ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα από τα ομορφότερα παραμύθια σε online παιδική θεατρική παράσταση με διαδραστικά στοιχεία-έκπληξη

Η ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει τον «Ραφτάκο των Λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε μια διαδικτυακή παράσταση όπου τα παιδιά νιώθουν σαν να είναι εκεί.

Ένα από τα ομορφότερα παραμύθια σε online παιδική θεατρική παράσταση με διαδραστικά στοιχεία-έκπληξη

Πόσο εύκολο θα ήταν για μια θεατρική ομάδα να κρατήσει το ενδιαφέρον ενός παιδιού προσχολικής ηλικίας μέσα από την οθόνη; Αυτό το ερώτημα με έκανε να διστάσω, αρχικά, να αγοράσω εισιτήριο για τη διαδικτυακή, μαγνητοσκοπημένη παράσταση του «Ραφτάκου των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εκδ. Μεταίχμιο), όσο κι αν αγαπούσαμε ήδη το βιβλίο.

Ωστόσο, όταν τελικά το έκανα και την παρακολουθήσαμε με τον πεντάχρονο γιο μου στη διάρκεια ενός κρύου, βροχερού απογεύματος μέσα στις γιορτές, την απολαύσαμε και οι δυο πραγματικά. Συνειδητοποίησα αφενός πόσο πολύ έχουν εξοικειωθεί ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά με τις διαδικτυακές εμπειρίες (καλώς ή κακώς, μέσα από την τηλεκπαίδευση), αφετέρου ότι ένας ηθοποιός που κατανοεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους μπορεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τους έστω και αν απουσιάζει η πολύτιμη φυσική επαφή με το κοινό.

Αυτή είναι λοιπόν η περίπτωση της ομάδας Μικρός Νότος, που αφού παρουσίασε τον «Ραφτάκο» στη σκηνή σε μια σειρά sold out παραστάσεων, ήρθε στην οθόνη του υπολογιστή μας, για τη γιορτινή περίοδο, όπου μπορούμε να απολαύσουμε τη θεατρική διασκευή του παραμυθιού έως και τις 10 Ιανουαρίου. Μουσική, κίνηση αλλά και διαδραστικά στοιχεία-έκπληξη, που κάνουν τα παιδιά να νιώσουν σαν να βρίσκονται πραγματικά στο θέατρο και να συμμετέχουν, συνθέτουν μια αφήγηση ακαταμάχητη για μικρούς και μεγάλους.

Η ιστορία του «Ραφτάκου»

Ο «Ραφτάκος των Λέξεων» είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, το οποίο μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Ένα σύγχρονο παραμύθι, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, το οποίο μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

Παράλληλη δράση με δωρεά παιδικών ρούχων

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ξεκίνησε παράλληλα μια νέα, κοινωνική δράση «Ρούχα με καρδιά», για τη δημιουργία της πρώτης δεξαμενής βρεφικών, παιδικών και νεανικών ρούχων με σκοπό την κατηγοριοποίηση, φύλαξη και διανομή τους σε όσους τα έχουν ανάγκη. Για να συμβάλουμε, μπορούμε να στείλουμε ρουχισμό (χειμωνιάτικα: μπουφάν, φόρμες, φούτερ και πουλόβερ για παιδιά από 0 έως 10 ετών) στον Πολυχώρο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια, τ.κ. 15235. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση αλλά και την παράσταση: www.mikrosnotos.gr

Info

H παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών. Διάρκεια: 60 λεπτά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου. Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου. Θεατρική σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου. Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Πλατύραχος. Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα. Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη. Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Aγγελική Παναγιωτοπούλου.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

RAFTAKOS Video on demand διάρκειας 3 ημερών: Περιλαμβάνει την παράσταση +ένα βίντεο με τον Ραφτάκο με θέμα OΛΗ Η ΓΗ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ: 11 ευρώ.

RAFTAKOS PLUS (ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) Video on demand διάρκειας 6 ημερών: Περιλαμβάνει το RAFTAKOS + ένα κιτ με παιδικές βελόνες και νήμα πλεξίματος + video του Ραφτάκου με οδηγίες πλεξίματος: 22 ευρώ.

RAFTAKOS FULL PACK (ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) Video on demand διάρκειας 6 ημερών: Περιλαμβάνει το RAFTAKOS PLUS + το βιβλίο με το ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο: 26 ευρώ.

RAFTAKOS FULL PACK (ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ): Video on demand διάρκειας 6 ημερών. Περιλαμβάνει το RAFTAKOSPLUS + το βιβλίο με το ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου υπογεγραμμένο από τον συγγραφέα, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο: 38 ευρώ.

*Λόγω εορτών η αποστολή του κιτ πλεξίματος και του βιβλίου ενδέχεται να καθυστερήσουν. Στην τιμή περιλαμβάνονται και τα μεταφορικά.

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: www.ticketservices.gr (και αντιστοιχα το site του Public), τηλ. 210 7234567 (Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-17:00, Σάββατο: 10:00-14:00)

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «Ο Ραφτάκος των Λέξεων»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

Περισσότερα από

Life

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps