ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα μικρός παράδεισος του βουτυράτου, αμαρτωλού ψωμιού των Γάλλων, στο Φάρο του Νέου Ψυχικού

Ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Metayer άνοιξε πριν λίγο καιρό μια γωνιά με γλυκούς και αρμυρούς συνδυασμούς.

Ένα μικρός παράδεισος του βουτυράτου, αμαρτωλού ψωμιού των Γάλλων, στο Φάρο του Νέου Ψυχικού

Brio σαν να λέμε μπριός. Είναι αφράτο, λαχταριστό, αμαρτωλό, μοσχοβολάει βούτυρο και όταν είναι πετυχημένο… τρομερά νόστιμο. Tο μπριός, το πετυχημένο ψωμί των Γάλλων που παίζει τόσο σε αλμυρούς όσο και σε γλυκούς συνδυασμούς.

Στην πόλη μας πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη γευστικά εκδοχή του, όμως είναι λίγοι εκείνοι που το κατάφεραν. Βλέπετε δεν είναι κι εύκολο πράγμα. Αυτό μάλλον σκεφτόταν ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Metayer, γνωστός στην ελληνική γαστρονομική σκηνή από την παρουσία του σε πολλές κουζίνες αξιόλογων εστιατορίων. Έτσι αποφάσισε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και πιο χαλαρό από μια ακόμα εκδοχή της γαλλικής κουζίνας. Το νέο του δημιούργημα που μοσχοβολάει βούτυρο λέγεται Brio, διαθέτει αλμυρές και γλυκές εκδοχές του μπριός και άνοιξε πριν λίγο καιρό στην οδό Σολωμού στο Νέο Ψυχικό.

Ένα μικρός παράδεισος του βουτυράτου, αμαρτωλού ψωμιού των Γάλλων, στο Φάρο του Νέου Ψυχικού
Mοσχοβολάει βούτυρο λέγεται Brio, διαθέτει αλμυρές και γλυκές εκδοχές του μπριός και άνοιξε πριν λίγο καιρό στην οδό Σολωμού στο Νέο Ψυχικό.
Η βιτρίνα του Brio στολίζεται καθημερινά με πράγματα που βγαίνουν από το εργαστήριο στο βάθος του χώρου.

Η βιτρίνα του Brio στολίζεται καθημερινά με πράγματα που βγαίνουν από το εργαστήριο στο βάθος του χώρου, το οποίο φαίνεται από την πρώτη στιγμή που θα μπείτε στο μαγαζί. Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε ένα σάντουιτς με προσούτο, πιπεριά Φλωρίνης και πέστο βασιλικού, ή εκείνο με καβούρι, σπαράγγια και μαγιονέζα με κάρυ, ή ένα τετράγωνο με κρητική γραβιέρα, γαλοπούλα και φρέσκια τρούφα.

Όλα φυσικά με ψωμάκια μπριός. Έχει και σαλάτες, δύο μάλιστα, που σερβίρονται μέσα σε μπριοσένιες φωλιές αλλά και burgers- δύο είναι κι αυτά. Εγώ δοκίμασα εκείνο με τσένταρ που στην απλότητά του είναι τόσο νόστιμο που βάζει κάτω πολλά από αυτά που κυκλοφορούν στην πόλη.

Επίσης υπάρχουν και δύο ψωμάκια ατμού, που γεμίζονται είτε με πραλίνα είτε με χειροποίητη μαρμελάδα.

Στα γλυκά τώρα- εκεί πρέπει να σας πω ότι παραδόθηκα-, στριφτό μωσαϊκό με σοκολάτα, cinnamon rolls, αφράτα μοσχοβολιστά τσουρέκια, αλλά και ένα εθιστικό briossant- μια μίξη μπριός και κρουασάν- με κατέστρεψαν. Δεν ήξερα ποιο να πρωτοδοκιμάσω. Επίσης υπάρχουν και δύο ψωμάκια ατμού, που γεμίζονται είτε με πραλίνα είτε με χειροποίητη μαρμελάδα. Πάντως μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το briossant ή αν θέλετε να το πάρετε για το σπίτι, πάρτε παραπάνω από ένα.

Στα γλυκά τώρα- εκεί πρέπει να σας πω ότι παραδόθηκα-, στριφτό μωσαϊκό με σοκολάτα, cinnamon rolls, αφράτα μοσχοβολιστά τσουρέκια, αλλά και ένα εθιστικό briossant- μια μίξη μπριός και κρουασάν- με κατέστρεψαν.
Στο Brio να πάτε. Ευτυχώς για μένα και τη διατροφή μου –λέμε τώρα- δεν είναι στο κέντρο γιατί διαφορετικά… θα είχα καταστραφεί.

Και όλα αυτά τα συνδυάζουν και με ωραίο καφέ. Ποιοτικό. Από την Wise Cup. Έναν μοναδικής προέλευσης από την Βραζιλία που έχει έντονο χαρακτήρα με αρώματα βανίλιας, μούρων και σοκολάτας και επίγευση που κρατάει πολύ και χαρίζει ένα σοκολατένιο, όμορφο τελείωμα.

Στο Brio να πάτε. Ευτυχώς για μένα και τη διατροφή μου –λέμε τώρα- δεν είναι στο κέντρο γιατί διαφορετικά… θα είχα καταστραφεί.

Brio Σολωμού 9, Ν. Ψυχικό

facebook.com


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.