ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα Pelagos γεύσης στο Four Seasons Athens

Ο βραβευμένος σεφ Luca Piscazzi δημιουργεί πιάτα με τοπικές πρώτες ύλες και επικούρεια φιλοσοφία που μπορείτε να απολαύσετε σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

Ένα Pelagos γεύσης στο Four Seasons Athens

Το fine dinning αυτό το καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με έναν προορισμό: το εστιατόριο Pelagos που βρίσκεται στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Ο σεφ Luca Piscazzi που ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία προτείνει ένα δημιουργικό μενού βασισμένο στα θαλασσινά, τις τοπικές γεύσεις και τη μεσογειακή κουζίνα.

Ένα Pelagos γεύσης στο Four Seasons Athens

Ποιος είναι ο Luca Piscazzi

Πρόκειται για έναν σεφ με περγαμηνές Michelin που έχει κερδίσει αναγνώριση σε σημαντικά βραβευμένα εστιατόρια σε Ρώμη, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο και Λονδίνο. Πριν αποφασίσει να μετακομίσει με την οικογένειά του στην Αθήνα εργαζόταν στο πλάι της Anne-Sophie Pic ως Head Chef στο La Dame de Pic του Λονδίνου -το εστιατόριο βρίσκεται στο Four Seasons Ten Trinity Square και κέρδισε δύο (από τα τέσσερα) αστέρια Michelin που διαθέτει κατά τη διάρκεια της θητείας του Piscazzi.

Η μαγειρική φιλοσοφία του Piscazzi αψηφά τον εντυπωσιασμό, κι εστιάζει σε πιάτα με αναγνωρίσιμα υλικά και στην ανάδειξη των πλούσιων γεύσεων, αρωμάτων και υφών των εποχιακών πρώτων υλών. Ένα ξεχωριστό στοιχείο που μπορείτε να γευτείτε στο νέο του εγχείρημα, το μενού του Pelagos, είναι ο απροσδόκητος τρόπος με τον οποίο έχει εφαρμόσει στα ψάρια και τα θαλασσινά τεχνικές που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι αφορούν την επεξεργασία του κρέατος.

Το μενού

Αντλώντας έμπνευση από τη συνεχώς μεταβαλλόμενη διάθεση της θάλασσας, η νέα ομάδα του Pelagos εξειδικεύεται στο να γεννά τις δικές της ερμηνείες των παγκόσμιων γαστρονομικών τάσεων. "Εξασφαλίζουμε τις περισσότερες πρώτες ύλες μας από ντόπιους προμηθευτές, κυρίως ψάρια και θαλασσινά που αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Αν έχουμε ένα μεγάλο ψάρι, θα σερβίρουμε το ωμό μέρος, θα φτιάξουμε κρέμα από την κοιλιά και, αν έχει αυγά, θα τα κρατήσουμε για να φτιάξουμε bottarga (αυγοτάραχο)", λέει ο Piscazzi. "Τα ψάρια, όπως τα λαχανικά, έχουν εποχικότητα. Ζητώ πάντα από τον ψαρά μου να μου υποδείξει ο ίδιος ποια ψάρια να χρησιμοποιήσω".

Στα ορεκτικά θα βρείτε ευρηματικές προτάσεις που βασίζονται στις ωμές πρώτες ύλες. Στα κυρίως πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ​​ψάρια σε αναπάντεχους συνδυασμούς, ενώ το αρνάκι γάλακτος και το wagyu beef συμπληρώνουν τη λίστα. Τη γευστική εμπειρία ολοκληρώνουν τα δροσιστικά κι ανάλαφρα επιδόρπια με φρούτα και λουλούδια.

Προτείνουμε να επιλέξετε για αρχή ένα ταρτάρ τόνου με trompette κολοκυθιού, πιπέρι cubeba, και παγωτό από φυστίκι και φύλλα δάφνης. Στα signature κυρίως πιάτα ξεχωρίζει το λαβράκι με αγκινάρα, μαστίχα και καπνιστό χαβιάρι και το Kagoshima Wagyu με ντομάτα coeur de boeuf, tsukudani, πατάτα και καπνιστό χέλι.

