ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ελπίζω να μην ήθελαν να μου κάνουν κακό»

H 9χρονη Σάσα έχασε το χέρι της απο ρωσικά πυρά αλλά συνεχίζει να πιστεύει στις αγνές προθέσεις των ανθρώπων.

«Ελπίζω να μην ήθελαν να μου κάνουν κακό»

Το κορίτσι και η οικογένειά της προσπάθησαν να αποδράσουν από την περιοχή Hostomel, προάστιο του Κιέβου, όταν άρχισε η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων. Επέβαινε στο αυτοκίνητο με τους γονείς και την αδερφή της όταν άρχισαν να τους πυροβολούν. Ο πατέρας σκοτώθηκε από τα πυρά επί τόπου και η μητέρα με τα δυο παιδιά άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν.

«Δεν ξέρω γιατί οι Ρώσοι με πυροβόλησαν. Εύχομαι να έγινε κατά λάθος και να μην ήθελαν πράγματι να μου κάνουν κακό» φέρεται να δήλωσε το παιδί που σήμερα βρίσκεται στο νοσοκομείο και αναρρώνει.

«Με πυροβόλησαν στο χέρι. Έτρεχα πίσω από την αδερφή μου. Η μαμά μου έπεσε. Νόμιζα ότι ήταν το τέλος. Αλλά δεν ήταν νεκρή, απλώς προσπαθούσε να αποφύγει τους πυροβολισμούς».

Η οικογένεια βρήκε καταφύγιο σε ένα κελάρι και έμεινε σχεδόν δυο μέρες βαριά τραυματισμένη πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Central Irpin Hospital. Οι χειρούργοι έπρεπε να προβούν σε ακρωτηριασμό του χεριού, καθώς είχε πλέον προκληθεί γάγγραινα που απειλούσε τη ζωή της μικρής.

Κεντρική εικόνα: Reuters

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

09 Ιαν 2026

Χρυσές Σφαίρες | Πόσο κοστίζει ένα αγαλματίδιο των Golden Globes;

Την Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η 83η απονομή των βραβείων Golden Globes.

09 Ιαν 2026

Μάρθα Καραγιάννη: Ο άγνωστος γάμος της με τον άσσο των γηπέδων πριν από 66 χρόνια

Λαμπερή νύφη μέσα στο εντυπωσιακό λευκό φόρεμά της, η Μάρθα Καραγιάννη.

Περισσότερα από

Stories

08 Ιαν 2026

Αφίξεις, αλλαγές, ραντεβού | Τα πρώτα νέα της χρονιάς από την εστιατορική σκηνή της Αθήνας

Μετακινήσεις, καινούρια ξεκινήματα, αφίξεις και προτάσεις για brunch, lunch, dinner - κάθε στιγμή της ημέρας συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό, το οποίο μπορείτε να ανακαλύψετε από σήμερα.

08 Ιαν 2026

Ανδρέας Κωνσταντίνου | Πού έχουμε ξαναδεί τον γοητευτικό Γιάννη της "Μεγάλης Χίμαιρας";

Οι 5 τηλεοπτικοί ρόλοι που έχει επιλέξει στο παρελθόν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου.

08 Ιαν 2026

Like wildflowers in the cracks | 8 κινηματογραφικά έργα παρουσιάζονται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Στις 15 και 16 Ιανουαρίου, το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν, το οποίο εστιάζει στην έννοια της ελπίδας, ως απόρροια συλλογικής επιθυμίας, και προσπάθειας για αλλαγή.

08 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Η "Δούκισσα της Πλακεντίας" επιστρέφει με νέες ημέρες και ώρες παραστάσεων

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τη Μαρία Κίτσου σε μία παράσταση που αφηγείται τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά.

07 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Πότε και τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο της σειράς στο ERTFLIX

Όλα όσα θα συμβούν στο τρίτο επεισόδιο της σειράς.

07 Ιαν 2026

Πώς το Ozempic αρχίζει να επηρεάζει τις εξόδους και την κοινωνική μας ζωή

Τα φάρμακα που καταστέλλουν την όρεξη γίνονται όλο και πιο δημοφιλή παγκοσμίως, αλλάζοντας (και) το dining. Μαύρα μαντάτα για τους εστιάτορες ή νέες στρατηγικές προσεχώς;

07 Ιαν 2026

Marty Supreme | Πότε κάνει πρεμιέρα η ταινία με τον Timothée Chalamet στις ελληνικές αίθουσες;

Η ταινία που ξεχώρισε στα Critics Choice Awards και φλερτάρει με τις Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Πρωταγωνιστούν ο Timothée Chalamet και η Gwyneth Paltrow.

05 Ιαν 2026

Οι νικητές των Critics Choice Awards 2026

Ποιοι απέσπασαν τα πρώτα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία της χρονιάς.