ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα ζαχαροπλαστείο, μπουτίκ «γλυκών κοσμημάτων», στην Άνω Γλυφάδα

Τα γαλλικά γλυκά που αγαπούν το βούτυρο και τις κρέμες έχουν τον πρώτο λόγο και μιλούν ελληνικά.

Ένα ζαχαροπλαστείο, μπουτίκ «γλυκών κοσμημάτων», στην Άνω Γλυφάδα

Είναι από τα «παιδιά» του δεύτερου lockdown μιας και άνοιξε κατά την διάρκεια του. Τα γλυκά του συνδυάζουν ελληνικά προϊόντα με γαλλικές τεχνικές και είναι απλώς… σατανικά.

Λατρεύω να φτιάχνω γλυκά. Και αυτές τις μέρες του δεύτερου lockdown για να τις γλυκάνω, μπαίνω όλο και πιο πολύ στην κουζίνα και ανακατεύομαι με αλεύρια, ζάχαρες, σοκολάτες, ζύμες, βούτυρα κτλ. Αν μη τι άλλο περνάω δημιουργικά τις ώρες μου. Βέβαια μου αρέσει και να τα τρώω.

Δυστυχώς στην Αθήνα δεν έχουμε πολλά καλά ζαχαροπλαστεία. Ή μάλλον δεν είχαμε. Γιατί τώρα τελευταία ανοίγουν όλο και περισσότερα που όντως έχουν κάτι καινούργιο να πουν προτείνουν. Που δεν «παίζουν» με την περπατημένη. Που πάνε ένα βήμα παρακάτω την δημιουργικότητα. Που συνδυάζουν τεχνικές και παραδοσιακά προϊόντα. Ένα τέτοιο είναι και το Ourse που άνοιξε μέσα στο δεύτερο lockdown στην ήρεμη γειτονιά της Άνω Γλυφάδας.

Ένα ζαχαροπλαστείο, μπουτίκ «γλυκών κοσμημάτων», στην Άνω Γλυφάδα
Ένα τέτοιο είναι και το Ourse που άνοιξε μέσα στο δεύτερο lockdown στην ήρεμη γειτονιά της Άνω Γλυφάδας.

Η αλήθεια είναι για μένα που μένω στο κέντρο μου πέφτει λίγο μακριά (φανταστείτε για εκείνους που βρίσκονται πιο βόρεια) όμως η μικρή «εκδρομή» μέχρι εκεί αξίζει τον κόπο μια και τα γλυκά του Ourse θα σας αποζημιώσουν για την όποια ταλαιπωρία.

Πίσω λοιπόν, από αυτό το γλυκό project βρίσκονται η ζαχαροπλάστης Βίκυ Νταλαγιάννη, ο chef Στέφανος Τσουκαλάς και ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης. Τον τελευταίο ίσως να τον γνωρίζετε γιατί ήταν εκείνος που έφτιαχνε τους γλυκούς πειρασμούς του εστιατορίου Σπονδή. Που είμαι σίγουρος αν τα είχατε δοκιμάσει, ακόμα θα θυμάστε την γεύση τους – εγώ πάντως ακόμα δεν την έχω ξεχάσει. Οι τρεις τους αρχικά ήθελαν να φτιάχνουν παγωτό, εξ ου και η παγωτομηχανή που έχουν εξ Ιταλίας.

Όμως τα σχέδια άλλαξαν στην πορεία. Το παγωτό δεν έφυγε από τα πλάνα, αλλά δεν είναι ο πρωταγωνιστής. Τα γαλλικά γλυκά που αγαπούν το βούτυρο και τις κρέμες έχουν τον πρώτο λόγο και μιλούν ελληνικά. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι μπορεί οι τεχνικές τους να βασίζονται πάνω στην γαλλική σχολή, οι πρώτες ύλες όμως είναι ελληνικές από μικρούς παραγωγούς και μάλιστα κατόπιν μεγάλης έρευνας του Στέφανου.

Τα γλυκά που θα βρείτε τις βιτρίνες του λιτού ζαχαροπλαστείου φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο. Είναι ολόφρεσκα και πολλά από αυτά σε περιορισμένα κομμάτια.

Τα γλυκά που θα βρείτε τις βιτρίνες του λιτού ζαχαροπλαστείου φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο. Είναι ολόφρεσκα και πολλά από αυτά σε περιορισμένα κομμάτια.

Δοκιμάστε την τάρτα αφιερωμένη στο φιστίκι Αιγίνης που παίζει με τρεις διαφορετικές υφές από τον εν λόγω ξηρό καρπό (πραλίνα, crumble, dacquoise), την Flan Parisien με την στιβαρή της κρέμα που μυρίζει βούτυρο και βανίλια, το Saint Honoré με την αφράτη κρέμα, την ρευστή καραμέλα στην καρδιά του και τα καραμελωμένα σου. Υπάρχει επίσης και η σοκολατένια εκδοχή του τελευταίου, με μικρά αφράτα σουδάκια που είναι καραμελωμένα στην κορυφή, με μια κρέμα από πραλίνα φουντουκιού και άλλη μια από σοκολάτα γάλακτος, που σίγουρα αξίζει την προτίμηση σας.

Όπως επίσης και το επιβλητικό Mont Blanc. Ένα απαλό και κρεμώδες ημισφαίριο ελαφριάς σαντιγί βανίλιας Μαδαγασκάρης, που έχει καλυφθεί με vermicelli κάστανου και στέκεται πάνω σε μια τραγανή τάρτα βουτύρου. Και στην επιφάνεια μικρές νιφάδες μαρέγκας και γρασαρισμένα κάστανα. Υπερπαραγωγή!

Πίσω λοιπόν, από αυτό το γλυκό project βρίσκονται η ζαχαροπλάστης Βίκυ Νταλαγιάννη, ο chef Στέφανος Τσουκαλάς και ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης.

Φυσικά δεν λείπουν και τα μακαρόν, πολύχρωμα και σε πολλές γεύσεις. Ούτε όμως και τα σοκολατάκια και οι πραλίνες (φιστίκι Αιγίνης με θαλασσινό αλάτι, φουντούκι, φρούτα του πάθους και peanut) που μπαίνουν σε όμορφο κουτάκια και είναι μια μπουκιά. Όσο για το παγωτό, θα σας πω προς το παρόν να δοκιμάσετε το καϊμάκι με κατσικίσιο γάλα αλλά και εκείνο με την γεύση μπακλαβά. Και κάντε υπομονή μέχρι να πιάσουν για τα καλά οι ζέστες και να βγάλουν και άλλες γεύσεις.

facebook.com/Ourse-Athens

Μυστρά 39, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 2121067019

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.