ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα μικρός παράδεισος του βουτυράτου, αμαρτωλού ψωμιού των Γάλλων, στο Φάρο του Νέου Ψυχικού

Ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Metayer άνοιξε πριν λίγο καιρό μια γωνιά με γλυκούς και αρμυρούς συνδυασμούς.

Ένα μικρός παράδεισος του βουτυράτου, αμαρτωλού ψωμιού των Γάλλων, στο Φάρο του Νέου Ψυχικού

Brio σαν να λέμε μπριός. Είναι αφράτο, λαχταριστό, αμαρτωλό, μοσχοβολάει βούτυρο και όταν είναι πετυχημένο… τρομερά νόστιμο. Tο μπριός, το πετυχημένο ψωμί των Γάλλων που παίζει τόσο σε αλμυρούς όσο και σε γλυκούς συνδυασμούς.

Στην πόλη μας πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη γευστικά εκδοχή του, όμως είναι λίγοι εκείνοι που το κατάφεραν. Βλέπετε δεν είναι κι εύκολο πράγμα. Αυτό μάλλον σκεφτόταν ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Metayer, γνωστός στην ελληνική γαστρονομική σκηνή από την παρουσία του σε πολλές κουζίνες αξιόλογων εστιατορίων. Έτσι αποφάσισε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και πιο χαλαρό από μια ακόμα εκδοχή της γαλλικής κουζίνας. Το νέο του δημιούργημα που μοσχοβολάει βούτυρο λέγεται Brio, διαθέτει αλμυρές και γλυκές εκδοχές του μπριός και άνοιξε πριν λίγο καιρό στην οδό Σολωμού στο Νέο Ψυχικό.

Ένα μικρός παράδεισος του βουτυράτου, αμαρτωλού ψωμιού των Γάλλων, στο Φάρο του Νέου Ψυχικού
Mοσχοβολάει βούτυρο λέγεται Brio, διαθέτει αλμυρές και γλυκές εκδοχές του μπριός και άνοιξε πριν λίγο καιρό στην οδό Σολωμού στο Νέο Ψυχικό.
Η βιτρίνα του Brio στολίζεται καθημερινά με πράγματα που βγαίνουν από το εργαστήριο στο βάθος του χώρου.

Η βιτρίνα του Brio στολίζεται καθημερινά με πράγματα που βγαίνουν από το εργαστήριο στο βάθος του χώρου, το οποίο φαίνεται από την πρώτη στιγμή που θα μπείτε στο μαγαζί. Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε ένα σάντουιτς με προσούτο, πιπεριά Φλωρίνης και πέστο βασιλικού, ή εκείνο με καβούρι, σπαράγγια και μαγιονέζα με κάρυ, ή ένα τετράγωνο με κρητική γραβιέρα, γαλοπούλα και φρέσκια τρούφα.

Όλα φυσικά με ψωμάκια μπριός. Έχει και σαλάτες, δύο μάλιστα, που σερβίρονται μέσα σε μπριοσένιες φωλιές αλλά και burgers- δύο είναι κι αυτά. Εγώ δοκίμασα εκείνο με τσένταρ που στην απλότητά του είναι τόσο νόστιμο που βάζει κάτω πολλά από αυτά που κυκλοφορούν στην πόλη.

Επίσης υπάρχουν και δύο ψωμάκια ατμού, που γεμίζονται είτε με πραλίνα είτε με χειροποίητη μαρμελάδα.

Στα γλυκά τώρα- εκεί πρέπει να σας πω ότι παραδόθηκα-, στριφτό μωσαϊκό με σοκολάτα, cinnamon rolls, αφράτα μοσχοβολιστά τσουρέκια, αλλά και ένα εθιστικό briossant- μια μίξη μπριός και κρουασάν- με κατέστρεψαν. Δεν ήξερα ποιο να πρωτοδοκιμάσω. Επίσης υπάρχουν και δύο ψωμάκια ατμού, που γεμίζονται είτε με πραλίνα είτε με χειροποίητη μαρμελάδα. Πάντως μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το briossant ή αν θέλετε να το πάρετε για το σπίτι, πάρτε παραπάνω από ένα.

Στα γλυκά τώρα- εκεί πρέπει να σας πω ότι παραδόθηκα-, στριφτό μωσαϊκό με σοκολάτα, cinnamon rolls, αφράτα μοσχοβολιστά τσουρέκια, αλλά και ένα εθιστικό briossant- μια μίξη μπριός και κρουασάν- με κατέστρεψαν.
Στο Brio να πάτε. Ευτυχώς για μένα και τη διατροφή μου –λέμε τώρα- δεν είναι στο κέντρο γιατί διαφορετικά… θα είχα καταστραφεί.

Και όλα αυτά τα συνδυάζουν και με ωραίο καφέ. Ποιοτικό. Από την Wise Cup. Έναν μοναδικής προέλευσης από την Βραζιλία που έχει έντονο χαρακτήρα με αρώματα βανίλιας, μούρων και σοκολάτας και επίγευση που κρατάει πολύ και χαρίζει ένα σοκολατένιο, όμορφο τελείωμα.

Στο Brio να πάτε. Ευτυχώς για μένα και τη διατροφή μου –λέμε τώρα- δεν είναι στο κέντρο γιατί διαφορετικά… θα είχα καταστραφεί.

Brio Σολωμού 9, Ν. Ψυχικό

facebook.com


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.