στις πιο βαθιές μας επιθυμίες.

-Πως αποφάσισες να αλλάξεις καριέρα;

Είχα, πάντα, στο μυαλό μου ότι θέλω να αφήσω τις συναυλίες μέχρι τα 40 μου. Η οικονομική κρίση με διευκόλυνε να το πάρω απόφαση. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και οι συναυλίες που γίνονταν όλο και πιο σπάνια, μου έστελναν το μήνυμα ότι καλό είναι να κρατήσω από αυτή την δουλειά τις καλές μου αναμνήσεις και να τολμήσω κάτι άλλο που αγαπούσα το ίδιο, την ζαχαροπλαστική. Έτσι, ξεκίνησα με ένα πολύ μικρό budget και έφτιαξα το εργαστήριο μου.

-Ρένα πως προέκυψε η ζαχαροπλαστική στην ζωή σου;

Δε νομίζω ότι προέκυψε ακριβώς. Απλά ήταν κάτι που πάντα αγαπούσα. Αυτά δεν προκύπτουν. Τα κουβαλάς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Ήρθε απλά η ώρα που το ήθελα πολύ και αποφάσισα να το ζήσω.

-Πόσο καιρό ασχολείσαι επαγγελματικά με τα γλυκά;

Ξεκίνησα επαγγελματικά πριν 4 χρόνια και το 2013 έφτιαξα το εργαστήριο μου στον Χολαργό.

-Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να αλλάξει πορεία και να αρχίσει κάτι καινούριο;

Αν κάτι κρίνεται αναγκαίο, για διάφορους λόγους, δε νομίζω ότι είναι δύσκολο. Βάζεις το κεφάλι κάτω, αρχίζεις σκληρή δουλειά, κρατάς την αξιοπρέπειά σου και αλλάζεις σελίδα.

-Που νομίζεις ότι οφείλεται η επιτυχία σου;

Η όποια επιτυχία μου, μιας και θεωρώ ότι η λέξη επιτυχία είναι κατά κάποιο τρόπο ασαφής και υποκειμενική, ίσως οφείλεται στην απλότητα και την αμεσότητα του τρόπου που μαγειρεύουμε τα γλυκά μας. Αυτό νομίζω ότι μας διαφοροποιεί.

-Δοκιμάζεις νέες συνταγές ή πειραματίζεσαι πάνω σε συνταγές που έχουν φτάσει με τον χρόνο στα χέρια σου;

Φυσικά και τα δύο. Κάποια πράγματα δεν τα αλλάζουμε με τίποτα και κάποια άλλα συνεχώς ανανεώνονται για να προσφέρουμε καινούριες γεύσεις στους πελάτες μας.

-Πως επιλέγεις τις πρώτες ύλες σου;

Αυστηρά και με βασικό κριτήριο την ποιότητα και την φρεσκάδα. Ακολουθώ τη μυρωδιά, την υφή και στη συνέχεια κάνω τους συνδυασμούς που σκέφτομαι και φαντάζομαι.

-Έχεις κάποιο ιδιαίτερο υλικό που έχεις ανακαλύψει ότι αναδεικνύει τα γλυκά;

Το καλό φρέσκο βούτυρο, οι μυρωδιές των εσπεριδοειδών και τα μπαχαρικά!

-Υπάρχει κάποιος γαστρονομικός, ζαχαροπλαστικός προορισμός που θα ήθελες να επισκεφτείς για να εμπνευστείς;

Εδώ και χρόνια θέλω να κάνω ένα ταξίδι στο Βέλγιο και να παρακολουθήσω ίσως κάποια σεμινάρια αλλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα λόγω έλλειψης χρόνου. Στο μέλλον ελπίζω να το καταφέρω.

-Πόση σημασία έχει η όμορφη εμφάνιση ενός γλυκού;

Νόμιζα ότι έχει μεγάλη αλλά τελικά ο κόσμος στον οποίο απευθύνομαι δίνει περισσότερο βάση στην γευστική κατάληξη. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι τα γλυκά μας είναι κακομούτσουνα. Απλώς, ακολουθούμε μια ….σπιτική αισθητική που είναι πιο οικεία στον πελάτη.