Εάν πάλι θέλετε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη, υπάρχουν τρία μενού degustation με τέσσερα έως οκτώ πιάτα. Σε ό,τι αφορά τη λίστα κρασιών, οι ακτές της Μεσογείου έχουν την τιμητική τους, με περιζήτητες ετικέτες από το Μπολγκέρι έως τη Βουργουνδία, συμπεριλαμβανομένων και μοναδικών ελληνικών ποικιλιών και αμπελώνων.

Ο χώρος

Ο σχεδιασμός του εστιατορίου έγινε από την ομάδα αρχιτεκτονικής και interior design Μartin Brudnizki Design Studio με στόχο ώστε να τονίσει τη στενή επαφή του με τη θάλασσα. Όταν είσαι στο εσωτερικό, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο σαλόνι ενός πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, ενώ παντού υπάρχουν αναφορές σε ιστιοφόρα, όπως τα πλεκτά λευκά σχοινιά στους τοίχους.

Ένα ιδιαίτερο στοιχεία είναι το Martini bar του Pelagos μια κομψή αναφορά στη ρετρό αίγλη της δεκαετίας του '60 καθώς και στην πλούσια σε διάσημους αστέρες ιστορία του ξενοδοχείου. Εκεί, οι έμπειροι mixologists του Four Seasons να δημιουργούν ευφάνταστα κοκτέιλ με φρέσκους χυμούς, premium ποτά και βότανα της Μεσογείου.

Βγαίνοντας τον εξωτερικό χώρο, η αίσθηση της κρουαζιέρας συνεχίζεται, χάρη στην ανεμπόδιστη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Μοιάζει σα να βρίσκεται κανείς στο ψηλότερο κατάστρωμα ενός πλοίου, απολαμβάνοντας το θαλασσινό αεράκι, τον ήχο των γλάρων και το ηλιοβασίλεμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Τα μέτρα υγειονομικής ασφαλείας

Όπως σε όλα τα Four Seasons ανά τον κόσμο έτσι κι εδώ εφαρμόζονται οι κανονισμοί του Lead With Care, μιας στρατηγικής που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Johns Hopkins Medicine International κι έχει σαν επίκεντρό της την προστασία της υγείας και της ασφάλειας.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις καλέστε στο +30 21 0890 1190.

Read Next

21 Μαρ 2023

Ημερίδα | "Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο" στο Μέγαρο Μουσικής

H Ημερίδα του Harpers Bazaar, της Madame Figaro και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, πολιτικών, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών στις 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Περισσότερα από

Life

20 Μαρ 2023

Choix Hall: Wine and art events από την InterCatering

Ένας υπέροχος industrial χώρος, ιδανικός για κάθε είδους εκδηλώσεις.

20 Μαρ 2023

Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το κρέας: Γίνε vegan για μια μέρα

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας αποτελεί μια καλή αφορμή για να εστιάσουμε σε μια διατροφή που κερδίζει συνεχώς έδαφος.

20 Μαρ 2023

Xiaomi 13 Lite | Το νέο μοντέλο της Xiaomi είναι το ιδανικό εργαλείο για content generation

Καινοτόμα features, απαράμιλλη αισθητική και σύγχρονο design ενώνονται ιδανικά στο νέο Xiaomi 13 Lite.

19 Μαρ 2023

Δέκα ιδέες για πρωινό από την Ελένη Πετρουλάκη

Τα αγαπημένα γεύματά της, έτσι όπως τα έχει μοιραστεί μέσα από τα stories της.

19 Μαρ 2023

Girl Talk event | Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες

Ένα Girl Talk με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

18 Μαρ 2023

International Colour Day | Αφιέρωμα στα χρώματα στο Best Radio 92.6

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος θα αφιερώσει μια ολόκληρη εκπομπή στα χρώματα

18 Μαρ 2023

"Creating the Future" | Η Tempo OMD Hellas γιορτάζει 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ελλάδα

Η εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

18 Μαρ 2023

Είναι τα καρότα superfoods; Η θρεπτική αξία του διάσημου λαχανικού

Τα καρότα είναι από τα πιο διάσημα λαχανικά της άνοιξης. Μπορεί να τα καταναλώνουμε όλο τον χρόνο, όμως, τώρα είναι στην καλύτερη φάση τους.

17 Μαρ 2023

Πώς ο ύπνος μπορεί να επηρεάσει το βάρος μας;

Η σύνδεση μεταξύ ύπνου και απώλειας βάρους και συμβουλές βελτίωσης του ύπνου με σκοπό την υποστήριξη του αδυνατίσματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.