ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ελένη Μανούσου: Η «βασίλισσα» του σούσι είναι Ελληνίδα και επικεφαλής στο Nobu της Ισπανίας

Η διακεκριμένη Ελληνίδα σεφ μιλάει για τα μυστικά ενός απολαυστικού πιάτου σούσι και για τα λάθη που επιμένουμε να κάνουμε στον δυτικό κόσμο.

Ελένη Μανούσου: Η «βασίλισσα» του σούσι είναι Ελληνίδα και επικεφαλής στο Nobu της Ισπανίας

O αστικός μύθος υποστηρίζει ότι οι γυναίκες δε φτιάχνουν τόσο καλό σούσι όσο οι άντρες γιατί δεν έχουν τη σωστή θερμοκρασία στα χέρια. Η Ελένη Μανούσου, διακεκριμένη Ελληνίδα σεφ και επικεφαλής στο πιο διάσημο ιαπωνικό εστιατόριο στον κόσμο, το Nobu Marbella της Ισπανίας, είναι εδώ για να καταρρίψει όλους τους μύθους και τα στερεότυπα.

Η Ελληνίδα σεφ που ζει μόνιμα στη Μαρμπέλα της Ισπανίας και είναι η υπεύθυνη σεφ στο διάσημο εστιατόριο, το οποίο ανήκει στους Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Nobuyuki (Nobu) Matsuhisa μίλησε στην εκπομπή της Νάντιας Κοντογεώργη φλΕΡΤ για τη δουλειά της, αλλά και για τα πολύτιμα μυστικά ενός φανταστικού πιάτου σούσι.

Πώς να απολαύσουμε πιο σωστά το σούσι, τι πρέπει να ξέρουμε και ποια είναι τα λάθη που επιμένουμε να κάνουμε στον δυτικό κόσμο; Η Νάντια Κοντογεώργη ξεκίνησε αστειευόμενη, λέγοντας ότι «για να φας σούσι σωστά πρέπει να φας πολύ». Η Ελένη Μανούσου, ωστόσο, έχει μερικές ακόμα συμβουλές να δώσει.

Όπως είχε δηλώσει και σε παλαιότερη συνέντευξη της στη βρετανική Daily Mail ένα από τα πιο διαδεδομένα λάθη που κάνουμε ότι το γεγονός ότι συνεχίζουμε να τρώμε σούσι με chopsticks. «Κατά την γνώμη μου, το σούσι πρέπει να τρώγεται με τα χέρια. Πρέπει να γίνεται γρήγορα – μόλις σερβιριστεί το σούσι, πρέπει να το τρως. Εγώ βουτάω την πλευρά που είναι το ψάρι στην σόγια σος και το τρώω ανάποδα – με το ψάρι να αγγίζει την γλώσσα μου».

Αποκάλυψε επίσης ότι δεν θέλει ποτέ να συνδυάζει το γουασάμπι με το σούσι, καθώς καλύπτει την γεύση του ψαριού. «Θα πρότεινα να συνδυάσετε το σούσι με σάλτσα σόγιας, αλλά μόνο μια μικρή ποσότητα. Έχω δει ανθρώπους να βυθίζουν το σούσι στην σάλτσα σόγιας – κάτι που είναι λάθος – θα χάσουν την αρμονική γεύση του ψαριού και του ρυζιού. Βέβαια, κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο για να φάει σούσι. Ο δικός μου είναι με λίγη σάλτσα σόγιας. Χωρίς γουασάμπι μέσα, προτιμώ το φρέσκο γουασάμπι από την κλασική σκόνη».

Η Ελληνίδα σεφ γιορτάζει τα 10 χρόνια της στο Nobu, παρουσιάζοντας νέα πιάτα περιορισμένης έκδοσης εμπνευσμένα από τα τοπικά προϊόντα της Μαρμπέλα. Όπως όλοι οι σεφ του Nobu, έτσι και η Ελένη Μανούσου, έχει εκπαιδευτεί προσωπικό από τον διάσημο Nobuyuki Matsuhisa και το εστιατόριό της βρίσκεται σε ένα από τα 13 ξενοδοχεία Nobu της αλυσίδας.

Φέτος, η Ελληνίδα σεφ άνοιξε το Nobu στην παραλία – ένα νέο χώρο ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να βιώσουν το Nobu Marbell με έναν πιο χαλαρό τρόπο από το εστιατόριο – και όπου θα μπορούν να απολαύσουν φρέσκο σούσι δίπλα στην πισίνα ή την παραλία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

Read Next

21 Οκτ 2025

Κινηματογράφος με εισιτήριο €2 στη φετινή Γιορτή του Σινεμά

Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική συνήθεια επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, σε όλα τα σινεμά της χώρας, όπου όλες οι ταινίες και όλες οι προβολές θα έχουν ενιαίο εισιτήριο στο δίευρο.

21 Οκτ 2025

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

21 Οκτ 2025

4 φράσεις του Jack Kerouac που έφυγε σαν σήμερα (21/10) από τη ζωή

Εμβληματικές φράσεις από τα βιβλία του, που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανησυχίες του σημαντικού συγγραφέα.

21 Οκτ 2025

Λάχανο σαλάτα με τζίντζερ + σουσάμι: Η viral συνταγή που θα λατρέψεις αυτή τη σεζόν

Πώς να φτιάξεις τη λαχταριστή σαλάτα λάχανου με τζίντζερ και σουσάμι που έχει κατακτήσει το TikTok και θα φέρει φρεσκάδα στο τραπέζι σου.

21 Οκτ 2025

4 τροφές που εντείνουν το άγχος - Και τι να καταναλώσεις αντί γι’ αυτές

Ποιες συνηθισμένες τροφές αυξάνουν το άγχος σου και πώς μπορείς να τις αντικαταστήσεις με επιλογές που στηρίζουν την ψυχική σου ηρεμία.

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.