ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα Pelagos γεύσης στο Four Seasons Athens

Ο βραβευμένος σεφ Luca Piscazzi δημιουργεί πιάτα με τοπικές πρώτες ύλες και επικούρεια φιλοσοφία που μπορείτε να απολαύσετε σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

Ένα Pelagos γεύσης στο Four Seasons Athens

Το fine dinning αυτό το καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με έναν προορισμό: το εστιατόριο Pelagos που βρίσκεται στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Ο σεφ Luca Piscazzi που ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία προτείνει ένα δημιουργικό μενού βασισμένο στα θαλασσινά, τις τοπικές γεύσεις και τη μεσογειακή κουζίνα.

Ένα Pelagos γεύσης στο Four Seasons Athens

Ποιος είναι ο Luca Piscazzi

Πρόκειται για έναν σεφ με περγαμηνές Michelin που έχει κερδίσει αναγνώριση σε σημαντικά βραβευμένα εστιατόρια σε Ρώμη, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο και Λονδίνο. Πριν αποφασίσει να μετακομίσει με την οικογένειά του στην Αθήνα εργαζόταν στο πλάι της Anne-Sophie Pic ως Head Chef στο La Dame de Pic του Λονδίνου -το εστιατόριο βρίσκεται στο Four Seasons Ten Trinity Square και κέρδισε δύο (από τα τέσσερα) αστέρια Michelin που διαθέτει κατά τη διάρκεια της θητείας του Piscazzi.

Η μαγειρική φιλοσοφία του Piscazzi αψηφά τον εντυπωσιασμό, κι εστιάζει σε πιάτα με αναγνωρίσιμα υλικά και στην ανάδειξη των πλούσιων γεύσεων, αρωμάτων και υφών των εποχιακών πρώτων υλών. Ένα ξεχωριστό στοιχείο που μπορείτε να γευτείτε στο νέο του εγχείρημα, το μενού του Pelagos, είναι ο απροσδόκητος τρόπος με τον οποίο έχει εφαρμόσει στα ψάρια και τα θαλασσινά τεχνικές που έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε ότι αφορούν την επεξεργασία του κρέατος.

Το μενού

Αντλώντας έμπνευση από τη συνεχώς μεταβαλλόμενη διάθεση της θάλασσας, η νέα ομάδα του Pelagos εξειδικεύεται στο να γεννά τις δικές της ερμηνείες των παγκόσμιων γαστρονομικών τάσεων. "Εξασφαλίζουμε τις περισσότερες πρώτες ύλες μας από ντόπιους προμηθευτές, κυρίως ψάρια και θαλασσινά που αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Αν έχουμε ένα μεγάλο ψάρι, θα σερβίρουμε το ωμό μέρος, θα φτιάξουμε κρέμα από την κοιλιά και, αν έχει αυγά, θα τα κρατήσουμε για να φτιάξουμε bottarga (αυγοτάραχο)", λέει ο Piscazzi. "Τα ψάρια, όπως τα λαχανικά, έχουν εποχικότητα. Ζητώ πάντα από τον ψαρά μου να μου υποδείξει ο ίδιος ποια ψάρια να χρησιμοποιήσω".

Στα ορεκτικά θα βρείτε ευρηματικές προτάσεις που βασίζονται στις ωμές πρώτες ύλες. Στα κυρίως πρωταγωνιστούν τα φρέσκα ​​ψάρια σε αναπάντεχους συνδυασμούς, ενώ το αρνάκι γάλακτος και το wagyu beef συμπληρώνουν τη λίστα. Τη γευστική εμπειρία ολοκληρώνουν τα δροσιστικά κι ανάλαφρα επιδόρπια με φρούτα και λουλούδια.

Προτείνουμε να επιλέξετε για αρχή ένα ταρτάρ τόνου με trompette κολοκυθιού, πιπέρι cubeba, και παγωτό από φυστίκι και φύλλα δάφνης. Στα signature κυρίως πιάτα ξεχωρίζει το λαβράκι με αγκινάρα, μαστίχα και καπνιστό χαβιάρι και το Kagoshima Wagyu με ντομάτα coeur de boeuf, tsukudani, πατάτα και καπνιστό χέλι.

Εάν πάλι θέλετε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη, υπάρχουν τρία μενού degustation με τέσσερα έως οκτώ πιάτα. Σε ό,τι αφορά τη λίστα κρασιών, οι ακτές της Μεσογείου έχουν την τιμητική τους, με περιζήτητες ετικέτες από το Μπολγκέρι έως τη Βουργουνδία, συμπεριλαμβανομένων και μοναδικών ελληνικών ποικιλιών και αμπελώνων.

Ο χώρος

Ο σχεδιασμός του εστιατορίου έγινε από την ομάδα αρχιτεκτονικής και interior design Μartin Brudnizki Design Studio με στόχο ώστε να τονίσει τη στενή επαφή του με τη θάλασσα. Όταν είσαι στο εσωτερικό, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο σαλόνι ενός πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, ενώ παντού υπάρχουν αναφορές σε ιστιοφόρα, όπως τα πλεκτά λευκά σχοινιά στους τοίχους.

Ένα ιδιαίτερο στοιχεία είναι το Martini bar του Pelagos μια κομψή αναφορά στη ρετρό αίγλη της δεκαετίας του '60 καθώς και στην πλούσια σε διάσημους αστέρες ιστορία του ξενοδοχείου. Εκεί, οι έμπειροι mixologists του Four Seasons να δημιουργούν ευφάνταστα κοκτέιλ με φρέσκους χυμούς, premium ποτά και βότανα της Μεσογείου.

Βγαίνοντας τον εξωτερικό χώρο, η αίσθηση της κρουαζιέρας συνεχίζεται, χάρη στην ανεμπόδιστη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Μοιάζει σα να βρίσκεται κανείς στο ψηλότερο κατάστρωμα ενός πλοίου, απολαμβάνοντας το θαλασσινό αεράκι, τον ήχο των γλάρων και το ηλιοβασίλεμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Τα μέτρα υγειονομικής ασφαλείας

Όπως σε όλα τα Four Seasons ανά τον κόσμο έτσι κι εδώ εφαρμόζονται οι κανονισμοί του Lead With Care, μιας στρατηγικής που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Johns Hopkins Medicine International κι έχει σαν επίκεντρό της την προστασία της υγείας και της ασφάλειας.

Για τηλεφωνικές κρατήσεις καλέστε στο +30 21 0890 1190.

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.