-Πιστεύεις ότι ένα γλυκό μπορεί να γλυκάνει την σχέση δυο ανθρώπων;

Όντας ρεαλίστρια, θα πω όχι. Δεν το πιστεύω. Μπορεί να είναι μια παραπάνω χαρά σε μια καλή σχέση στη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου, αλλά δε σώζει ζωές. Μακάρι να μπορούσε…

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου γλυκό και για ποιον λόγο;

Να πω την αλήθεια, δεν έχω ένα συγκεκριμένο γλυκό που προτιμώ. Είμαι μεγάλη γλυκατζού και μου αρέσουν όλα τα νόστιμα γλυκά αλλά έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε εκείνα που δεν είναι υπερβολικά και δεν περιέχουν πολύ ζάχαρη. Θα μπορούσα να πω ότι το αγαπημένο μου γλυκό είναι ένα καλό γλυκό!

-Τι πρέπει να προσέχει μια φιλόδοξη ζαχαροπλάστης;

Δε μου αρέσει καθόλου η έννοια της «φιλοδοξίας». Τουλάχιστον εμένα προσωπικά δε με τρέφει αυτό! Επομένως είμαι το λάθος άτομο να δώσει συμβουλές τέτοιου είδους!

-Πες μας ποιο γλυκό θα διάλεγες για να ολοκληρώσεις ένα κυριακάτικο γεύμα, ποιο για να συνοδέψεις το απογευματινό σου καφέ και ποιο για να απολαύσεις ένα κονιάκ το βράδυ.

Μετά από ένα Κυριακάτικο γεύμα και κατά τη διάρκεια του απογεύματος θα μπορούσα να φάω τα πάντα, με ιδιαίτερη προτίμηση στην τάρτα λεμόνι . Είναι γνωστές οι Κυριακές για «καταστροφές». Με τον καφέ μου θα έτρωγα ένα μελομακάρονο και με το κονιάκ μου θα προτιμούσα ένα σοκολατάκι με μπαχαρικά.

-Τι γεύσεις προτιμούν οι άντρες και τι οι γυναίκες;

Στατιστικά οι άντρες είναι πιο φανατικοί με την σοκολάτα και οι γυναίκες λίγο πιο τολμηρές με τις πιο ανάλαφρες και κρεμώδεις γεύσεις. Βέβαια από την εμπειρία μου, τα τελευταία 3 χρόνια στο εργαστήριο, όλα αυτά έχουν επαναπροσδιοριστεί!

-Η μουσική συνοδεύει τις δημιουργίες σου. Όταν κλείνεσαι στο εργαστήριο για να δημιουργήσεις κάτι καινούριο, επιλέγεις συγκεκριμένα κομμάτια, είδος ή καλλιτέχνη;

Ακούμε ραδιόφωνο και κατά καιρούς , επειδή μπουχτίζουμε με τα ίδια και τα ίδια, καμιά ιντερνετική λίστα με jazz και λίγο κλασσική μουσική.

-Έχεις όνειρα για ένα ακόμα μεγαλύτερο ζαχαροπλαστείο ή σου αρέσει αυτή η μικρή, κρυφή γωνιά στον Χολαργό;

Δεν ονειρεύομαι ακόμα τίποτα περισσότερο από αυτή τη μικρή, μυστική γωνιά. Ίσως να ήθελα να μεγαλώσει λίγο προς το πλάι. Μόνο αυτό. Με τρομάζει η μεγάλη έκθεση και νομίζω ότι θα μου κλέψει και το τελευταίο ίχνος ελευθερίας που μου δίνει αυτή η κατά κάποιον τρόπο, περιθωριοποίηση!

-Έχεις αλλάξει, ήδη, μια φορά πορεία στην ζωή σου. Αν σου προέκυπτε και δεύτερη ανάλογη διάθεση, που νομίζεις ότι θα κατευθυνόσουν;

Θα ήθελα να συνεχίσω με κάτι που να μη με κουράζει άλλο πια. Ίσως να γινόμουν γάτα και να μεγάλωνα σε ένα σπίτι με τζάκι, καναπέδες και ανθρώπους που να είναι καλοί και να μαγειρεύουν ωραία και μυρωδάτα φαγητά… Αν είχα αυτή τη δυνατότητα να αποποιηθώ την ανθρώπινη υπόσταση, για λίγα χρόνια, θα το επέλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη!

-Τα γλυκά παχαίνουν τελικά ή ό,τι ομορφαίνει την ζωή μας δεν έχει λόγο να υπολογίζεται σε θερμίδες;

Ναι τα γλυκά παχαίνουν. Ναι η ζωή μας δεν έχει κανένα λόγο να υπολογίζεται σε θερμίδες! Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…

Read Next

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

Περισσότερα από

Life

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.