ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένα 3ήμερο απόλυτης χαλάρωσης και υπέροχων γεύσεων με την Ειρήνη Τζώρτζογλου

Τα πιάτα της Ελληνίδας νικήτριας του βρετανικού Master Chef συνδυασμένα με την προσιτή πολυτέλεια του MarBella Nido, σε ένα 3ήμερο που θέλαμε να κρατήσει για πάντα.

Ένα 3ήμερο απόλυτης χαλάρωσης και υπέροχων γεύσεων με την Ειρήνη Τζώρτζογλου

Ένα από τα πολλά που μας έλειψαν τον προηγούμενο χρόνο, ένεκα πανδημίας και καραντίνας, είναι τα ταξίδια. Όχι ότι ήμουν ποτέ και Φιλέας Φογκ, αλλά μία απόδραση – οπουδήποτε – αυτή τη στιγμή, τη λαχταρούν μέχρι και οι μεγαλύτεροι σπιτόγατοι που βγαίνουν από το σπίτι αναγκαστικά για να πάνε στη δουλειά τους! Όταν μάλιστα η απόδραση αυτή είναι στη μαγευτική Κέρκυρα και σε ένα παραμυθένιο μέρος, τότε η απάντηση στην ερώτηση «Θα ήθελες να πας;» δεν είναι απλώς «ναι» αλλά «έχω ήδη ετοιμάσει βαλίτσες, πότε φεύγω»!

Ένα 3ήμερο απόλυτης χαλάρωσης και υπέροχων γεύσεων με την Ειρήνη Τζώρτζογλου

Προορισμός το MarBella Nido Suite Hotel & Villas, που οφείλω να ομολογήσω ότι είναι εξίσου εντυπωσιακό με το όνομά του! Στα νότια του νησιού, με θέα το απέραντο γαλάζιο, όχι δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η θάλασσα και ο ουρανός γίνονται ένα, τo MarBella Nido Suite Hotel & Villas είναι ένας επίγειος παράδεισος στον οποίο μπαίνεις με την άφιξή σου και ξαναβγαίνεις για να πας στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι.

Αφορμή στάθηκε η παρουσία της Ελληνίδας νικήτριας του Βρετανικού Master Chef – μην είναι τελικά αυτή η πρώτη Ελληνίδα Master Chef; - Eιρήνης Τζώρτζογλου, η οποία άφησε για λίγο τη βάση της, σε ένα προάστιο μία ώρα από το Λονδίνο, και ταξίδεψε μέχρι την Κέρκυρα για να μας αποδείξει ότι δεν κατέκτησε τυχαία τον τίτλο της – όχι ότι αμφιβάλλαμε και ποτέ -.

«Όταν πήρα σύνταξη και έφυγα από την τράπεζα στην οποία δούλευα, δεν ήθελα ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου να είμαστε από τους συνταξιούχους που είναι όλη μέρα σπίτι και διαβάζουν βιβλία. Έτσι λοιπόν άρχισα να μαγειρεύω, ώσπου μία μέρα ο Τζον μου είπε “Γιατί δεν πας επιτέλους στο Master Chef;”. Και κάπως έτσι δήλωσα συμμετοχή» μας λέει η υπέροχη Ειρήνη η οποία γεννήθηκε στα Άνω Άκρια της Κρήτης ενώ πέρασε αρκετά μεγάλο διάστημα στην Αθήνα. «Μέναμε στην Πλάκα και θυμάμαι ακόμα τη διαδρομή που έκανα για να πάω σχολείο. Αυτή τη μαγεία δεν θα την ξεχάσω ποτέ», μας λέει και τα μάτια της λάμπουν από νοσταλγία. Στα 20 της βρέθηκε στο Λονδίνο, αφού γνώρισε τον σύντροφό της Τζον στην Ελλάδα, όπου και άρχισε να εργάζεται στον τραπεζικό χώρο.

«Μέναμε στην Πλάκα και θυμάμαι ακόμα τη διαδρομή που έκανα για να πάω σχολείο. Αυτή τη μαγεία δεν θα την ξεχάσω ποτέ», μας λέει και τα μάτια της λάμπουν από νοσταλγία.

«Δείπνο στις 8» έγραφε η πρόσκληση και όπως συμβαίνει πάντα όταν πρόκειται για φαγητό, ήθελα να είμαι τυπική και ακριβής. Η τοποθεσία, σε ένα από τα πολλά εστιατόρια του MarBella Nido, συγκλονιστική, ενώ το σούρουπο χάριζε στον ουρανό πορτοκαλί και ροζ αποχρώσεις, προσφέροντας μία εσωτερική ευφορία που όμοιά της δεν είχα ξανανιώσει. Η ζωντανή χαλαρωτική και μελωδική μουσική ενίσχυε την ατμόσφαιρα ενώ το αεράκι που μας χάιδευε απαλά, δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία για τη συνέχεια.

Τοπικά προϊόντα, συνδυασμένα με δημοφιλείς γεύσεις, ήταν το κύριο συστατικό των πιάτων, ενώ κάθε μπουκιά ήταν και μία νέα συγκίνηση. Από το πρώτο με το υπέροχο αχνιστό ψωμί και το κερκυραϊκό βούτυρο, μέχρι – το αγαπημένο μου – μπαρμπούνι με ριζότο και τα αρνίσια παιδάκια με τον πουρέ από αρακά. Την ηδονή του ουρανίσκου ενίσχυε η συνοδεία φίνων και γευστικών κρασιών, ενώ τα δύο γλυκά ήταν το επιστέγασμα μίας υπέροχης γευστικά, και όχι μόνο, βραδιάς.

Από το πρώτο με το υπέροχο αχνιστό ψωμί και το κερκυραϊκό βούτυρο, μέχρι – το αγαπημένο μου – μπαρμπούνι με ριζότο και τα αρνίσια παιδάκια με τον πουρέ από αρακά.

«Η βραδιά μπορεί να ήταν εύκολη για εμάς που ήμασταν έξω από το πάσο, αλλά θα ήθελα να χειροκροτήσουμε και τα παιδιά που ήταν μέσα από αυτό και φρόντισαν όλα τα πιάτα να είναι στην εντέλεια», είπε η Ειρήνη Τζώρτζογλου στο τέλος της υπέροχης αυτής εμπειρίας, χαρούμενη και περήφανη που όλα είχαν κυλήσει άψογα.

Το κέντρο της Κέρκυρας δεν το επισκέφθηκα, αλλά δεν χρειάστηκε μιας και είχα όλα όσα επιθυμούσα, αρκεί να έβγαινα από το δωμάτιό μου, ή και όχι! Υπέροχο φαγητό, ποτό σε τοποθεσίες που σου κόβουν την ανάσα, θάλασσα, πισίνες, γυμναστήριο (δε θα πω ψέματα, δεν το επισκέφθηκα), σπα και γενικά όλα όσα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να νιώσει ότι τον κακομαθαίνουν – εγώ το ένιωσα τουλάχιστον -.

Η ιδανική έναρξη ενός, περίεργου, αλλά γεμάτο συγκινήσεις καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες: Suite Hotel & Villas

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.