ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ελένη Μανούσου: Η «βασίλισσα» του σούσι είναι Ελληνίδα και επικεφαλής στο Nobu της Ισπανίας

Η διακεκριμένη Ελληνίδα σεφ μιλάει για τα μυστικά ενός απολαυστικού πιάτου σούσι και για τα λάθη που επιμένουμε να κάνουμε στον δυτικό κόσμο.

Ελένη Μανούσου: Η «βασίλισσα» του σούσι είναι Ελληνίδα και επικεφαλής στο Nobu της Ισπανίας

O αστικός μύθος υποστηρίζει ότι οι γυναίκες δε φτιάχνουν τόσο καλό σούσι όσο οι άντρες γιατί δεν έχουν τη σωστή θερμοκρασία στα χέρια. Η Ελένη Μανούσου, διακεκριμένη Ελληνίδα σεφ και επικεφαλής στο πιο διάσημο ιαπωνικό εστιατόριο στον κόσμο, το Nobu Marbella της Ισπανίας, είναι εδώ για να καταρρίψει όλους τους μύθους και τα στερεότυπα.

Η Ελληνίδα σεφ που ζει μόνιμα στη Μαρμπέλα της Ισπανίας και είναι η υπεύθυνη σεφ στο διάσημο εστιατόριο, το οποίο ανήκει στους Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa μίλησε στην εκπομπή της Νάντιας Κοντογεώργη φλΕΡΤ για τη δουλειά της, αλλά και για τα πολύτιμα μυστικά ενός φανταστικού πιάτου σούσι.

Πώς να απολαύσουμε πιο σωστά το σούσι, τι πρέπει να ξέρουμε και ποια είναι τα λάθη που επιμένουμε να κάνουμε στον δυτικό κόσμο; Η Νάντια Κοντογεώργη ξεκίνησε αστειευόμενη, λέγοντας ότι «για να φας σούσι σωστά πρέπει να φας πολύ». Η Ελένη Μανούσου, ωστόσο, έχει μερικές ακόμα συμβουλές να δώσει.

Όπως είχε δηλώσει και σε παλαιότερη συνέντευξη της στη βρετανική Daily Mail ένα από τα πιο διαδεδομένα λάθη που κάνουμε ότι το γεγονός ότι συνεχίζουμε να τρώμε σούσι με chopsticks. «Κατά την γνώμη μου, το σούσι πρέπει να τρώγεται με τα χέρια. Πρέπει να γίνεται γρήγορα – μόλις σερβιριστεί το σούσι, πρέπει να το τρως. Εγώ βουτάω την πλευρά που είναι το ψάρι στην σόγια σος και το τρώω ανάποδα – με το ψάρι να αγγίζει την γλώσσα μου».

Αποκάλυψε επίσης ότι δεν θέλει ποτέ να συνδυάζει το γουασάμπι με το σούσι, καθώς καλύπτει την γεύση του ψαριού. «Θα πρότεινα να συνδυάσετε το σούσι με σάλτσα σόγιας, αλλά μόνο μια μικρή ποσότητα. Έχω δει ανθρώπους να βυθίζουν το σούσι στην σάλτσα σόγιας – κάτι που είναι λάθος – θα χάσουν την αρμονική γεύση του ψαριού και του ρυζιού. Βέβαια, κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο για να φάει σούσι. Ο δικός μου είναι με λίγη σάλτσα σόγιας. Χωρίς γουασάμπι μέσα, προτιμώ το φρέσκο γουασάμπι από την κλασική σκόνη».

Η Ελληνίδα σεφ γιορτάζει τα 10 χρόνια της στο Nobu, παρουσιάζοντας νέα πιάτα περιορισμένης έκδοσης εμπνευσμένα από τα τοπικά προϊόντα της Μαρμπέλα. Όπως όλοι οι σεφ του Nobu, έτσι και η Ελένη Μανούσου, έχει εκπαιδευτεί προσωπικό από τον διάσημο Nobuyuki Matsuhisa και το εστιατόριό της βρίσκεται σε ένα από τα 13 ξενοδοχεία Nobu της αλυσίδας.

Φέτος, η Ελληνίδα σεφ άνοιξε το Nobu στην παραλία – ένα νέο χώρο ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να βιώσουν το Nobu Marbell με έναν πιο χαλαρό τρόπο από το εστιατόριο – και όπου θα μπορούν να απολαύσουν φρέσκο σούσι δίπλα στην πισίνα ή την παραλία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

Read Next

05 Σεπ 2025

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

05 Σεπ 2025

Η παράσταση των συνεχόμενων sold out επιστρέφει για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη

Μια ασφυκτικά καφκική ανάκριση λαμβάνει χώρα από τις 10 Οκτωβρίου 2025.

Περισσότερα από

Life

05 Σεπ 2025

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

04 Σεπ 2025

Greece Race for the Cure® 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού…κάθε βήμα μετράει! ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ από τον καρκίνο του μαστού!

04 Σεπ 2025

Φτιάξε σπιτική πραλίνα φουντουκιού με μόλις 4 υλικά

Απόλαυσε βελούδινη πραλίνα φουντουκιού στο σπίτι εύκολα, γρήγορα και χωρίς περιττά υλικά!

04 Σεπ 2025

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

04 Σεπ 2025

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

04 Σεπ 2025

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

03 Σεπ 2025

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

03 Σεπ 2025

Στη Λάρισα υπάρχει ένα φεστιβάλ που δε θέλει να μοιάσει σε κανένα άλλο

Λίγο πριν φτιάξουμε βαλίτσες για τη θεσσαλική πρωτεύουσα, μιλάμε με τον Μέλανδρο Γκανά για όλα όσα θα δούμε φέτος στο πολυθεματικό LA Comics Festival.

03 Σεπ 2025

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.