ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ελένη Μανούσου: Η «βασίλισσα» του σούσι είναι Ελληνίδα και επικεφαλής στο Nobu της Ισπανίας

Η διακεκριμένη Ελληνίδα σεφ μιλάει για τα μυστικά ενός απολαυστικού πιάτου σούσι και για τα λάθη που επιμένουμε να κάνουμε στον δυτικό κόσμο.

Ελένη Μανούσου: Η «βασίλισσα» του σούσι είναι Ελληνίδα και επικεφαλής στο Nobu της Ισπανίας

O αστικός μύθος υποστηρίζει ότι οι γυναίκες δε φτιάχνουν τόσο καλό σούσι όσο οι άντρες γιατί δεν έχουν τη σωστή θερμοκρασία στα χέρια. Η Ελένη Μανούσου, διακεκριμένη Ελληνίδα σεφ και επικεφαλής στο πιο διάσημο ιαπωνικό εστιατόριο στον κόσμο, το Nobu Marbella της Ισπανίας, είναι εδώ για να καταρρίψει όλους τους μύθους και τα στερεότυπα.

Η Ελληνίδα σεφ που ζει μόνιμα στη Μαρμπέλα της Ισπανίας και είναι η υπεύθυνη σεφ στο διάσημο εστιατόριο, το οποίο ανήκει στους Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa μίλησε στην εκπομπή της Νάντιας Κοντογεώργη φλΕΡΤ για τη δουλειά της, αλλά και για τα πολύτιμα μυστικά ενός φανταστικού πιάτου σούσι.

Πώς να απολαύσουμε πιο σωστά το σούσι, τι πρέπει να ξέρουμε και ποια είναι τα λάθη που επιμένουμε να κάνουμε στον δυτικό κόσμο; Η Νάντια Κοντογεώργη ξεκίνησε αστειευόμενη, λέγοντας ότι «για να φας σούσι σωστά πρέπει να φας πολύ». Η Ελένη Μανούσου, ωστόσο, έχει μερικές ακόμα συμβουλές να δώσει.

Όπως είχε δηλώσει και σε παλαιότερη συνέντευξη της στη βρετανική Daily Mail ένα από τα πιο διαδεδομένα λάθη που κάνουμε ότι το γεγονός ότι συνεχίζουμε να τρώμε σούσι με chopsticks. «Κατά την γνώμη μου, το σούσι πρέπει να τρώγεται με τα χέρια. Πρέπει να γίνεται γρήγορα – μόλις σερβιριστεί το σούσι, πρέπει να το τρως. Εγώ βουτάω την πλευρά που είναι το ψάρι στην σόγια σος και το τρώω ανάποδα – με το ψάρι να αγγίζει την γλώσσα μου».

Αποκάλυψε επίσης ότι δεν θέλει ποτέ να συνδυάζει το γουασάμπι με το σούσι, καθώς καλύπτει την γεύση του ψαριού. «Θα πρότεινα να συνδυάσετε το σούσι με σάλτσα σόγιας, αλλά μόνο μια μικρή ποσότητα. Έχω δει ανθρώπους να βυθίζουν το σούσι στην σάλτσα σόγιας – κάτι που είναι λάθος – θα χάσουν την αρμονική γεύση του ψαριού και του ρυζιού. Βέβαια, κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο για να φάει σούσι. Ο δικός μου είναι με λίγη σάλτσα σόγιας. Χωρίς γουασάμπι μέσα, προτιμώ το φρέσκο γουασάμπι από την κλασική σκόνη».

Η Ελληνίδα σεφ γιορτάζει τα 10 χρόνια της στο Nobu, παρουσιάζοντας νέα πιάτα περιορισμένης έκδοσης εμπνευσμένα από τα τοπικά προϊόντα της Μαρμπέλα. Όπως όλοι οι σεφ του Nobu, έτσι και η Ελένη Μανούσου, έχει εκπαιδευτεί προσωπικό από τον διάσημο Nobuyuki Matsuhisa και το εστιατόριό της βρίσκεται σε ένα από τα 13 ξενοδοχεία Nobu της αλυσίδας.

Φέτος, η Ελληνίδα σεφ άνοιξε το Nobu στην παραλία – ένα νέο χώρο ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να βιώσουν το Nobu Marbell με έναν πιο χαλαρό τρόπο από το εστιατόριο – και όπου θα μπορούν να απολαύσουν φρέσκο σούσι δίπλα στην πισίνα ή την παραλία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

Read Next

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!