Όταν μπαίνει επίσημα ο χειμώνας, υπάρχουν κάποιες πολύ μικρές χειρονομίες που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα της γειτονιάς μας να αντέξουν το κρύο, έστω να τοποθετήσουμε ένα χαρτόκουτο στην είσοδο του σπιτιού μας, γεμίζοντάς το με παλιά ρούχα, ώστε σε μια δύσκολη μέρα να γίνει καταφύγιο ζωής.

Ωστόσο μια 89χρονη από τη Βρετανία εξέλιξε τη φιλοζωία της σε ένα ολόκληρο πρότζεκτ. Η Maisie Green συνδύασε την αγάπη της για το πλέξιμο με εκείνη για τα ζώα φτιάχνοντας 450 κουβερτούλες για τα αδέσποτα που φιλοξενούνται, έστω προσωρινά, σε καταφύγια. Αφορμή έγινε η πρωτοβουλία Hope Project Christmas της Dogs Trust, πριν από δύο χρόνια, μέσα από την οποία η μη κερδοσκοπική οργάνωση ζητούσε από τον κόσμο να δωρίσει πλεκτά για τα σκυλάκια που είχε διασώσει. Μόλις διάβασε την ανακοίνωση, η Green έπιασε τις βελόνες της.

Από τότε αυτή η γυναίκα δεν έχει σταματήσει να πλέκει κουβέρτες αλλά και ρουχαλάκια για σκύλους σε καταφύγια. Μια κουβέρτα απαιτεί τρεις μέρες δουλειάς, ενώ ένα ρουχαλάκι περίπου μία, οπότε ουσιαστικά έχει αφιερώσει τη ζωή της, τα τελευταία χρόνια, σε αυτόν το σκοπό. Είναι άλλωστε μια διαδικασία ψυχοθεραπευτική και για την ίδια, που έχει πει: «Με κρατά απασχολημένη και συχνά μού αρέσει να πλέκω βλέποντας τηλεόραση. Απολαμβάνω να βοηθάω τους τετράποδους κατοίκους του καταφυγίου με κάποιον τρόπο».

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες της, τα σκυλάκια απολαμβάνουν ιδιαίτερα να κοιμούνται πάνω στις πολύχρωμες, πλεκτές δημιουργίες της. Ας ελπίσουμε σύντομα η ευτυχία τους να ολοκληρωθεί και με ένα σταθερό σπίτι.

Δείτε τα πλεκτά της Maisie Green:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS